Grid star
criptomonede

INVESTITORII INSTITUTIONALI, DESCURAJATI DE "IARNA CRIPTO” DIN 2022 – Sondaj JP Morgan: Peste 70% dintre companiile chestionate nu intentioneaza sa tranzactioneze active digitale in 2023

Peste 70% dintre cei 835 de comercianti institutionali chestionati de JPMorgan au declarat ca nu intentioneaza sa tranzactioneze active digitale in 2023, potrivit unui sondaj recent realizat zilele trecute de gigantul bancar. "Iarna cripto” din 2022 pare sa fi redus substantial apetitul investitorilor institutionali pentru tranzactionare, comenteaza jurnalistii de la CryptoPotato.

Gilda Popa

In cel mai recent studiu privind tendintele de tranzactionare electronica a 835 de comercianti institutionali, banca de investitii JPMorgan a incercat sa evalueze sentimentul pietei la inceputul anului 2023.

Companiile chestionate au apreciat, unanim, ca vor creste volumul de tranzactionare electronica - inclusiv criptomonede, marfuri si derivate.

"100% dintre comerciantii care au raspuns au prezis ca vor creste activitatea de tranzactionare electronica”, potrivit studiului.

De asemenea, la intrebarea "Ce procent din volumul dvs. de tranzactionare este/va fi prin canale de tranzactionare electronica?”, cei mai multi comercianti (58%) au estimat ca vor creste volumul activelor tranzactionate pe platformele electronice in 2023. Cifra a crescut cu 11%, pana la 69% - volumul de tranzactionare estimat pentru 2024 - sugerand ca investitorii profesionisti ar cauta sa-si creasca volumul de tranzactionare pe platforme digitale descentralizate.

72% dintre investitori nu intentioneaza sa tranzactioneze cripto in 2023

In pofida faptului ca cifrele indica o crestere a investitorilor institutionali care vor sa tranzactioneze pe platforme cripto, nu mai putin de 72% dintre cei chestionati sustin ca „Nu au de gand sa tranzactioneze monede cripto/digitale” in 2023.

Ca raspuns la aceeasi intrebare, 14% au spus ca in prezent nu tranzactioneaza criptomonede, dar planuiesc sa faca acest lucru in decurs de 5 ani. Doar 8% dintre cei chestionati au spus ca in prezent tranzactioneaza active digitale.

Un sondaj similar realizat de platforma cripto eToro a constatat ca 69% dintre investitorii de retail nu au fost deranjati de prabusirea pretului criptomonedelor din 2022.

"Acest grafic prezinta cele mai influente tehnologii pentru modelarea viitoarelor tranzactii in urmatorii trei ani. In 2022, se prevede ca aplicatiile de tranzactionare mobile vor fi cele mai influente (29%). Urmeaza AI/Invatare automata (25%), Tehnologia Blockchain / Distributed Ledger (25%), integrarea API (1915), Procesarea limbajului natural (3%) si calculul cuantic (neaplicabil). Pentru 2023: AI/Invatarea automata este estimata a fi cea mai influenta (53%). Urmeaza integrarea API (14%), Tehnologia Blockchain/Distributed Ledger (12%), Aplicatiile de tranzactionare mobile (7%), Procesarea limbajului natural (7%) ) si calculul cuantic (7%)”, potrivit analizei facute de JP Morgan.

CEO-ul JP Morgan, Jamie Dimon, si-a exprimat foarte deschis parerea cu privire la Bitcoin si la celelalte criptomonede. In mai 2021, el a sfatuit oamenii sa stea departe de criptomonede. Sase luni mai tarziu, pietele cripto au crescut cu peste 100% la un nou maxim istoric

In esenta, comenteaza CryptoPotato, aceste sondaje pot fi foarte nisate, deoarece chestioneaza un numar atat de mic de respondenti incat nu ofera o imagine exacta a sentimentului general al pietei, care a fost optimist pana in acest an.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani