Grid star
criptomonede

SEMNATURA LUI BIDEN DECLANSEAZA MACELUL PE PIATA CRIPTO – Bitcoin scade sub 60.000 de dolari, criptomonedele majore intra "pe rosu”

Piata cripto a pierdut sute de miliarde de dolari marti, 16 noiembrie, cu toate criptomonedele majore tranzactionate "pe rosu”, dupa ce presedintele Joe Biden a semnat proiectul de lege de infrastructura de 1 trilion de dolari care prevede reglementari mult mai stricte pentru piata cripto. Un alt semnal negativ a venit din partea directorului financiar al gigantului Twitter, Ned Segal, care a declarat explicit ca investitiile in active cripto precum Bitcoin "nu au sens”.

Bitcoin (BTC), Ether (ETH) si alte criptomonede majore se confrunta cu presiune puternica pe vanzare, deoarece comentariile anti-cripto ale directorului financiar al Twitter au inrautatit starea de spirit a pietei. Comentariile lui Segal au fost dublate de alte semnale negative pentru investitorii in criptomoneda, intre care cresterea dolarului si intrarea in vigoare a controversatei cerinte de raportare a taxelor cripto introduse de proiectul de lege de infrastructura de 1 trilion de dolari semnat luni, 15 noiembrie, de Joe Biden.

Bitcoin a scazut marti, 16 noiembrie, sub pragul psihologic de 60.000 de dolari pentru prima data de la inceputul lunii noiembrie, insa a reusit sa se stabilizeze in scurt timp la nivelul de aproximativ 61.000 de dolari, potrivit datelor CoinDesk. Intreaga piata cripto este in declin, iar celelalte criptomonede majore intre care Ether, Litecoin, Binance, tokenul DOT al lui Polkadot au pierdut intre 6% si 10% in ultimele 24 de ore.

Presiunea la vanzare in piata cripto a inceput in primele ore ale zilei de marti, 16 noiembrie, din Asia, dupa ce Wall Street Journal l-a citat pe directorul financiar al gigantului Twitter, Ned Segal, spunand ca investitiile in active cripto precum Bitcoin „nu au sens” in acest moment coindesk.com.

Segal a invocat volatilitatea preturilor si lipsa regulilor contabile pentru aceste active drept factori critici care impiedica gigantul Twitter sa detina criptomonede.

Ce noi reguli pentru tranzactiile cu criptomonede introduce legea promulgata de Biden

Proiectul de lege de infrastructura cere brokerilor sa furnizeze Serviciilor americane de venituri interne informatii despre comerciantii care fac tranzactii cu o suma de peste 10.000 dolari. Industria cripto este ingrijorata de faptul ca definitia cuvantului „broker” este mult prea vaga, aducand minerii si operatorii de noduri din retelele blockchain sub „ciocanul fiscal” si creand provocari de raportare fiscala pentru investitori, scrie cointelegraph.com

Putine companii precum Square, Tesla si MicroStrategy au achizitionat bitcoin ca activ de rezerva, adoptarea corporativa pe scara larga ramane destul de limitata pana in prezent. Luni, analistii au declarat pentru CoinDesk ca volatilitatea relativ ridicata a preturilor bitcoin intarzie tranzitia la un activ refugiu de la o investitie cu risc sau speculativa.

China anunta noi restrictii pentru piata cripto

Comisia Nationala de Dezvoltare si Reforma a Chinei a declarat marti, 16 noiembrie, ca va lua in considerare „preturile punitive ale energiei electrice” pentru unele mine cripto in urmatoarea etapa a represiunii sale privind mineritul cripto. China si-a intensificat represiunea impotriva mineritului in mai 2021 si a declarat Bitcoin, Ether si Tether ca fiind ilegale incepand din aceasta toamna.,

Analistii au spus ca bitcoin ar putea suferi, in acest context, o depreciere mai mare pe termen scurt.

"Am observat vanzari (n.r. de criptomoneda) masive pe Bitfinex, precum si deschideri de noi pozitii scurte. In timp ce lichidarile (inchiderea fortata a pozitiilor lungi) pana acum sunt destul de scazute in raport cu standardul istoric, iar ratele de finantare sunt bune, am putea observa o noua depreciere a BTC pe termen scurt”, a declarat Matthew Dibb, director executiv si co-fondator al Stack Funds.

Martin Cheung, comerciant la Pulsar Trading Capital, a spus ca tendinta descendenta a pretului BTC reprezinta o corectie sanatoasa si ar putea continua pana sub la 60.000 dolari, poate chiar in jurul valorii de 50.000 de dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani