Grid star
criptomonede

GIGANTUL PAYPAL URGENTEAZA INTRAREA PE PIATA CRIPTO – Utilizatorii din SUA pot tranzactiona Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash si Litecoin din noiembrie

Compania PayPal a facut, saptamana aceasta, marele anunt al intrarii pe piata criptomonedelor. Functia cripto pentru portofelele virtuale va deveni disponibila in Statele Unite in urmatoarele saptamani. Americanii vor putea stoca si tranzactiona Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash si Litecoin, pentru inceput. Reprezentantii Paypal au adaugat ca serviciul va fi extins si pentru clienti din alte tari in 2021, fara sa precizeze inca in ce tari va mai fi implementata functia cripto. Anuntul PayPal a adus o „gura de oxigen” pe piata criptomonedelor, avand in vedere amploarea sa. Bitcoin a crescut cu 1000 de dolari in mai putin de 24 de ore, un alt „salt” important fiind asteptat in momentul in care functia cripto va fi disponibila. Compania cu sediul in San Jose, California, are 346 de milioane de conturi active in intreaga lume si a procesat nu mai putin de 222 miliarde de dolari in plati in al doilea trimestru.

PayPal Holdings Inc a intrat miercuri pe piata criptomonedelor, permitand clientilor sa cumpere, sa vanda si sa detina bitcoin si alte monede virtuale folosind portofelele online ale companiei de plati digitale din SUA. Clientii PayPal vor putea folosi, de asemenea, criptomonede pentru a face cumparaturi la cei 26 de milioane de comercianti din reteaua sa incepand cu inceputul anului 2021, a declarat compania intr-un comunicat citat de Reuters.

Tranzactiile vor fi realizate in baza unui parteneriat cu Paxos, comerciantii urmand sa primeasca echivalentul in valute fiat. Intr-un interviu citat de Reuters, CEO-ul PayPal a declarat ca serviciul va incuraja utilizarea globala a monedelor virtuale si va pregati reteaua pentru noile monede digitale pe care bancile centrale si companiile le pot dezvolta.

Platile cu criptomoneda pe PayPal vor fi decontate folosind monede fiduciare, cum ar fi dolarul SUA, ceea ce inseamna ca comerciantii nu vor primi plati in monede virtuale, a spus compania.

PayPal spera ca serviciul va incuraja utilizarea globala a monedelor virtuale si isi va pregati reteaua pentru noi monede digitale care ar putea fi dezvoltate de banci centrale si corporatii, a declarat presedintele si directorul executiv Dan Schulman intr-un interviu.

Lucram cu bancile centrale si ne gandim la toate formele de monede digitale si la modul in care PayPal poate juca un rol”, a spus Dan Schulman.

Anuntul facut de Paypal a determinat cresterea Bitcoin cu 1000 de dolari in mai putin de 24 de ore, iar saptamana aceasta, pretul Bitcoin a avut o evolutie ascendenta incurajatoare, ajungand la 13.200 de dolari in cursul zilei de ieri, dupa care s-a stabilizat in jurul valorii de 13.000 de dolari. Vorbim despre o crestere de aproape 2000 de dolari in sapte zile si un semnal pozitiv pentru viitorul criptomonedei.

PayPal, care a obtinut prima licenta care ii permite sa ofere servicii de tranzactionare de criptomoneda de la Departamentul de Servicii Financiare din New York, va permite initial achizitionarea de Bitcoin si altcoins, respectiv Ethereum, Bitcoin Cash si Litecoin.

De la anul, nu doar utilizatorii din mai multe tari ai PayPal, ci si clientii Venmo, serviciul de plati peer-to-peer al companiei, vor avea si posibilitatea de a face si cumparaturi cu criptomonede.

Si alte companii fintech, cum ar fi furnizorul de plati mobile Square Inc si firma de aplicatii de tranzactionare de actiuni Robinhood Markets Inc, permit utilizatorilor sa cumpere si sa vanda criptomonede, dar lansarea PayPal este demna de remarcat, avand in vedere amploarea sa. Compania, cu sediul in San Jose, California, are 346 de milioane de conturi active in intreaga lume si a procesat 222 miliarde de dolari in plati in al doilea trimestru.

Multe banci centrale din intreaga lume si-au exprimat intentia de a dezvolta versiuni digitale ale monedelor lor in urmatorii ani, in timp ce Facebook Inc a condus crearea unui proiect de criptomoneda numit Libra in 2019. PayPal a fost membru fondator al acestui proiect, dar a renuntat dupa cateva luni .

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani