Grid star
criptomonede

AVERTISMENT JP MORGAN: BITCOIN VA SUFERI NOI CORECTII MAJORE – Criptomoneda e in pragul unui declin numit de analisti „spirala mortii”

Volatilitatea din ultimele saptamani ale pietei cripto a creat confuzie in piata, iar analistii JP Morgan citati de Forbes sustin ca ar putea urma o noua corectie a pretului Bitcoin, pana in jurul valorii de 20.000 de dolari. Activele cripto sunt, incepand cu luna mai, intr-o etapa extrem de turbulenta, cu fluctuatii majore de pret, dupa ce „ofensiva” lansata de China impotriva tranzactionarii si minarii de criptomoneda a declansat o furtuna in piata, amplificata de comentariile pe Twitter ale lui Elon Musk.

Reamintim ca pretul bitcoin a scazut, la inceputul acestei saptamani, la un minim de 28.600 USD pe bursa din Luxemburg Bitstamp, dupa care a fluctuat „salbatic” intre pragurile de 30.000 si de 40.000 de dolari, aruncand investitorii intr-un montagne russe, intre agonie si extaz.

Intre timp, alte zece criptomonede Ethereum, Binance’s BNB, Cardano, Dogecoin si Ripple’s XRP au scazut, de asemenea, brusc, stergand sute de miliarde USD in valoare de pe piata criptografica.

Acum, dupa ce au anticipat corect evolutia de saptamana trecuta a bitcoin si cripto, analistii de la gigantul Wall Street JPMorgan au prezis ca este posibil ca pretul bitcoin sa scada din nou pe termen mediu.

Am putea asista la o scadere a preturilor pana la nivelul de 25.000 de dolari, inainte ca impulsul pe termen lung al curbei descendente sa semnaleze o stagnare”, au scris strategii JPMorgan condusi de Nikolaos Panigirtzoglou intr-o nota citata de Bloomberg, oferind o perspectiva de pret pentru bitcoin intre 23.000 si 35.000 de dolari pe termen mediu. Cifrele sunt bazate pe o comparatie a volatilitatii sale fata de aur.

Acum, dupa cum arata graficele Bitcoin, pretul mediu al ultimelor 50 de zile a scazut sub media ultimelor 200 de zile - un model cunoscut analistilor din pietele de capital sub numele de „spirala mortii”.

Fred Ehrsam, cofondatorul Coinbase, a avertizat saptamana trecuta ca „majoritatea” criptomonedelor si activelor cripto nu functioneaza si ca 90% din NFT-uri „vor avea valoare mica sau zero in trei pana la cinci ani”.

Insa, acum cateva luni, JPMorgan a creditat bitcoin cu un pret tinta teoretic de 140.000 USD, pe baza convergentei volatilitatii bitcoin cu aurul. Bitcoin este de aproape sase ori mai volatil decat aurul, oferindu-i o marja de fluctuatie intre 140.000 USD si 23.000 USD, au explicat analistii gigantului bancar.

In ciuda corectiei din aceasta saptamana, suntem reticenti in a renunta la perspectivele noastre negative pentru pietele bitcoin si cripto mai general”, au scris analistii in raportul citat, adaugand ca, desi a existat „o oarecare imbunatatire, prognozele noastre raman, in general, pesimiste”.

Bitcoin a fost mult timp principalul motor al pietei criptomonedelor, cu aproape toate criptomonedele majore, inclusiv ethereum, BNB-ul lui Binance, cardano, dogecoin si XRP-ul Ripple, evoluand in piata dupa miscarile preturilor bitcoin.

Potrivit analizei JPMorgan, este nevoie ca dominația Bitcoin, în prezent situată la 46%, să revină la peste 50% înainte ca piața bull să revină. Precizăm că dominația Bitcoin a scăzut sub 50% la sfârșitul lunii aprilie, pentru prima dată din iulie 2018, potrivit datelor despre prețurile criptografice de la CoinMarketCap.

Cu toate acestea, unii observatori de pe piața criptomonedelor consideră că prețul bitcoin ar putea fi „aproape de un nivel inferior”.

"Corecțiile de această amploare sunt frecvente și ar trebui să fie de așteptat. Bitcoin a încă se luptă să găsească o nouă zonă de susținere. Cu prețul scăzut cu aproape 50% față de maximul său din toate timpurile , unele știri bullish sugerează că bitcoin se apropie de un minim posibil”, a declarat Lukas Enzersdorfer-Konrad, directorul operațional al platformei de exchange cripto din Austria, Bitpanda.


Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani