Grid star
criptomonede

BITCOIN REVINE PE CRESTERE - Investitorii institutionali au profitat de scaderea pretului pentru a acumula bitcoin la un pret redus

Bitcoin revine pe crestere miercuri, 3 martie, dupa o saptamana extrem de volatila pe piata criptomonedelor, castigand in ultimele 24 de ore 6,30% in valoare, arata datele coinmarketcap.com. Moneda digitala ataca din nou pragul de 50.000 de dolari, ajungand sa se tranzactioneze miercuri la aproximativ 52.000 de dolari. Analistii citati de coindesk.com spun ca explicatia noii tentative de „raliu” este faptul ca apar noi investitori institutionali, pe de o parte, si ca nivelul de lichiditate al pietei cripto, mai precis numarul monedelor digitale disponibile la tranzactionare este in scadere.

Sunt doar patru milioane de Bitcoins in circulatie din cele peste 18 milioane de monede digitale minate pana acum, arata datele blockchain citate de coindesk.com. Iar numarul criptomonedelor disponibile pentru tranzactionare scade cu fiecare luna, ceea ce inseamna ca tot mai multi investitori le securizeaza in portofele digitale criptate „inghetate”. Cel mai probabil, investitori de talie mare, precum Tesla lui Elon Musk sau Microstrategy decid sa isi puna economiile la „adapost”, in medii extrem de securizate. Ceea ce, in final, face ca Bitcoin sa devina o resursa mai rara, iar pretul sa creasca.

Este evaluarea Glassnode, o firma de analiza care urmareste datele blockchain. Modelul sugereaza ca oferta tot mai scazuta de bitcoin disponibila pentru cumparare si vanzare ar putea duce la o crestere a preturilor, pe masura ce mai multi investitori institutionali isi plaseaza economiile in cea mai puternica criptomoneda.

Evolutia aprovizionarii cu Bitcoin lichid - suma cu care s-a modificat numarul de monede in circulatie in ultimele 30 de zile - a fost negativa in cea mai mare parte a anului trecut”, potrivit Glassnode.

Analisti: In acest moment sunt doar aproximativ 4 milioane BTC in circulatie constanta

Incepand de luni, existau doar aproximativ 4 milioane BTC in circulatie constanta si disponibile pentru cumparare, tranzactionare si vanzare, potrivit Glassnode. Schimbarea neta a ofertei de BTC detinuta de entitati lichide si foarte lichide in ultimele 30 de zile este pe un trend negativ din aprilie trecut, cu exceptia unei scurte perioade intre iulie si august si din nou pe scurt in decembrie.

Aceasta este cea mai lunga perioada cu elvolutie negativa a nivelului de lichiditate al Bitcoin, ceea ce confera sprijin pentru revenirea in forta a preturilor Bitcoin pe termen lung, in ciuda corectiilor pe termen scurt, cum ar fi scaderea de 21% de saptamanii trecute, comenteaza jurnalistii de la coindesk.com.

Acest lucru nu s-a mai intamplat pana acum pentru o perioada atat de lunga de timp si ar putea duce la o reducere masiva a aprovizionarii cu Bitcoin lichid in curand”, au precizat analistii Glassnode.

Institutiile cumpara lunar mai mult bitcoin decat se mineaza, ceea ce pune presiune pe pretul criptomonedei

Dinamica ofertei s-ar putea dovedi cruciala pentru restabilirea unui ton optimist pe piata bitcoin, dupa ce corectarea preturilor de saptamana trecuta a zdruncinat increderea unor investitori cu amanuntul. Vanzarea a dus bitcoinul la aproape 43.000 de dolari, in scadere cu 26% fata de un pret ridicat din toate timpurile peste 58.000 de dolari pe 21 februarie.

Institutiile cumpara lunar mai mult bitcoin decat se mineaza si pur si simplu numarul de bitcoins lichizi nu este suficient pentru toata lumea. Acesta este cel mai mare factor care a alimentat pretul Bitcoin in ultima perioada”, a declarat brokerul Alessandro Andreotti pentru CoinDesk.

Luni, 1 martie 2021, Daniel Loeb, CEO si fondator al fondului speculativ Third Point, a scris intr-o serie de tweets ca face o „scufundare profunda in cripto”.

Datele de la o alta firma de analiza blockchain, CryptoQuant, arata ca peste 12.000 BTC, in valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari, au fost mutate din platforma de schimb de criptomonede Coinbase Pro marti - actiune vazuta ca o retragere probabila in depozitele „frigorifice” pentru detinerea pe termen lung de catre unul sau mai multi investitori institutionali. Ar putea fi un semn ca investitorii au profitat de scaderea pretului pentru a acumula bitcoin la un pret redus.

Datele arata ca tot mai putini detinatori de bitcoin pe termen lung par interesati sa-si reduca pozitiile

Platformele de schimb precum Coinbase Pro sunt printre putinele platforme preferate de institutii pentru a cumpara si vinde bitcoin, potrivit John Willock, director executiv al Blocktane. Inseamna ca oferta deja finita de bitcoin este deja mai redusa pentru acesti mari cumparatori de bitcoin.

Coinbase intermediaza tranzactionarea monedelor digitale doar prin intermediul schimbului, al furnizorilor de lichiditate si al retelei de parteneri care aduc criptomonede ce pot fi verificate in totalitate ca provin din surse legitime. Bitcoin-ul disponibil pe platforma respectiva poate fi considerat curat si nu a fost recent produsul unui hack, furt, ransomware sau piete darknet”, a spus Willock.

In comparatie cu ultima mare corectie a pietei bitcoin la inceputul lunii ianuarie, mai putini detinatori de bitcoin pe termen lung par interesati sa-si reduca pozitiile, potrivit Glassnode. Acest lucru poate fi vazut in graficul de mai jos, unde zona rosie umbrita, care indica o reducere a pozitiei de catre detinatorii pe termen lung, s-a deplasat

Cea de-a treia injumatatire a blockchain-ului Bitcoin din mai anul trecut a redus ritmul recompenselor miniere la 6,25 BTC pentru fiecare bloc de date (aproximativ la fiecare 10 minute) de la 12,5 BTC. In acelasi timp, marile firme de pe Wall Street, precum Goldman Sachs, Citigroup si BlackRock, se ocupa acum de criptomonede, in timp ce gigantii de plati PayPal si Square’s Cash App au permis utilizatorilor sa cumpere si sa vanda activele digitale.

https://www.coindesk.com/more-institutional-investors-jumping-into-bitcoin-leaves-less-to-go-around-data-show

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani