Grid star
criptomonede

BITCOIN REVINE LA 40.000 DE DOLARI – Analistii se asteapta la dublarea rapida a pretului criptomonedei

Pretul Bitcoin (BTC) prezinta semne ale unui nou raliu dupa ce in 6 februarie, a depasit din nou pragul de rezistenta de 40.000 de dolari. Sunt miscari puternice in piata cripto, spun analistii, care semnalizeaza o noua „explozie” a pretului catre un nou record istoric.

Astfel, jucatori cu „greutate” de sute de miliarde de dolari, cum ar fi Ray Dalio's Bridgewater Associates incep o noua runda de achizitie de criptomoneda. In acelasi timp, „balenele” Bitcoin (investitori mari cu detineri de peste 1000 BTC) au continuat sa acumuleze in ciuda cresterii pretului activului digital. Sume mari in Bitcoin sunt retrase de pe platformele de tranzactionare si puse in siguranta offline. Al treilea indicator este migrarea detinatorilor privati de aur catre BTC.

Trebuie mentionat faptul ca, pe termen scurt, nivelurile de 38.000 si 40.000 de dolari raman cele mai mari obstacole pentru Bitcoin. Cu cat stationarea BTC la 40.000 de dolari a durat mai mult, cu atat probabilitatea unei corectii potentiale a fost iminenta. Astfel, este esential ca Bitcoin sa depaseasca nivelul de 40.000 dolari si sa ramana pste acesta in viitorul apropiat ca sa dea semnalul unui nou salt important de pret, spun analistii citati de Cointelegraph.

Noul „raliu” ar putea propulsa Bitcoin la pretul de 85.000 de dolari

Reamintim ca Bitcoin a stationat deja aproape trei saptamani sub 38.000 de dolari, determinand ciclul sau de pret pe termen scurt sa stagneze si sa piarda impulsul. Pe 6 februarie, Bitcoin a sarit in cele din urma din nivelul de 38.000 de dolari, depasind 40.000 de dolari, dar doar pentru cateva ore. Dar este week-end, moment in care tranzactiile – cel putin cele ale marilor jucatori institutionali – incetinesc.

„Impulsul” de ultima ora primit de Bitcoin vine din partea jucatorilor institutionali, cum ar fi Ray Dalio's Bridgewater Associates, care gestioneaza 150 de miliarde de dolari in bani pentru investitori si Miller Opportunity Trust, scrie cointelegraph.com.

S-ar putea, de asemenea, sa primeasca un impuls de optimism in piata dupa conferinta cu tema WORLD.NOW BTC a MicroStrategy de saptamana trecuta.

Bridgewater's a facut saptamana trecuta o analiza de sensibilitate care a aratat estimarile lor despre pretul BTC, in cazul in care detinatorii privati de aur trec la BTC. Au prognozat ca 50% din capitalul din aur se va muta in BTC, ceea ce va avea ca rezultat un pret de 85.000 dolari pe 1 BTC”, arata nota saptamanala pentru investitori de la firma de tranzactionare QCP Capital citata de Cointelegraph.

Balenele” acumuleaza BTC si ii retrag de la tranzactionale in portofele offline

Un punct pozitiv de date in lant care creste sansele unei nou explozii de pret a Bitcoin este cresterea adreselor balenelor. Analistii de la Santiment au spus ca balenele Bitcoin au continuat sa se acumuleze in ciuda cresterii pretului activului.

Balenele #Bitcoin (peste 1.000 de BTC) nu au incetat sa se acumuleze, in timp ce comerciantii de nivel mediu (10-1.000 BTC) nu s-au oprit din a vinde pentru profit. Intre timp, adresele mici au revenit rapid #FOMO!”, arata Santiment.

Acumularea de Bitcoin de catre balene coincide cu iesiri mari din Coinbase, ceea ce indica de obicei ca investitorii cu valoare neta ridicata cumpara Bitcoin.„Exista coincidenta ca am vazut ca sume uriase in BTC sunt retrase din baza de monede. Prima corectie de piata a pietei bull 2021 este acum terminata”, declara un comerciant pseudonim de pe Twitter, cunoscut sub numele de Johnny.

Scott Melker, un comerciant de criptomonede, a mentionat ca, pe baza datelor si indicatorilor din blockchain, Bitcoin demonstreaza o structura tehnica favorabila a pietei. „BTC este acum pe un potential nou raliu, care ar propulsa tehnic pretul la 63.000 de dolari intr-un interval destul de scurt”, spune Scott Melker

Pretul Bitcoin, incetinit de interesul investitorilor pentru altcoins mai volatile si cu risc mai mare

La randul sau, Guy Hirsch, director general pentru SUA la platforma de tranzactionare sociala eToro, a declarat pentru Cointelegraph ca exista o rotatie a capitalului in curs de la Bitcoin la finantare descentralizata si alte monede alternative. „Piata a devenit complet riscanta, intrucat tokenuri legate de DeFi cresc cu 30% -100% intr-o singura zi. Apetitul pentru altcoins, care sunt vazute ca pariuri cu randament mai mare cu risc mai mare, a facut ca ritmul Bitcoin sa incetineasca”, spune CEO eToro.

Hirsch a mentionat, totusi, ca sentimentul pe termen lung pentru Bitcoin este pozitiv. El a explicat ca Bitcoin a fost legat de interval pentru o vreme, ceea ce inseamna ca tranzactiona intr-un interval restrans. Pe baza datelor de piata a optiunilor, Hirsch a spus ca exista o mare interes deschis la 52.000 si 56.000 USD, spre care Bitcoin ar putea fi directionat mai departe.

„As fi surprins daca Bitcoin nu depaseste 40.000 de dolari in lunile urmatoare. Nu exista cu adevarat niveluri de asistenta stabilite la acel pret, deoarece se tranzactioneaza acolo doar foarte scurt. Cu toate acestea, pozitionarea optiunilor ar putea fi un loc bun de cautat atunci cand incercam sa gasim cateva informatii despre unde comerciantii profesionisti vad pietele in miscare. ” - Guy Hirsch

Bitcoin a stagnat pe parcursul saptamanii trecute, pe masura ce piata financiara descentralizata a depasit criptomonedele majore, inclusiv Bitcoin si Ether (ETH). Hirsch a spus ca multi investitori, inclusiv institutii, au vazut oportunitati pentru jocuri cu castig mai mare pe piata DeFi. In consecinta, el a spus ca profiturile din Bitcoin au migrat in altcoins, determinand un „alt sezon”.

Investitorii, cercetatorii si strategii de la Bequant, Lmax Digital si CrossTower au declarat pentru Cointelegraph ca se asteapta ca Bitcoin sa se ridice cu succes peste 40.000 de dolari, la fel ca cresterea exploziva a cererii din decembrie 2020.

Miercuri, 3 februarie, strategul senior Mike McGlone a spus pentru news.bitcoin.com ca e de parere ca BTC ar putea atinge nivelul de 50.000 de dolari in curand.

Chad Steinglass, sef de tranzactionare la platforma de investitii criptografice CrossTower, a declarat ca dupa ce Bitcoin va depasi 40.000 de dolari, va avea o miscare exploziva ascendenta. Bitcoin a urmat un scenariu similar in decembrie 2020, cand s-a luptat sa depaseasca pragul de 30.000 de dolari. De indata ce a facut-o, a s-a miscat rapid catre 42.000 de dolari, recordul absolut de pret de pana acum.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani