Grid star
criptomonede

"FRICA EXTREMA” DOMINA PIATA CRIPTO – Apetitul pentru risc al investitorilor, la cote minime dupa ce Bitcoin a esuat sa recastige pragul de 20.000 dolari

Sentimentul de "frica extrema” domina piata cripto, iar indicele ”Fear&Greed” indica in prezent o scadere dramatica a apetitului investitorilor pentru active cripto, catalogate ca fiind riscante. Bitcoin evolueaza plat in ultimele zile, in jurul valorii de 19.000 dolari, dupa ce luni, 24 octombrie, a "atacat” pragul de 20.000 dolar,i urcand pana la 19.700 dolari, valoare puternic respinsa de piata pana la circa 19.300 dolari, pret la care se tranzactioneaza in prezent.

Gilda Popa

Incapacitatea Bitcoin de a depasi 20.000 de dolari a impins marti, 25 octombrie, indicatorul "Fear&Greed” la o un minim al ultimelor trei luni, pe teritoriul "fricii extreme”.

Saptamana trecuta a fost fara evenimente notabile pentru cea mai puternica criptomoneda, deoarece cea mai importanta zi de tranzactionare volatila a avut loc vineri seara (21 octombrie), cand activul a scazut la 18.600 dolari. Dupa ce a inregistrat acel minim al saptamanii trecute, "taurii” au intensificat usor tranzactionarea si au impins Bitcoin spre pragul stabil de 19.000 dolari.

Volumele de tranzactionare in week-end au fost destul de scazute, iar cele mai multe altcoins sunt, de asemenea, destul de stabile atat in ultimele 24 de ore, cat si in raport cu ultimele 7 zile, cu miscari mici sau plate.

Luni, 24 octombrie, parea sa aduca noi evenimente pe piata cripto, deoarece BTC a crescut la 19.700 dolari pentru prima data in cateva zile. In timp ce comunitatea spera la un alt pas care va duce criptomoneda la 20.000 de dolari, peisajul s-a schimbat, iar Bitcoin a revenit la 19.000 de dolari.

Acest lucru a impins intreaga piata ramane intr-o stare de frica extrema potrivit AlternativeMe. Astfel, indicele "Fear&Greed”, care masoara apetitul pentru risc al investitorilor cripto si tendinta lor de a cumpara sau de a vinde, se afla aproape de minimele sale de 3 luni marti, 25 octombrie, la momentul redactarii acestui articol.

CryptoQuant: Apar semne ingrijoratoare in piata

In conformitate cu volatilitatea din ultimele 24 de ore, un analist de la CryptoQuant a observat ca, pentru prima data de mult timp, jumatate din volumul de tranzactionare pe bursele cripto a venit din tranzactiile cu altcoins.

Dupa o perioada de o luna in care Bitcoin a fost cea mai tranzactionata moneda pe burse, altcoins au inceput sa domine. Duminica, 23 octombrie, 50% din volumul de tranzactionare pe burse au venit din altcoins, asa cum rezulta si din graficul de mai jos. Pe baza datelor istorice, acest lucru nu este bun pentru piata, spun analistii CryptoQuant.

Capitalizarea pietei cripto stagneaza la 930 miliarde dolari

Graficul evolutiei Bitcoin arata ca in perioada noiembrie 2021 - ianuarie 2022, BTC a scazut de la un maxim istoric de 67.000 dolari la 36.000 dolari, pentru ca din aprilie 2022 in iunie 2022 sa scada de la 47.000 dolari la 20.000 dolari.

Ethereum este aproape de 1.350 dolari dupa o crestere zilnica minora. Castiguri similare nesemnificative integistreaza Cardano, Dogecoin, Polkadot, MATIC si Uniswap.

Binance Coin, Ripple, Solana, Shiba Inu, Tron si Avalanche, pe de alta parte, stau usor in in scenariul rosu. QNT si Algorand au crescut cel mai mult de la valorile alternative cu capitalizare medie, cu castiguri de pana la 3,5%.

In general, capitalizarea pietei cripto a stagnat din nou si se ridica la 930 de miliarde de dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani