Grid star
criptomonede

KIYOSAKI: CUMPARATI BITCOIN, CEA MAI MARE CRIZA DIN ISTORIE BATE LA USA – Autorul best-sellerului „Tata bogat. Tata sarac” isi avertizeaza fanii sa isi puna economiile la adapost in aur si bitcoin

Omul de afaceri Robert Kiyosaki, care a devenit celebru dupa a publicat best-seller-ul „Tata bogat. Tata sarac”, avertizeaza ca o criza economica globala fara precedent bate la usa. El sustine ca acesta este cel mai bun moment pentru a cumpara aur, argint si Bitcoin.

Robert Kiyosaki s-a dovedit in repetate randuri un sustinator constant al Bitcoin, desi a afisat un optimism moderat privind piata criptografica. Cand criptomoneda a atins pretul record de peste 64.000 de dolari, el a spus ca se astepta la o corectie brusca, citand suma de 24.000 de dolari ca posibilitate. Apoi a corectat propria predictie la 28.000 de dolari, spunind ca va cumpara din nou bitcoin la acel pret.

Kiyosaki a anticipat prabusirea Bitcoin din luna mai

Evolutia pietei cripto i-a confirmat predictia in lunile mai -iunie ale acestui an, cand Bitcon s-a prabusit pana la un minim al ultimelor luni de aproximativ 28.000 de dolari, pentru ca la finalul lui iunie – inceput de iulie sa se stabilizeze in intervalul 33.000 – 34.000 dolari.

Acum, Kiyosaki spune ca intreaga lume se afla in pragul unui nou „crash” economic si ca aurul, argintul si Bitcoin pot fi colace de salvare in instabilitatea si haosul care va urma.

Cel mai bun moment pentru a va pregati de o criza este inainte de criza. Cea mai mare criza economica din istoria lumii urmeaza sa vina. Vestea buna e ca cel mai bun moment pentru a va imbogati este in timpul unei crize. Vestea proasta este ca urmatarea prabusire economica va fi una de lunga durata. Cumparati cit mai mai mult aur, argint si Bitcoin. Aveti grija!”, a scris Kiyosaki pe contul sau oficial de Twitter la inceputul lunii iulie.

Cateva zile mai tarziu, analistul indica si „harta” pe care se va aseza noua criza economica.

INFLATIE sau DEFLATIE? Cine stie. Probabil stagflatie. Economia creste atunci cand oamenii produc. In loc sa fie platiti pentru a produce, oamenii sunt platiti sa nu munceasca. Cum pronunti SOCIALISMUL? Aceasta este tradare.”, scrie Kiyosaki.

Bitcoin, colac de salvare in asteptarea unei noi crize financiare globale

Cu cateva zile in urma, Kiyosaki lansase o predictie similara cu privire la sosirea unei crize financiare globale, comentind anuntul pachetului urias de stimulare economica al administratiei Biden. La finalul mai, cand intreaga piata cripto se prabusea, celebrul economist spunea ca este cel mai bun moment pentru a cumpara.

Bitcoin se prabuseste. Aceasta este o veste minunata. Cand pretul atinge 27.000 de dolari, pot incepe sa cumpar din nou. Multe vor depinde de mediul macro global. Amintiti-va ca problema nu este aurul, argintul sau bitcoinul. Problema este incompetenta din guvernul, FED si Wall Street. Amintiti-va ca aurul a costat 300 de dolari in 2000”, spune Kiyosaki

Anul trecut, Kiyosaki afirma ca este un puternic sutinator al criptomonedei, dar aurul si argintul reprezinta banii lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a pus aici”. Saptamana trecuta, criptomoneda a atins valoarea estimata, inainte de a reveni la 34.500 de dolari. Cu toate acestea, Kiyosaki nu a confirmat daca a facut noi achizitii ale activului digital.

Autorul best-sellerului „Tatal bogat, tatal sarac” spune ca Bitcoin va atinge 1,2 milioane de dolari

Kiyosaki este cel care prezis cu exactitate, in decembrie 2020, ca pretul criptomonedei va ajunge la 50.000 de dolari in 2021. Intrebat la acel moment daca este prea tarziu sa cumpere bitcoin la pretul actual, investitorul a spus:

Am cumparat bitcoin la 9.000 de dolari si am crezut ca sunt jecmanit. Dar motivul pentru care l-am cumparat la 9.000 de dolari a fost pentru ca pandemia a inchis economia mondiala. Mi-as dori sa-l cumpar cu 10 centi asa cum au facut multi oameni”, a adaugat el.

Tiparirea banilor de catre guvern, stimulentele excesive si devalorizarea dolarului SUA sunt deciziile autoritatilor care ii imping pe investitori sa se refugieze in active precum aurul sau bitcoin.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani