Grid star
criptomonede

PAYPAL SE INREGISTREAZA CA FURNIZOR DE SERVICII CRIPTO IN MAREA BRRITANIE – Guvernul UK a anuntat ca va introduce o legislatie pentru active cripto pana in 2024

Gigantul de plati PayPal s-a inregistrat cu succes la Autoritatea de Conduita Financiara din Marea Britanie ca furnizor de servicii cripto, relateaza CoinDesk. Astfel, compania are permisiunea de a se angaja in „anumite activitati legate de active digitale”, potrivit legislatiei actuale. De altfel, Guvernul britanic a anuntat la inceputul acestei saptamani ca intreg sectorul cripto va fi reglementat pana in 2024.

Gilda Popa

Paypal UK Limited, care a fost inscrisa in registrul autoritatii britanice de reglementare marti, 31 octombrie 2023, are permisiunea de a oferi o serie de servicii cripto in Marea Britanie. Inscrierea in registru, care a fost deschis in 2020, inseamna ca PayPal poate transmite si propriile comunicari legate de criptomonede, in cadrul regimului de publicitate aprobat recent in UK. In august, PayPal a anuntat ca intrerupe temporar serviciile cripto in tara, pentru a se conforma reglementarilor.

De altfel, Guvernul Marii Britanii a confirmat luni planurile de reglementare a industriei criptomonedelor, anuntand intr-un document de consultare ca doreste sa introduca o legislatie oficiala pentru activitatile cripto pana in 2024, transmite CNBC.

Guvernul si-a publicat raspunsul la un document de consultare emis la inceputul acestui an, despre care Lumea Banilor a relatat pe larg la acel moment. In documentul de luni, Executuvul britanic arata ca intentioneaza sa includa activele digitale sub aceleasi reglementari care guverneaza bancile si alte firme de servicii financiare.

Sunt foarte incantat sa prezint aceste propuneri finale pentru reglementarea criptoactivelor in Marea Britanie, in numele guvernului. Astept cu nerabdare sa continuam munca noastra cu sectorul pentru a face viziunea noastra o realitate pentru Regatul Unit, ca un hub global pentru tehnologia criptoactivelor”, a declarat Andrew Griffith, ministrul serviciilor financiare din Regatul Unit.

Reguli mai stricte pentru platformele cripto

Propunerile guvernului includ reguli mai stricte pentru platformele de tranzactionare, custozi care stocheaza criptomonede in numele clientilor si companiile de creditare in cripto. Regatul Unit vrea sa introduca, de asemenea, regimuri mai stricte pentru abuzul de piata. Legislatia pentru industria cripto ar urma sa fie transmisa Parlamentului, pentru dezbatere si aprobare, pana in 2024. Nu este clar in aceasta etapa cum vor arata legile din Marea Britanie cu privire la activele cripto. UE a stabilit un cadru clar pentru activele digitale cu regulamentul sau MiCA (Piete in Crypto-Assets), inclusiv un proces de licentiere pentru firmele cripto. Regatul Unit este in acest proces inaintea altori tari care sunt lideri in tehnologie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani