Grid star
criptomonede

GOLDMAN SACHS PARIAZA PUTERNIC PE BITCOIN – Gigantul bancar nominalizeaza BTC ca fiind cel mai profitabil activ al anului 2023

Goldman Sachs, cea mai puternica companie de investitii bancare la nivel global, arata ca potentialul de crestere al Bitcoin l-a depasit pe cel al activelor traditionale, al metalelor pretioase si al altor investitii in ceea ce priveste rentabilitatea anuala (YTD) si rentabilitatea ajustata la risc. Conform datelor impartasite de gigantul bancar, Bitcoin a castigat cu pana la 51% in randamente absolute pana in prezent, relateaza CoinSpeaker.

Gilda Popa

Analiza facuta de Goldman Sachs arata ca Bitcoin a depasit actiunile IT, Nasdaq 100, S&P 500, aurul, precum si pe cel al multor alte instrumente de investitii. Spre deosebire de anul 2022, activul digital a inceput noul pe un puternic trend de crestere. Pretul sau a crescut vertiginos de la 16.500 dolari pe 1 ianuarie 2023 la peste 28.000 dolari luni, 21 martie, marcand practic un plus de 70% in mai putin de trei luni.

Bitcoin a atins circa 28.500 dolari, luni, in jurul orei 5 dimineaţa, potrivit CoinMarketCap, pentru ca putin mai tarziu sa atinga valoarea de 28.554 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni. In ultimele 25 de ore, capitalizarea de piata criptomonedei a castigat aproximativ 26 de miliarde de dolari.

Estimarile Goldman Sachs pentru Bitcoin

Ca urmare a acestei cresteri, cea mai importanta companie de investitii bancare si de valori mobiliare din lume, Goldman Sachs Group, Inc (NYSE: GS) a clasat Bitcoin drept cel mai performant activ din acest an. Reamintim ca, asa cum a relatat Lumea Banilor in iunie, anul trecut, Goldman Sachs a inclus, pentru prima data, intrebari legate de criptomonede in raportul anual privind industria globala de asigurari, care incorporeaza opiniile a 328 de manageri de top din companii cu peste 13 trilioane de dolari in active. Ulterior, gigantul bancar a anuntat investitii masive in companii cripto.

Conform datelor Goldman Sachs, Bitcoin a castigat cu pana la 51% in randamente absolute pana in prezent. A depasit sectoarele de tehnologie a informatiei cu 16% si serviciile de comunicatii cu 15%, si a lasat in urma Russell 1000 Growth (10%), aurul (4%) si S&P 500 (4%). In plus, Bitcoin a depasit o serie de institutii financiare majore ale pietei traditionale in ce priveste randamentul ajustat la risc (raportul Sharpe) de 1,9.

[caption id="attachment_48434" align="alignnone" width="1170"] sursa: twitter[/caption]

 

"Pariuri” pe cresterea colosala a Bitcoin intre managerii din industria cripto

Raliul Bitcoin din ultimele zile i-a determinat pe multi investitori sa creada ca urmeaza un puternic bull market, pe fondul crizei bancare din SUA, in plina desfasurare.

Spre exemplu, Eric Peter, CEO al One River Digital Asset Management, a sustinut recent ca urmatoarea faza de crestere va fi „foarte puternica”, deoarece institutiile bancare majore se vor scufunda.

Cea mai optimista predictie a venit de la fostul CTO al Coinbase – Balaji Srinivasan – care a pariat ca Bitcoin va atinge 2 milioane de dolari impotriva utilizatorului de Twitter James Medlock, al carui pariu a fost ca Bitcoin va valora 1 milion de dolari in 90 de zile. El crede ca aceasta crestere uriasa se va produce din cauza unui posibil colaps al sistemului bancar din SUA si a hiperinflatiei consecutive.

"Mut 2 milioane dolari in USDC pentru pariu. O voi face cu Medlock si cu inca o persoana, suficient pentru a dovedi ideea. Vezi urmatorul meu tweet. Toti ceilalti ar trebui sa cumpere Bitcoin, deoarece va fi mult mai ieftin pentru tine acum decat in urmatoarele 90 de zile”, a spus Srinivasan.

Toata lumea, cu ochii pe deciziile Federal Reserve

La randul sau, Ryan Selkis – CEO al companiei de cripto-informatii Messari – a prognozat, de asemenea, un scenariu favorabil insa ceva mai realist pentru Bitcoin, care, in opinia sa, va creste la100.000 dolari in urmatoarele douasprezece luni, relateaza CryptoPotato.

El crede Bitcoin va actiona ca „o pluta de salvare si o optiune de iesire pasnica” din iuresul evenimentelor turbulente din lumea financiara, care vor continua, spune el, cu alte falimente bancare care ar putea avea loc in viitorul apropiat.

Selkis crede ca criza bancara in curs este departe de a fi incheiata si a prezis ca Federal Reserve (FED) va opri in curand cresterea ratelor dobanzilor si se va concentra pe alte instrumente monetare, precum Relaxarea Cantitativa (QE), pentru a lupta impotriva inflatiei. FED va lua o decizie in acest sens pe 22 martie, in cadrul urmatoarei sale reuniuni FOMC.

QE este o alta politica pe care bancile centrale ar putea-o aplica pentru a reduce ratele inflatiei. Le permite sa achizitioneze obligatiuni guvernamentale si alte instrumente financiare, cum ar fi titluri garantate cu ipoteci (MBS), pentru a imbunatati activitatea economica stagnata. In mod interesant, metoda este utilizata de obicei atunci cand ratele dobanzilor sunt aproape de zero si nu atunci cand au atins niveluri record ca cele 4,75% din SUA.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani