Grid star
criptomonede

BITCOIN DEPASESTE PRAGUL DE 50.000 DE DOLARI – Evenimentele cripto recente care au impulsionat criptomoneda

Bitcoin a depasit duminica seara pragul de 50.000 de dolari, atingand maximul ultimelor 3 luni, potrivit cnbc.com. Moneda digitala a crescut peste acest nivel in jurul orei 22:40, ora Romaniei, conform datelor CoinDesk. In ultimele cateva zile, doua anunturi cheie au impulsionat piata criptomonedelor, care a depasit din nou pragul de 2 trilioane de dolari.

Intre timp, si alte monede digitale au fost, de asemenea, intr-un trend constat ascendent, iar Ether, a doua criptomoneda dupa capitalizarea de piata, s-a tranzactionat luni cu aproximativ 3.300 dolari. Ethereum, reteaua blockchain care sustine criptomoneda Ether, a activat o actualizare cheie la inceputul acestei luni, care a contribuit la ridicarea pretului.

Saptamana trecuta, Coinbase a declarat ca va cumpara active cripto de 500 de milioane de dolari si va aloca 10% din profituri intr-un portofoliu de active criptografice, iar PayPal a extins serviciile cripto, noteazacnbc.com.

Vijay Ayyar, seful departamentului de dezvoltare a afacerilor la casa de schimb cripto Luno, a declarat pentru CNBC ca au avut loc achizitii cripto masive cand Bitcoin a atins nivelul 29.000 -30.000 de dolari, atunci cand criptomoneda a avut o reducere de 50% de la maximul din aprilie.

O multime de jucatori mari au profitat de aceste preturi”, a spus Ayyar, adaugand ca Bitcoin ar putea creste “pentru a testa din nou maximele istorice”.

Valoarea intregii piete a criptomonedelor s-a ridicat duminica la peste 2,14 trilioane de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 64.000 de dolari in aprilie, dar a scazut puternic in iunie si iulie, chiar sub 30.000 de dolari. Unul dintre motivele majore a fost reinnoirea controlului de reglementare din partea autoritatilor chineze, care a fortat operatiunile miniere de bitcoin sa se inchida si sa se mute in alta parte.

PayPal si-a extins serviciile cripto in Marea Britanie

Luni, PayPal a declarat ca isi va lansa serviciul pentru a permite persoanelor fizice sa cumpere, sa detina si sa vanda monede digitale, in Marea Britanie, noteaza coindesk.com

Utilizatorii vor putea efectua tranzactii in bitcoin (BTC), Ether (ETH), litecoin (LTC) si bitcoin cash (BCH). Lansarea este prima extindere a ofertei de servicii cripto PayPal in afara S.U.A.

Procesul va incepe in aceasta saptamana si ar trebui sa fie disponibil pentru toti clientii eligibili in urmatoarele cateva saptamani. Clientii trebuie sa-si fi verificat identitatea pentru a fi eligibili. Conturile de business PayPal nu vor fi acceptate.

PayPal a introdus servicii de cumparare, vanzare si detinere de criptomonede pentru clientii americani in octombrie anul trecut, o miscare urmata indeaproape de o crestere exploziva a pretului Bitcoin, care a atins noi maxime ale anului 2020, fiind una dintre scanteile care au declansat un nou raliu pe piata cripto.

Compania nu a permis inca utilizatorilor sa mute activele cripto de pe platforma, desi aceasta pozitie se poate schimba. Jose Fernandez da Ponte, vicepresedinte blockchain, cripto si monede digitale in cadrul PayPal, a declarat recent ca o functie de retragere a activelor cripto de pe platforma este in curs de desfasurare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani