Grid star
criptomonede

PRIMELE NFT-URI LANSATE DE O COMPANIE ROMANEASCA CU CAPITAL DE STAT - Posta Romana scoate la licitatie 10 din cele 160 de "timbre cripto” pentru colectiile digitale ale investitorilor

Posta Romana lanseaza primele NFT-uri ale unei entitati din portofoliul statului roman, sub forma unui timbru digital, anunta compania intr-o serie de comunicari pe pagina sa de socializare. Este vorba despre o serie limitata de 160 de NFT-uri, iar 10 dintre acestea vor fi licitate vineri, 12 august, la aniversarea celor 160 de ani de existenta a companiei.

Gilda Popa

Initiativa este o premiera in Romania si face parte dintr-o serie de demersuri de digitalizare si modernizare a operatorului nationat de servicii postale si de curierat rapid. Evenimentul de lansare a NFT-urilor va avea loc vineri, 12 august 2022, ora 18.00, la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Este vorba despre creatii grafice virtuale a caror valoare de piata este de presupus a se aprecia in timp, devenind o valoare in colectiile digitale ale investitorilor cripto.

Posta Romana: Scopul licitatiei este exclusiv umanitar

"Din cele 160 de NFT-uri, Posta Romana a alocat, special pentru evenimentul de la sediul MNIR, zece timbre digitale, care vor face obiectul unei licitatii deschise, cu un pret de pornire de 160 de euro pentru fiecare piesa.

Scopul licitatiei este unul exclusiv umanitar. Toate incasarile obtinute in seara evenimentului vor fi transferate in conturile fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, care a demarat un proiect de colaborare cu Posta Romana in acest sens.

Banii vor merge in proiectele de sustinere a programelor derulate in sprijinul pacientilor cu boli incurabile. De altfel, costurile pentru sustinerea unei zile de tratament paliativ pentru fiecare pat din spitalele fundatiei se cifreaza, coincidenta, la 160 de euro”, transmite compania.

Restul de 150 de NFT-uri vor fi vandute, pe parcursul a 30 de zile, prin platforma dedicata la pretul de 160 de euro pentru fiecare timbru digital.

Operatorul national de servicii postale, in plin proces de digitalizare

Lansarea NFT-urilor vine la mai putin de o luna dupa ce Posta Romana si-a extins portofoliul de produse si a lansat primele cutii postale digitale dintr-un total de 3.000 de astfel de lockere, care urmeaza a fi instalate in perioada urmatoare pe intreg teritoriul national.

"Lansam si primele cutii postale digitale, dupa punerea in functiune a ghiseului postal digital, petrecuta acum ceva mai mult de o luna de zile (...) Posta Romana se afla intr-un proces amplu de investitii in modernizare, iar anul acesta dispunem cele mai mari investitii bugetate si aflate in derulare din ultimele decenii”, a declarat la acel moment Valentin Stefan, Directorul General al Postei Romane.

Daca am ajuns ca Posta Romana sa anunte un NFT, cred ca suntem pe drumul cel bun” , a declarat si Sebastian Burduja, ministrul Digitalizarii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani