Grid star
criptomonede

BALENELE "ASPIRA” TOT MAI MULTI BITCOINI DIN PIATA – Compania de analiza cripto Glassnode indica "o tendinta de acumulare” a BTC de catre marii investitori

Fluxul net de transfer de Bitcoin (BTC) de catre balenelor cripto (n.r. entitati care detin mai mult de 1000 BTC) de pe platformele de exchange cripto catre portofele digitale a atins 15.700 BTC in ultimele saptamani. Este cel mai mare nivel din iunie 2022, noteaza compania de analiza cripto Glassnode într-un raport publicat luni, 10 octombrie, ceea ce este un semn ca marii investitori sunt intr-o perioada de acumulare.

Gilda Popa

In raportul sau saptamanal de analiza, Glassnode a declarat ca Bitcoin a "ramas remarcabil de stabil” in ultimele saptamani in comparatie activele din pietele traditionale.

"Scorul care indica tendinta de acumulare pentru balenele care detin 1000-10.000 BTC evidentiaza acumularea agresiva (n.r. in ultimele doua saptamani), de la sfarsitul lunii septembrie. Balenele care detin peste 10.000 BTC au avut o activitate slaba in ultimele luni. Putem observa o crestere a volumelor nete de retragere a BTC de catre balene in ultimele saptamani, cu o iesire neta din burse atingand 15.700 BTC, cea mai mare din iunie 2022”, noteaza Glassnode.

In prezent, 3,7 milioane de bitcoini sunt stocati la adrese inactive in ultimii 7 ani, ceea ce este egal cu 34% din oferta actuala aflata pe profit, se precizeaza in raport.

Pe fundalul cresterii dobanzilor de referinta de catre bancile centrale din intreaga lume, a inflatiei vertiginoase si a unui dolar american puternic, Bitcoin a avut o volatilitate neobisnuit de scazuta, se mai noteaza in documentul citat.

Raportul a comparat conditiile actuale ale pietei cu minimele anterioare ale pietei cripto pentru a concluziona ca „valorile in lant, structura pietei si modelele de comportament ale investitorilor sunt similare cu cele din perioadele anterioare de piata pe trend descendent (n.r. bear market)”.

Bitcoin a esuat in mod repetat sa "sparga” rezistenta la pragul de 20.000 dolari

Glassnode a folosit, de asemenea, o masuratoare numita Scor de tendinta de acumulare pentru a determina intensitatea agregata a modificarii soldului investitorilor activi in ultimele 30 de zile.

"Valoarea indica o acumulare semnificativa de catre entitatile mari”, se precizeaza in document, care noteaza ca starea actuala sugereaza o structura de piata echilibrata sau neutra, care ramane similara cu inceputul anului 2019.

"Bitcoin s-a tranzactionat intr-o usoara crestere saptamana trecuta, crescand de la un minim de 19.037 dolari la un maxim de 20.406 dolari. Preturile raman limitate la intervale, consolidandu-se timp de peste 120 de zile de la evenimentul major de prabusire a pietei de la jumatatea lunii iunie”, se arata in raportul Glassnode.

Activul cripto a esuat in mod repetat sa sparga rezistenta chiar sub nivelul de 20.500 USD si se indreapta inapoi catre suport, care ramane puternic la 18.500 USD. Ca o urmare a acestui fapt, exista riscul prabusirii BTC la noi minime pentru aceasta piata in cadere, dar in prezent, pietele raman limitate pe masura ce consolidarea si acumularea lenta continua.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani