Grid star
criptomonede

JAPONIA SE PREGATESTE PENTRU ADOPTAREA PE SCARA LARGA A CRIPTOMONEDELOR – Cea mai mare banca de investitii japoneza lanseaza servicii cripto pentru clientii institutionali

Nomura Holdings, cea mai mare banca de investitii din Japonia și una dintre cele mai puternice din lume, infiinteaza o noua unitate de active digitale, care va include criptomonede si NFT. Saptamana trecuta, Nomura a anuntat ca a finalizat cu succes primele sale tranzactii futures si optiuni pe bitcoin la bursa futures CME din Chicago, relateaza Financial Times.

Gilda Popa

Nomura urmeaza sa lanseze o noua companie care sa-i ajute pe clientii institutionali sa-si diversifice investitiile in criptomonede, finante descentralizate si NFT-uri. Dezvaluirea planurilor institutiei financiare, care sunt in discutie de patru ani, coincide cu o prabusire spectaculoasa a valorii unora dintre cele mai importante criptomonede din lume, starnind ingrijorari cu privire la intreaga piata cripto.

"Daca nu facem asta (n.r. acum) atunci va fi mai dificil sa fim competitivi”, a spus unul dintre directorii Nomura pentru Financial Times. Acesta sustine ca, in pofida intrebarilor care inconjoara activele digitale, costul de oportunitate al esecului de a oferi facilitati de investitii cripto pentru clientii institutionali ar fi prea mare.

Compania are in administrare active in valoare de aproximativ 74 de trilioane de yeni, echivalentul a 641 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai mari banci de investitii din lume.

Banca japoneza Nomura se alatura altor giganti financiari care au dat unda verde investitiilor cripto

Nomura se alatura astfel unor giganti financiari ca Goldman Sachs, Citigroup, Bank of New York Mellon si alte institutii financiare globale care au devenit toate active pe piata criptomonedelor in ultimii ani.

Potrivit surselor care cunosc planul companiei, cea mai mare banca de investitii din Japonia va combina o serie de servicii de active digitale intr-o singura filiala detinuta in totalitate de Nomura, care va avea un personal de aproximativ 100 de oameni pana la sfarsitul anului 2024.

Noua companie, care va fi condusa de actualii directori Nomura, dar va face angajari extensive din exterior, va permite brokerajului japonez sa concureze cu alte banci globale importante care ofera deja clientilor institutionali servicii si produse legate de bitcoin, criptomonede stabile si alte active digitale, relateaza Financial Times.

Industria cripto din Japonia valoreaza aproximativ 1 trilion de dolari

"Orice clasa de active care a redus fluxul de numerar in acest moment este supusa unui stres enorm intr-un mediu inflationist. Dar cred . . . Multi manageri (n.r. din lumea internationala a finantelor traditionale) vor cauta si se vor gandi la potentialele alocari catre tehnologia blockchain si oportunitati blockchain”, a spus directorul Nomura, care nu a dorit sa-si dezvaluie identitatea, pentru Financial Times

De altfel, banca japoneza de investitii lucreaza de mai multa vreme la acest plan. Nomura a anuntat, intr-un comunicat transmis pe 2 martie 2022, ca va reorganiza Future Innovation Company intr-o companie digitala nou infiintata in viitorul apropiat. Scopul sau principal este de a creste gradul de adoptare a activelor digitale si de a le oferi clientilor servicii relevante.

"Acesta este urmatorul pas important in evolutia noastra digitala. Tehnologia digitala este o parte esentiala a eforturilor noastre strategice de a ne extinde operatiunile pe pietele private. Noua companie digitala va imbunatati colaborarea intre factorii de interes interni si externi, va accelera adoptarea tehnologiilor digitale si va imbunatati serviciile oferite clientilor nostri”, a declarat la acel moment Kentaro Okuda, Presedintele Nomura si CEO al Grupului.

Conform datelor Bloomberg, industria cripto din Japonia valoreaza aproximativ 1 trilion de dolari. Cea mai mare banca din tara, MUFG, a lansat o platforma stablecoin la inceputul lunii februarie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani