Grid star
criptomonede

CREDIT IPOTECAR IN CRIPTOMONEDE – O companie din Florida ofera imprumuturi de pana la 5 milioane dolari cu rata in Bitcoin

Peste 6000 de persoane s-au inscris pe o lista de asteptare pentru un credit ipotecar cu plata in Bitcoin oferit de compania Milo din Florida, relateaza publicatia 20Minutos. Institutia de credit ofera imprumuturi in criptomoneda de pana la 5 milioane dolari, conform anuntului facut pe pagina oficiala a companiei.

Adoptatea pe scara larga a criptomonedelor este un fenomen greu de oprit, chiar in conditiile in care piata cripto trece in prezent printr-o criza majora, iar Bitcoin a pierdut deja peste 70% din valoarea de aproape 70.000 dolari atinsa in noiembrie anul trecut, ajungand sa se tranzactioneze luni, 20 iunie, cu putin peste 20.000 dolari.

Unele aplicatii, precum PayPal, incep deja sa includa optimizari pentru clientii cripto, cum ar fi posibilitatea de a face transferuri in aceasta moneda virtuala, iar tot mai multe institutii bancare ofera servicii de creditare, economisire si tranzactionare in criptomoneda.

Compania Milo din statul american Florida a lansat, inca de anul trecut, un serviciu de creditare dedicat clientilor care vor sa se imprumute pentru a cumpara o casa cu ipoteca in criptomonede, noteaza 20Minutos.

Lista de asteptare

Exista multe persoane interesate de acest tip de ipoteca si deja s-a creat o lista de asteptare de 6.000 de persoane care doresc o proprietate ipotecata in Bitcoin si a carei plata lunara se face in aceasta moneda virtuala.

Fondatorul Milo, Josip Rupena, a explicat ca firma si-a dat seama ca multi dintre clientii sai aveau „active interesante in criptomonede” si ca, atunci cand venea vorba de a solicita un imprumut pentru o ipoteca conventionala, era mai complicat pentru ei.

Dobanzile pe care le ofera in acest moment sunt cuprinse intre 5 si 7%, iar daca ne uitam pe site-ul lor, in cazul in care clientii sunt interesati de o locuinta de un milion de dolari, Milo ofera clientilor sai un credit ipotecar pe 30 de ani cu o rata a dobanzii de 5,95%.

Avand in vedere aceasta situatie, laureatul Premiului Nobel pentru economie, Paul Krugman, avertizeaza ca, din cauza lipsei de cunostinte despre produsele financiare din criptomonede, s-ar putea intampla ceva foarte asemanator cu criza din 2008, dar deocamdata va trebui sa vedem care sunt perspectivele in aceasta privinta peste cativa ani.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani