Grid star
criptomonede

CUM „SE ALINIAZA PLANETELE” PENTRU BITCOIN IN 2021 – Astrologul care a anticipat corect trei evenimente cripto majore dezvaluie trei momente critice pentru Bitcoin

Investitorii in criptomonede folosesc analize tehnice, modele matematice si impactul stirilor din piata pentru a incerca sa prezica trendul pretului Bitcoin (BTC).
Insa Maren Altman (foto), o tanara care a devenit influencer pe retelele de socializare dupa ce a reusit sa prognozeze trei mari corectii importante de pret pe piata cripto, are o alta metoda, scrie Business Insider. Ea interpreteaza hartile astrologice in functie de „data nasterii” Bitcoin si de pozitia planetelor. Si nu este singura.

Sunt mari jucatori in pietele financiare care iau foarte in serios astrologia cand iau decizii de a vinde sau de a cumpara, in functie de ... „cum se aliniaza planetele”, scrie Business Insider.

Altman, absolvent al Universitatii din New York, care s-a specializat in filozofie, a strans 1 milion de followers pe TikTok si 112.000 de adepti Twitter pe masura ce oamenii sunt din ce in ce mai interesati sa afle cum le influenteaza astrele investitiile cripto. Tanara publica periodic un buletin informativ cripto-grafic si posteaza in mod regulat predictiile in functie de evenimentele astrologice care ar putea afecta sectorul cripto.

16 mai: Jupiter conjunctie cu Venus, BTC scade

27 iulie, Jupiter retrograd face conjunctie cu Venus, BTC creste

28 dec, Jupiter conjunctie cu Venus pentru ultima oara, alaturi de Venus conjunct cu Pluto retrograd – pregatiti—va la finalul anului pentru o schimbare redicala de pret, avand in vedere ca se combina acesti factori” - a scris Maren Altman pe Twitter pe 2 august 2021.

Pana acum, Altman a anticipat trei miscari majore pe piata cripto

Astfel, un tweet pe care Altman l-a postat pe 22 ianuarie le-a comunicat internautilor sa „ia act” de schimbarile bruste de pret al Bitcoin in 16 mai si 25 iulie. Tweet-ul a atras sceptici care s-au intrebat cum a prezis asta.

Popularitatea astroloagei a explodat cand, pe 16 mai, seful Tesla, Elon Musk, a raspuns la un tweet sugerand ca Tesla isi va vinde detinerile de bitcoin. Bitcoin a scazut de la 49.676 USD la 44.494 USD, echivalentul unei prabusiri a pretului de 10,4% pe parcursul zilei. Iar pe 25 iulie, pretul BTC a crescut cu 11% pe parcursul zilei de la aproximativ 34.225 dolari la 38.253 dolari. Musk a sugerat in saptamana precedenta ca Tesla va relua acceptarea platilor cu bitcoin.

Data nasterii” Bitcoin – echivaleaza cu crearea primului bloc in retea

Altman a spus ca ambele date au alinieri planetare similare, care s-au corelat cu „data de nastere” - blocul de geneza al Bitcoin, mai precis primul bloc bitcoin extras.

Momentul nasterii sau al crearii a ceva este cheia pentru astrologi, deoarece ii ajuta sa identifice aliniamentele planetare. Fiecare planeta inseamna ceva pentru ei. De exemplu, Jupiter inseamna „castigator” si Venus „iubire”.

Deci, Venus si Jupiter fiind doua planete care indica cresterea si cresterea a ceva, stiam ca acestea vor fi zile mari, mai ales ca ambele erau intr-un semn, semnul Pestilor, unde sunt amplificate” a spus Altman.

Altman a spus ca nu a reusit intotdeauna interpretarea corecta si a crezut initial ca 16 mai va fi o zi in care Bitcoin va fi „pe val”, dar s-a dovedit a fi complet invers.

La inceputul anului, ea le-a spus internautilor sa urmareasca o corectie a preturilor pe 11 ianuarie, o zi in care bitcoinul a scazut cu pana la 21% inainte de a reveni pe un trend crescator.

Astrologia pe pietele financiare, din ce in ce mai la moda

Abordarea ei neobisnuita de a face prognoza, desi se concentreaza pe cripto, nu este cu totul noua pe pietele financiare. Relatia dintre stele si piete a fost cercetata anterior, inclusiv de un trio de economisti ai Universitatii din Michigan, care au descoperit ca randamentele stocurilor in 48 de tari erau mai mici in zilele din jurul lunii pline decat in jurul lunii noi, scrie techtelegraph.

In afara cercurilor academice, un grup de dezvoltatori din Brooklyn a creat in 2019 o aplicatie care a recomandat selectii de stocuri pe baza semnelor astrologice ale utilizatorilor. Ulterior s-a dezvaluit ca era o farsa.

In timp ce graficele traditionale si analiza tehnica pot oferi semnale despre actiunea preturilor Bitcoin, predictiile lui Altman au fost suficiente pentru a atrage milioane de adepti, inclusiv unii sceptici. Un alt influentator cripto TikTok si-a intrebat publicul daca credeau ca este doar norocoasa.

De asemenea, ea s-a confruntat cu acuzatii de plagiat legate de alti creatori de continut astrologic pe TikTok, in special unul al carui nume de utilizator este AstroDim, a raportat revista Rolling Stone. Articolul a adaugat ca ea a negat public si „energic” acuzatiile.

Altman a declarat pentru Business Insider ca trasarea graficului bitcoin a fost similara cu completarea hartilor astrologice pentru oameni: se bazeaza pe pozitia planetelor in momentul dat de la inceputul ceva. Pentru bitcoin, acesta este blocul genezei, care a fost atunci cand a fost extras primul bloc bitcoin.

Aceasta data de nastere ar fi 3 ianuarie 2009, la ora 18:15:05 UTC, a fost ora inregistrata cand Satoshi Nakamoto a extras primul bloc dar, deoarece nu stim locatia exacta a inventatorului bitcoin, predictiile au o marja de eroare, spun astrologii.

In ceea ce priveste modul in care foloseste ciclurile lunare pentru a-si face propriile predictii, Altman a spus ca a adaugat indicatorul „fazele lunii” pe TradingView.

Platforma spune: „Unii investitori si comercianti cred ca ciclurile lunare pot avea impact asupra pietelor din cauza impactului gravitational subtil al acestora asupra Pamantului si a participantilor la piata”.

Daca te uiti la graficul bitcoin cu ciclul lunar asezat deasupra, lucru pe care il poti face in TradingView, este un indicator al ciclurilor lunare”, a spus Altman. „Fiecare luna noua se coreleaza cu un varf local si fiecare luna plina se coreleaza cu un minim local”.

Urmatoarele prognoze ale lui Altman: 8 august, data cheie pentru pretul Bitcoin

In ceea ce priveste viitoarele date cheie pentru bitcoin, ea a ales 8 august, care va fi o luna noua sau un varf local. Asa ca a spus ca intentioneaza sa isi mentina pozitia lunga pana pe 7 august si sa inceapa scurtcircuitul pe 8 august, cand crede ca va exista o corectie de pret. O data similara pe care a spus ca a vazut-o pentru o corectie este 1 septembrie.

Cea de-a data importanta pe radar este la sfarsitul anului 2021, cand este ingrijorata ca ar putea exista o corectie „dura”, a spus ea.
Altman a adaugat ca va reevalua aceasta data mai aproape de sfarsitul anului si ca, probabil, se va muta in monede stabile in acea perioada.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani