Grid star
criptomonede

CHINA SCOATE IN AFARA LEGII TRANZACTIILE CU CRIPTOMONEDE – Pretul Bitcoin se prabuseste, iar piata cripto pierde 200 miliarde dolari in cateva ore

Piata cripto a reintrat „pe rosu” dupa ce Banca Populara Chineza a decretat ca tranzactiile legate de cripto vor fi considerate activitati financiare ilicite, inclusiv serviciile furnizate de burse off-shore. Bitcoin a pierdut 6% din valoare in mai putin de 24 de ore, iar 200 de miliarde de dolari s-au „evaporat” din piata cripto vineri, 24 septembrie, in doar cateva ore.

China a interzis toate tranzactiile cu criptomonede si a promis ca va opri minarea ilegala a acestora, dand cea mai dura lovitura pana acum industriei de miliarde de dolari, scrie bloomberg.com.

Este cea mai dura masura pe care China o ia impotriva criptomonedelor, care a lovit in piata cripto care reintrase pe plus dupa o alta lovitura primita la inceputul acestei saptamani. Luni, 20 septembrie, stirile privind riscul de intrare in incapacitate de plata a gigantului imobiliar chinez Evergrande, afacere legata de stablecoin-ul Tether, au declansat panica in randul investitorilor cripto, iar piata a scazut pe fondul exitului masiv al acestora.

Represiunea reinnoita a Chinei impotriva activitatilor de exploatare si tranzactionare a criptomonedelor a inceput in luna mai. Aceasta a fost prima data cand oficialii chinezi de top au interzis minele cripto la nivel national. Socul in piata a fost imens avand in vedere ca se estima ca aproximativ 60% dintre capacitatea de minare a Bitcoin se afla pe teritoriu chinez.

Represiunea” declansata de China impotriva pietei cripto s-a acutizat din mai 2021

La acel moment stirile din China au provocat o prabusire a preturilor criptomonedelor, Bitcoin pierzand aproximativ jumatate din valoare intre aprilie si iulie anul acesta. In timp ce piata si-a recuperat un teren, este inca mult sub maximul istoric de 63.000 de dolari.

Autoritatile de reglementare chineze au fost intotdeauna extreme in punctul lor de vedere si aceste comentarii (n.r. Ale bancii Populare Chineze) nu sunt noi”, a spus Vijay Ayyar, seful Asia Pacific din Singapore. „Partea interesanta este si motivul pentru care continua sa faca aceste declaratii. Probabil pentru ca simt o activitate continua neintrerupta de minerit in China si, prin urmare, trebuie sa mearga pe overdrive”, a adaugat el.

Stirile din China au un impact major asupra pietei cripto

„Recidiva” represiunilor Chinei asupra pietei cripto de vineri, 24 septembrie, a declansat o noua criza pe piata cripto, iar Bitcoin a scazut ca urmare a anuntului, tragand dupa el si celalate monede virtuale. Bitcoin a pierdut vineri aproximativ 6% din valoare, ajungand la un minim al zilei de 41.800 de dolari.

Stirile din China au cu siguranta un impact asupra pietelor, deoarece pot zdruncina sentimentul pietei, dar efectul real al unei alte interdictii chineze are un impact minim asupra structurii pietei de baza in acest moment”, a declarat Clara Medalie, cercetator in analiza datelor la Kaiko.

Consumul masiv de energie al mineritului criptografic face parte, de asemenea, din motivul pentru care industria este restrictionata in China. Intr-o declaratie recenta, agentia de planificare economica a Chinei a declarat ca este o sarcina urgenta sa elimine definitiv minele cripto, pentru a reduce emisiile de carbon, deoarece se confrunta cu o criza energetica severa, care deja a distrus industria aluminiului sia otelului.

In SUA, autoritatile de reglementare lanseaza, de asemenea, avertizari puternice catre industrie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani