Grid star
criptomonede

MILIARDARI PESTE NOAPTE – Investitorii cripto s-au trezit miercuri cu sute de miliarde de dolari in cont. Care este explicatia

Pretul Bitcoin a atins miercuri, 15 decembrie, nu mai putin de 870 de miliarde de dolari pe CoinMarketCap. Cifrele pietei cripto au luat-o razna dupa ce o eroare misterioasa a facut ca toate criptomonedele sa afiseze castiguri astronomice pe cele mai populare platforme specializate. Investitorii au lansat o avalansa de mesaje pe Twitter, trecand de la bucurie, la confuzie si, ulterior, la toate glumele posibile despre experienta de "trilionar pentru o noapte”.

Agregatorul de date cripto CoinMarketCap s-a confruntat in noaptea de marti spre miercuri cu o eroare a site-ului web, care a dus la cifre cu extrem de multe zerouri pentru toate criptomonedele tranzactionate. Bug-ul a fost activ cu intermitente vreme de cateva ore, dupa care a fost remediat.

Piata cripto, data peste cap de cifrele halucinante de pe CoinMarketCap

Intr-un tweet postat miercuri, in jurul orei 1 noaptea (ora Romaniei), operatorii site-ului au recunoscut problemele, anuntand utilizatorii ca se lucreaza la remedierea situatiei.

"Echipa noastra este constienta de informatii incorecte despre pret care apar pe [CoinMarketCap]. In prezent investigam si vom actualiza acest anunt cand vom avea mai multe informatii”, au mentionat cei de la CoinMarketCap.

Cifrele de la acel moment de pe coinmarketcap.com aratau o capitalizare de piata a Bitcoin 14,7 cvadrilioane de dolari, o cifra imposibila pentru intreaga economie a planetei. De asemenea, criptomoneda Cocos-BCX era pe primul loc pe lista, in ciuda unei capitalizari de piata scazute (chiar si in circumstante normale).

"Cum te-ai simtit sa fii trilionar timp de cateva ore?” , au comentat reprezentantii platformei CoinMarketCap site-ul, care este detinut de Binance, una dintre cele mai mari platforme de exchange cripto, intr-un alt Tweet.

Dupa cum era de asteptat, bug-ul a declansat un val de atentie pe retelele sociale. Unele postari de pe Twitter au indicat ca TrustWallet, care ofera o aplicatie de portofel cripto, a intampinat probleme din cauza erorii CoinMarketCap. Astfel, oamenii s-au trezit cu sume care nu incapeau pe ecranul telefonului in portofel, potrivit theblockcrypto.com.

Seifurile DeFiChain au fost oprite automat, pentru a proteja investitorii

Unele protocoale de finantare descentralizata (DeFi) folosesc, de asemenea, CoinMarketCap ca sursa de date despre pret, motiv pentru care au suspendat tranzactiile.

"Din cauza unei erori cu API-ul @CoinMarketCap, toate seifurile DeFiChain au fost oprite automat pentru moment, asigurand siguranta detinerilor cripto ale dumneavoastra”, a postat pe Twitter orotocolul DeFi DeFiChain.

Bug-ul a afectat probabil si botii de tranzactionare care utilizeaza API-ul CoinMarketCap, care ar fi raspuns la preturile aparent mai mari.

"Este destul de interesant ca acest raliu a inceput exact in acelasi timp in care Coinmarketcap a avut o eroare de pret (aproximativ 16:25-16:35 ET). Ma intreb cati roboti isi folosesc API-ul si tocmai au inceput sa cumpere angro pe aparenta miscare a pietei”, a postat pe Twitter Adam Cochran, partener la Cinneamhain Ventures.

Bloomberg a raportat ca si Coinbase a fost afectat.

"CoinMarketCap a revenit acum la normal dupa o problema care ne-a afectat clasamentul preturilor”, a declarat un purtator de cuvant pentru Cointelegraph, adaugand ca investigatia privind cauza principala a erorii este inca in desfasurare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani