Grid star
criptomonede

"BALENELE CRIPTO” REIAU TRANZACTIILE IN PLIN BULL MARKET – 19.197 Bitcoini, in valoare de peste 650 milioane dolari, retrasi de pe Binance de un singur investitor

Activitatea onchain a Bitcoin (BTC) arata ca balenele – investitorii care detin peste 1000 BTC - au devenit foarte active pe fondul ultimului bull-run de saptamana trecuta. Astfel, numarul de tranzactii procesate pe blockchain-ul Bitcoin care implica o miscare de BTC in valoare de cel putin 100.000 de dolari a crescut recent la un maxim al ultimelor 24 de luni, conform companiei de analiza blockchain IntoTheBlock, notează CoinDesk. Sambata, 28 octombrie, s-a inregistrat si cea mai semnificativa tranzactie din acest an, in valoare de peste 650 milioane dolari (19.197 BTC).

Gilda Popa

Pretul Bitcoin a depasit, saptamana trecuta, pragul de 35.000 de dolari – un maxim al anului 2023 si cea mai mare valoare de la inceputul lunii mai 2022. De atunci, criptomoneda s-a tranzactionat lateral, in jur de 34.000 dolari, iat investitorii au pus noul bull run pe seama optimismului investitorilor privind perspectivele de aprobare a ETF-urilor Bitcoin spot.

"Aplicatiile ETF Bitcoin spot par sa fi crescut apetitul balenelor si institutiilor pentru bitcoin. Tranzactiile de peste 100.000 USD au crescut anterior la sfarsitul lunii iunie, dupa depunerea solicitarii de aprobare a ETF-ului Bitcoin de catre BlackRock si acum au depasit acest nivel, deoarece Bitcoin stabileste noi maxime anuale. Recenta crestere a activitatii institutionale ar putea fi un indicator pentru ceea ce va urma in 2024”, a notat IntoTheBlock intr-o analiza publicata recent.

Speculatii in comunitatea cripto dupa tranzactia uriasa de 650 milioane dolari

De asemenea, o retragere semnificativa a 19.197 BTC de pe Binance a declansat speculatii si a starnit discutii in comunitatea cripto. Astfel, cei 19.197 Bitcoin (BTC), echivalentul a aproximativ 652 de milioane dolari, au fost retrasi de pe Binance, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume. Retragerea a fost efectuata in doua tranzactii, dupa cum arata datele Blockchain.com. De obicei, retragerile de pe burse sunt considerate un semn optimist, deoarece proprietarul este mai putin probabil sa vanda criptomonedele. In acelasi timp, ar fi putut fi, de asemenea, o tranzactie interna pentru depozitarea „la rece” (offline) pe Binance.

Investitorul care prezice ca pretul Bitcoin va atinge 1 milion de dolari

Avand in vedere impulsul si indicatorii pozitivi actuali, ideea ca Bitcoin ar putea nu numai sa atinga, ci si sa-si depaseasca maximele istorice anterioare pana in 2024 este plauzibila, cred analistii. Cu toate acestea, aceasta proiectie depinde de capacitatea criptomonedei de a naviga in mod abil in fluctuatiile pietei si influentele economice externe.

Arthur Hayes, un investitor renumit in spatiul de tranzactionare cu bitcoin si criptomonede, a facut o predictie indrazneata. El anticipeaza ca aparitia "inflatiei globale din timpul razboiului” va cataliza o crestere substantiala a Bitcoin, propulsand pretul la un milion de dolari, noteaza CryptoPotato.

Prognoza vine in urma redresarii impresionante a bitcoin, care si-a dublat valoarea in ultimul an, in pofida perturbarilor semnificative cauzate de prabusirea bursei majore FTX. Hayes sugereaza ca un soc si mai substantial ar putea fi la orizont. Astfel, analistul sugereaza ca bugetul militar al Americii este pregatit pentru o crestere semnificativa, posibil din cauza escaladarii conflictelor precum cel dintre Israel si Hamas din Gaza. Aceasta crestere a cheltuielilor militare ar putea duce la imprumuturi guvernamentale mai mari.

Daca investitorii incep sa se indoiasca de siguranta obligatiunilor de trezorerie americane pe termen lung, ei pot cauta active alternative. Hayes considera ca intr-un astfel de scenariu, atat aurul, cat si, in special, bitcoinul ar putea experimenta o crestere a valorii din cauza preocuparilor reale cu privire la inflatia globala din timpul razboiului.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani