Grid star
criptomonede

JOE BIDEN VREA TAXAREA SUPLIMENTARA A „INVESTITORILOR CRIPTO BOGATI” - El sustine ca lacunele fiscale ale impozitarii activelor digitale au „costat” statul american 18 miliarde dolari

Presedintele american Joe Biden a solicitat miercuri, 12 mai 2023, eliminarea lacunelor fiscale de care ar beneficia „investitorii cripto bogati”. Liderul de la Casa Alba a precizat, intr-o postare pe Twitter, ca aceste lacune ar fi adus o gaura bugetara de circa 18 miliarde dolari si a criticat congresmenii republicani pentru opozitia la propunerile sale pentru modificarea legislatiei fiscale.

Gilda Popa

Liderul american a postat un infografic din care ar rezulta ca „lacunele fiscale” de care ar beneficia, scrie el, „investitorii cripto bogati” ar lipsi statul american de venituri in valoare de 18 miliarde dolari. Biden face un apel la Congresul american sa „elimine” aceste lacune, criticandu-i in acelasi timp pe congresmenii republicani care se opun propunerilor fiscale pe care Administratia prezidentiala le-a transmis catre legislativul american.

Congresul ar trebui sa elimine lacunele fiscale care ii ajuta pe investitorii bogati in criptomonede”, a scris Biden pe pagina sa de Twitter.

In tweetul sau, presedintele a mentionat ca „MAGA House Republicans” (n.r. MAGA este acronimul sloganului 'Make America Great Again') se opun planurilor sale de a elimina aceste lacune fiscale, dar sustin reducerea inspectiilor pentru siguranta alimentelor. De altfel, Biden critica in mod constant opozitia republicanilor la propunerile sale de reforma fiscala. Intr-o serie de mesaje postate pe pagina sa de socializare, presedintele american cere sustinerea publica in demersurile sale in Congresul american pentru a „preveni prima incapacitate de plata” a Guvernului.

Postarea presedintelui Biden care ii vizeaza pe investitorii in active digitale a starnit multe reactii din partea comunitatii cripto pe Twitter, multi intrebandu-se la ce lacune fiscale se referea.

Propunerile fiscale inaintate de Biden in Congresul american

Administratia Biden a propus recent modificarea regimului fiscal care vizeaza activele cripto. Documentul cu propunerile pentru bugetul anului fiscal 2024, inaintat de Administratia prezidentiala in legislativul american, nu a primit sprijin din partea opozitiei republicane din Camera Reprezentantilor.

Asa cum a relatat Lumea Banilor la inceputul lunii mai, administratia Biden a propus o taxa de pana la 30% pe electricitatea folosita pentru operatiunile de minat criptomonede. Este vorba despre acciza Digital Asset Mining Energy (DAME), care ar urma sa creasca treptat, cel mai probabil de la 10% la 30% in urmatorii trei ani. Este o „penalizare” neobisnuita aplicata industriei mineritului cripto, care ar putea ameninta profiturile unor astfel de afaceri, comenteaza CoinDesk.

Activele cripto nu au fost initial supuse acelorasi reguli de tranzactionare care se aplica actiunilor si obligatiunilor, au argumentat reprezentantii Casei Albe in documentul inaintat Congresului spre aprobare. Implementarea acestor modificari pentru a se aplica acestei clase de active emergente ar putea genera venituri de 24 de miliarde de dolari, mai sustin oficialii de la Casa Alba.

Adam Cochran, partener Cinneamhain Ventures, fond de capital de risc axat pe active digitale, a comentat ca „sectorul cripto-ul sufera de fapt in comparatie cu alte active cu privire la modul in care castigurile sunt impozitate la transferul intre tipurile de active”, sugerand ca lucrurile stau diferit fata de modul in care le-a prezentat Joe Biden.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani