Grid star
criptomonede

A FOST PUBLICAT STUDIUL COINBASE – Tinerii din SUA cred ca oportunitatile pentru "visul american” vin acum din sectorul cripto. Peste 50% ar vota un candidat pro-cripto la prezidentiale

Studiul „State of Crypto Report” publicat de bursa cripto Coinbase la finalul acestei saptamani arata ca tinerii din SUA percep o schimbare radicala a modalitatilor de a atinge „visul american”. Concret, in viziunea generatiei Z (18-25 ani) si a millennials (26-40 ani), oportunitatile vin acum din sectorul cripto. Astfel, 38% dintre americanii mai tineri cred acum ca tehnologia blockchain si activele digitale pot oferi oportunitati economice semnificative care nu se gasesc in mod obisnuit in sectorul financiar traditional. Mai mult decat atat, arata studiul, acest segment al populatiei ar vota candidati pro-cripto. Aproximativ 31% dintre persoanele mai tinere detin criptomonede, comparativ cu 12% dintre generatiile mai in varsta.

Gilda Popa

Interesul tinerilor pentru criptomonede se bazeaza pe mai mult decât simpla deziluzie fata de sistemul financiar traditional. Exista un impuls proactiv din partea tinerilor de a cauta noi oportunitati economice, aliniate cu stilul de viata si nevoile lor financiare, se arata in studiul Coinbase.

Conform studiului, generatiile tinere sunt foarte frustrate de sistemul financiar actual. Potrivit raportului Coinbase, doar 9% din generatia Z si 19% dintre millennials inca mai cred in atingerea visului american prin mijloace conventionale.

"Mergi la scoala, gaseste un loc de munca, cumpara-ti o casa, creste financiar. Pentru generatiile mai in varsta aceste reguli, insotite de consecventa si rezistenta, inseamna o sansa reala de a avea o sansa la prosperitate economica – si anume visul american.

Generatiile mai tinere nu mai cred in sustenabilitatea acestor reguli: doar 9% dintre generatia Z (18-25) si 19% dintre millennials (26-40) spun ca visul american este realizabil pentru toata lumea. Pe langa costurile in crestere ale educatiei, locuintelor si inflatia ridicata, un sistem financiar invechit, construit pe institutii mostenite care nu le servesc nevoile, e perceput ca o piedica”, argumenteaza autorii studiului Coinbase.

Interesant este ca acest lucru contrasteaza puternic cu credintele inradacinate ale generatiilor mai in varsta – doar aproximativ 26% impartasesc aceeasi credinta in potentialul tehnologiei blockchain.

O treime dintre americanii tineri detin criptomonede

Doar 7% dintre tineri cred ca sistemul financiar actual le serveste bine nevoile. Peste 52% dintre respondentii din aceasta categorie demografica au raportat ca actualul sistem nu le serveste nevoilor, mai putin de 20% considera ca sistemul financiar din SUA este superior celor din alte tari.

Mai mult, aproximativ 31% dintre persoanele mai tinere detin criptomonede, comparativ cu 12% dintre generatiile mai in varsta.

In mod interesant, raportul indica, de asemenea, ca, deoarece majoritatea milenialilor si adultilor din generatia Z au crescut folosind aplicatii bazate pe internet, ei se asteapta ca institutiile financiare sa se adapteze la tehnologia moderna.

Din cauza acestor asteptari, majoritatea generatiilor tinere se refera la sistemul actual ca fiind politizat, scump, invechit si nu inovator sau rapid. Aproximativ 30% dintre mileniali si generatia Z considera ca sistemul este costisitor, in timp ce aproximativ 19% il considera netransparent.

 

Mai mult de 50% dintre tinerii americani ar vota un candidat pro-cripto

Intrebarea cu privire la alegerile din 2024 a fost adresata respondentilor, iar conform Coinbase, 51% dintre cei mai tineri au afirmat sa sustina candidatii pro-cripto. In prezent, persoanele cu varste intre 18 si 40 de ani reprezinta 40% din populatia cu drept de vot din SUA. In plus, pana in 2028, millennials si GenZ vor reprezenta probabil majoritatea alegatorilor americani.

Aproximativ 39% din generatia tanara considera ca „politicienii si factorii de decizie ar trebui sa sustina tehnologii precum criptomoneda si blockchain pentru a ajuta generatiile viitoare, fata de 28% dintre americanii mai in varsta”.

Raportul scoate in evidenta perceptia americanilor asupra sectorului cripto in trimestrul 3 al anului 2023. Raportul anterior (trimestrul 2 2023) a mentionat ca peste 50% dintre companiile din top Fortune 100 cauta tehnologia blockchain pentru a ramane competitive. Intr-un alt sondaj realizat de Coinbase, s-a stabilit ca aproximativ 55% dintre alegatori ar prefera un candidat care sustine web3.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani