Grid star
criptomonede

COINBASE ADMINISTREAZA CEA MAI MARE AVERE IN BITCOIN LA NIVEL GLOBAL – Compania de analiza blockchain Arkham dezvaluie ca bursa cripto detine BTC in valoare de 25 miliarde dolari

Firma de analiza blockchain Arkham a analizat reteaua Bitcoin (BTC) si a dezvaluit informatii care plaseaza Coinbase, cea mai mare bursa cripto cu sediul in SUA, ca fiind cel mai mare detinator cunoscut de BTC la nivel global. Astfel, platforma administreaza nu mai putin de 5% din cantitatea totala de Bitcoini aflata in circulatie.

Gilda Popa

Folosind un algoritm avansat, Arkham a identificat si etichetat adresele utilizate de Coinbase. O analiza atenta a relevat ca platforma detine, in portofelele cripto pe care le administreaza, aproximativ un milion de BTC, care valoreaza la ora actuala peste 25 de miliarde dolari. Potrivit Arkham, Coinbase detine un total de 947.755 BTC, in conditiile in care in acest moment, oferta circulanta a Bitcoin este de aproximativ 19.493.537, conform platformei CoinGecko.

Mai mult, Arkham a remarcat ca a etichetat si identificat 36 de milioane de adrese de depozit si detinere Bitcoin utilizate de platforma cripto. Potrivit Arkham, cel mai mare portofel rece al Coinbase detine aproximativ 10.000 BTC. Pe baza rapoartelor financiare ale bursei cripto, compania de informatii blockchain considera ca Coinbase detine, de fapt, mai multi Bitcoini care nu sunt inca etichetati si nu au putut fi identificati.

In timp ce Coinbase detine peste 25 de miliarde de dolari in BTC in portofelele sale, platforma cripto are in proprietate BTC care valoreaza aproximativ 200 milioane dolari, conform datelor citate de CoinTelegraph.

Coinbase"„concureaza” averea in BTC a lui Satoshi Nakamoto

Acest lucru face din Coinbase cel mai mare detinator de Bitcoin din lume, potrivit Arkham, cu aproape 5% din totalul BTC existent in custodie – aproape la fel de mult ca Satoshi Nakamoto, supranumit „parintele Bitcoin”.

Bursa cripto Coinbase detine, de asemenea, o varietate de alte active cripto, inclusiv Ethereum, Chainlink, Binance Coin, The Graph, Uniswap, 0x Protocol si stablecoin-ul USDC. Aceste active suplimentare duc valoarea totala a rezervelor Coinbase la sume uriase.

  • Bitcoin (BTC): 948.383 BTC in valoare de 25,22 miliarde USD;

  • Ethereum (ETH): 1.686.000 ETH in valoare de 2,68 miliarde USD;

  • Chainlink (LINK): 68.591.000 LINK in valoare de 467,10 milioane USD;

  • Moneda USD (USDC): 222.832.000 USDC in valoare de 222,83 milioane USD;

  • Binance Coin (BNB): 921.875 BNB in valoare de 194,11 milioane USD;

  • The Graph (GRT): 854.137.000 GRT in valoare de 74,62 milioane USD;

  • Uniswap (UNI): 12.100.000 UNI in valoare de 51,18 milioane USD;

  • 0x Protocol (ZRX): 162.458.000 ZRX in valoare de 30,28 milioane USD.

Dezvaluirea facuta de Arkam arata pozitia dominanta a Coinbase pe piata cripto, iar platforma a anuntat in ultimele luni si alte mutari care ii consolideaza pozitia, dar si intentia de a largi baza de clienti institutionali.

Astfel, bursa cripto a anuntat recent si lansarea oficiala a portofelului sau Web3, conceput pentru a facilita interactiunile tranzactionale pentru companii si institutii financiare majore cu Web3, DeFi si NFT. Noul pachet de servicii permite tranzactionarea a peste 33.000 de tokenuri in sase blockchain-uri majore si pune accent pe securitate cibernetica, potrivit detaliilor furnizate de compania cripto, asa cum a detaliat Lumea Banilor la acel moment.

De asemenea, Coinbase a anuntat, pe 22 septembrie, inregistrarea in registrul Anti-Spalarea Banilor (AML) la Banca Spaniei. Prin aceasta, bursa cripto s-a inregistrat ca furnizor de servicii de exchange cripto si de portofel cu custodie la Banca Spaniei. Aceasta inregistrare va permite Coinbase sa ofere suita completa de produse si servicii utilizatorilor de retail si institutionali din Spania, o tara cunoscuta ca „paradis cripto” prin politicile sale fiscale extrem de permisive pentru investitorii in criptomonede.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani