Grid star
criptomonede

PROIECTUL DE LEGE CARE A STARNIT NEMULTUMIREA COMUNITATII CRIPTO - Ecologistii vor sa reduca amprenta de carbon a industriei prin restrictii impuse mineritului

Camera inferioara a legislativului statului New York a adoptat un proiect de lege care ar interzice pe doi ani toate instalatiile de minare de criptomonede care folosesc protocolul Proof-of-Work (PoW) si obtin energie din combustibil pe baza de carbon pentru a-si alimenta operatiunile. Propunerea a fost aspru criticata de industrie, in conditiile in care New York-ul este unul dintre cele mai "prietenoase” state americane pentru sectorul cripto.

Gilda Popa

Proiectul de lege, initiat de Anna Kelles, nu numai ca ar impune o suspendare pe termen de doi ani in ceea ce priveste aprobarea oricaror noi mine Bitcoin, dar moratoriul propus ar impiedica, de asemenea, reinnoirea permiselor eliberate minerilor de criptomonede PoW care utilizeaza energie din surse de carbon, relateaza CoinTelegraph.

Reamintim ca, asa cum a relatat Lumea Banilor in noiembrie anul trecut, noul primar al orasului New York (NYC), Eric Adams, si-a inceput mandatul cu un puternic mesaj de sustinere a industriei cripto. La scurt timp dupa ce a promis, in discursul de victorie electorala, ca va face din metropola americana "un centru pentru Bitcoin”, Adams anunta ca va incasa primele trei salarii in Bitcoin.

De asemenea, la scurt timp de la victoria in alegeri din noiembrie 2021 a lui Eric Adams, NYC, "orasul care nu doarme niciodata”, a lansat propria sa criptomoneda. Lumea Banilor a scris la acel moment ca NYCCoin este un proiect destinat sa sustina dezvoltarea unei comunitati locale de antreprenori si servicii, care ar lucra impreuna in jurul unei criptomonede comune.

Interzicerea minarii cripto "cu amprenta de carbon” in New York, aspru criticata de reprezentantii industriei

In acest context, proiectul de lege initiat de Anna Kelles, sustinut cu 95 de voturi pentru si 52 impotriva in sedinta de marti, 26 aprilie, a Camerei inferioare a legislativului statului New York, este criticat de reprezentanti ai sectorului cripto.

Grupul de sustinere a industriei, Asociatia Blockchain, a cerut anterior locuitorilor din New York "pro-tech, pro-inovare, pro-cripto” sa se opuna proiectului de lege, despre care sustin ca a dus la mii de mesaje catre legislatori, potrivit cryptopotato.com.

Directorul executiv al Asociatiei Blockchain , Kristin Smith, spune ca alungarea minerilor cripto din statul New York este raspunsul gresit pentru a reduce emisiile si a aduce preturile la energie sub control. Ea s-a ingrijorat ca moratoriul propus "va avea un efect de franare asupra cresterii industriei in statul New York”.

Asociatia a spus ca au avut loc aproximativ trei ore de dezbatere cu privire la proiectul de lege, demonstrand ceea ce ei considera ca este o "opozitie mai mare fata de interzicerea mineritului decat credeau sustinatorii”.

Intr-un tweet postat miercuri, 27 aprilie, echipa a spus ca isi va directiona energia catre Senatul din New York pentru a invinge ceea ce numeste "legea anti-tehnologie”.

Initiatoare legii: "Nu este o interdictie a minarii cripto”

La randul sau, Kelles spune ca a intentionat ca proiectul de lege sa fie adoptat ca parte a "pachetului pentru Ziua Pamantului”, clarificand ca propunerea legislativa nu este o interdictie a industriri cripto si nici o restrictie asupra minarii criptomonede, relateaza cryptopotato.com.

Reamintim ca o versiune anterioara a proiectului de lege, care solicita o interdictie de trei ani asupra unui domeniu mai larg de instalatii miniere, a fost respinsa de Adunarea legislativa in iunie 2021.

Proiectul urmeaza a fi propus pentru vot in Senatul statului. Daca va avea succes, acesta va fi apoi transmis guvernatorului Kathy Hochul, care poate refuza proiectul de lege sau il poate semna.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani