Grid star
criptomonede

„TAURII” BITCOIN AU CUMPARAT MASIV IN PLIN DECLIN CRIPTO – Datele Glassnode arata achizitii de 1,2 miliarde dolari pe fondul prabusirii preturilor

Deprecierea abrupta a Bitcoin din luna mai s-a dovedit a fi o oportunitate de cumparare pentru investitorii pe termen lung iar numarul de holderi a crescut constant pana la un maxim istoric, scrie fortune.com. Datele de la Glassnode, citate de Coindesk, arata ca pe 25 mai 2021 sunt 16.445 de „adrese de acumulare” in plus fata de nivelul inregistrat pe 8 mai, conturi au adaugat un total de 30.000 Bitcoin, echivalentul a 1,2 miliarde dolari, de la acea data.

Astfel, numarul total de adrese de acumulare a atins un record luni, 24 mai ajungand la 545.115. Este vorba despre acele adrese (conturi cripto) care au cel putin doua intrari notabile, dar nu indica nicio iesire. In mod cumulativ, acesti detinatori pe termen lung au colectat 2,79 milioane de Bitcoin, noteaza Coindesk.

Acest lucru indica faptul ca investitorii cu orizonturi pe termen lung profita de recenta scadere a preturilor criptomonedelor pentru a-si spori stocurile, au mentionat fondatorii Glassnode intr-un Tweet saptamana trecuta.

Reamintim ca pretul Bitcoin a scazut saptamana trecuta de la peste 45.000 de dolari pe 17 mai la 30.000 de dolari duminica, 23 mai, pentru ca marti, 25 mai, criptomoneda sa se stabilizeze in jurul valorii de 40.000 de dolari.

Investitorii cu perspectiva pe termen lung au cumparat masiv Bitcoin dupa prabusirea preturilor

Glassnode mai noteaza ca majoritatea vanzatorilor au fost noi „bitcoineri”, cei care au achizitionat moneda in ultimele trei pana la sase luni. Compania a descris evenimentele saptamanii trecute ca un exemplu de „frica, incertitudine si indoiala (FUD) care intra in comunitatea criptografica”. Cu toate acestea, potrivit firmei, un procent mare din activitatea de exituri recente a fost condus de „detinatorii pe termen scurt”.

Declinul a Bitcoin a inceput pe 12 mai, cand Elon Musk a spus ca Tesla nu va mai accepta criptomoneda ca forma de plata datorita impactului minarii sale asupra mediului. Apoi, vicepremierul chinez Liu He si Consiliul de Stat chinez au reiterat declaratiile anterioare de limitare a minelor si tranzactionarii criptografice in China, adaugandu-se la recesiunea descendenta.

Marti, 25 mai, Bitcoin a primit un nesperat „ajutor” de la Elon Musk si de la „evanghelistul” Bitcoin Michael Saylor, care au anuntat pe Twitter ca au vorbit cu minerii nord-americani de Bitcoin, iar, in urma discutiei, acestia s-au angajat sa publice statistici actualizate si planificate privind utilizarea energiei regenerabile in minarea criptomonedei.

Musk a numit aceasta discutie „potential promitatoare” in ceea ce parea a fi un ton „indulcit” in ce priveste Bitcoin din partea miliardarului, CEO Tesla.

Analist Bloomberg: Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari, pana la finele anului 2021

Bitcoin ar putea ajunge, in continuare, la un pret de 100.000 de dolari, pana la finele anului 2021, este de parere analistul Bloomberg Mika McGlone, care considera ca prabusirea de zilele trecute pana aproape de 30.000 de dolari este intr-o stransa legatura cu o sustinere a investitorilor care merg pe o majorare agresiva acestui activ.

Pentru multi investitori cu experienta, caderea Bitcoin cu mai bine de jumatate din valoare fata de punctul valoric maxim atins a reprezentat o buna oportunitate sa investeasca si mai mult in criptomoneda dominanta.

Analistul a dezvaluit, intr-un tweet, ca factorul principal pentru corectia pretului criptomonedei a fost utilizarea excesiva a energiei, dar a mentionat ca acest consum urias de energie reprezinta „puterea celei mai mari retele descentralizate din lume”, potrivit CryptoGlobe.com.

McGlone a adaugat, de asemenea, ca minerii de criptomonede "devin mai ecologici", facand referire aparent la eforturile depuse de diversi mineri BTC de a folosi energia regenerabila. Recent s-a dezvaluit crearea unui nou Consiliu minier Bitcoin care „promoveaza transparenta utilizarii energiei” si incurajeaza minerii sa utilizeze energie regenerabila, initiativa aplaudata pe Twitter de Elon Musk.

Pretul Bitcoin a atins anul acesta un nivel record de 63.000 de dolari, inainte de a intra intr-o corectie abrupta care a culminat cu prabusirea de saptamana trecuta. Criptomoneda a scazut in luna mai la un nivel minim de 32.000 dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani