Grid star
criptomonede

BITCOIN DEPASESTE PRAGUL DE 60.000 DE DOLARI – Piata „ingheata”, nimeni nu vinde, investitorii sunt cu ochii pe un nou maxim istoric

Bitcoin a depasit vineri, 15 octombrie, pragul de 60.000 de dolari pentru prima data in ultimele sase luni, apropiindu-se de maximul sau istoric de de 64.895 de dolari din aprilie. Noul raliu vine dupa ce autoritatile de reglementare din SUA sunt pe cale de a aproba lansarea unui primului fond american tranzactionat la bursa (ETF) de bitcoin futures, scrie Bloomberg News.

Investitorii in criptomonede au asteptat aprobarea primului ETF din SUA pentru Bitcoin, vazut de investitori ca o accelerare a adoptarii generalizate a activelor digitale, scrie coindesk.com.

Bitcoin a crescut cu 4,5% în ultimele 24 de ore, atingand cel mai ridicat nivel din 17 aprilie 2021. Valoarea sa a crescut cu mai mult de 50% din 20 septembrie si este acum din ce in ce aproape de maximul sau istoric de 64.895 de dolari.

Comisia americana pentru valori mobiliare si bursiere (SEC) urmeaza sa permita saptamana viitoare inceperea tranzactionarii primului ETF american de bitcoin futures, conform reuters.com.

Peste 40 de solicitari pentru ETF-uri Bitcoin, pe masa autoritatilor americane

Mai multi administratori de fonduri, printre care VanEck Bitcoin Trust, ProShares, Invesco, Valkyrie si Galaxy Digital Funds, au depus cereri pentru a lansa ETF-uri de bitcoin in SUA. Anul acesta au fost lansate ETF-uri cripto in Canada si in Europa.

SEC analizeaza in prezent aproximativ 40 de cereri pentru ETF-uri bitcoin iar autoritatea de reglementare este de asteptat sa aprobe cel putin unele dintre ele, deschizand calea inceperii tranzactionarii. SEC nu trebuie sa intreprinda nicio actiune formala pentru a aproba depunerile. Conform legislatiei federale, cererile se considera a fi aprobate in cazul in care SEC permite trecerea unui termen limita reglementat de lege, fara a solicita modificari sau a indruma emitentul aspirant sa retraga solicitarea.

Optimismul investitorilor a fost alimentat de un tweet al biroului de educatie financiara a investitorilor din cadrul SEC.

"Inainte de a investi intr-un fond care detine contracte futures Bitcoin, asigurati-va ca evaluati cu atentie riscurile si beneficiile potentiale”, se atara in tweet-ul SEC, care sugereaza ca decizia de aprobare a fondului ETF este deja luata.

Investitorii ingheata tranzactiile in asteptarea unui nou maxim istoric

Analizand datele privind tranzactiile cu Bitcoin initiate pe 15 octombrie, platforma de monitorizare a pietei cripto Whalemap a dezvaluit ca Bitcoin a depasit deja toate nivelurile majore de rezistenta.

Dupa ce a atins 60.000 de dolari pentru prima data din aprilie, sansele ca bitcoin sa atinga rapid noi maxime istorice cresc, scrie cointelegraph.com

"Aproape nici o oferta de vanzare la preturi peste 59k.”, a comentat Whalemap pe un grafic care arata nivelurile de aprovizionare a ofertelor BTC in functie de pret.

Potrivit Ki Young Ju, CEO al companiei de analize in lant CryptoQuant, recenta crestere a preturilor Bitcoin nu este rezultatul speculatorilor sau a pozitiilor scurte care sunt lichidate, ci al cererii din partea investitorilor cu volum mare de tranzactionare pe platformele de instrumente derivate.

"Comenzile masive de cumparare BTC pe bursele de instrumente financiare derivate nu provin din lichidari de pozitii scurte”, a scris Ki intr-o postare pe blog.

Acest lucru diferentiaza ferm trimestrul 4 al anului 2021 de fazele anterioare, in special cea care a produs maxime istorice de la inceputul anului 2021, ceea ce inseamna ca de aceasta data Bitcoin poate sustine fara probleme un nou maxim istoric.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani