Grid star
criptomonede

DECLARATIILE SEFULUI BLACKROCK AU PROPULSAT BITCOIN LA UN MAXIM AL ULTIMELOR 14 LUNI - Larry Fink a comparat criptomoneda cu ”digitalizarea aurului”

Larry Fink, CEO-ul BlackRock, cea mai mare firma de administrare a activelor din lume, si-a exprimat recent convingerea ca Bitcoin si criptomonedele in general au potentialul de a „revolutiona” sectorul financiar. Cea mai puternica criptomoneda din lume a atins un maxim al ultimelor 14 luni la scurt timp dupa aceste declaratii, potrivit Fortune. Astfel vineri, 7 iulie, in prima parte a zilei, Bitcoin s-a tranzactionat pe principalele burse cripto cu aproape 31.500 dolari, dupa care a scazut la nivelul anterior de circa 30.300 dolari.

Gilda Popa

Seful gigantului din domeniul fondurilor de investitii a comparat Bitcoin cu ,,digitalizarea aurului”, evidentiind potentialul sau de a revolutiona sistemul financiar la nivel global, in timpul unui interviu acordat Fox Business.

Declaratiile vin in contextul in care BlackRock, care gestioneaza active in valoare de peste 9.000 miliarde dolari, a solicitat recent autoritatilor de reglementare din SUA aprobarea pentru un ETF (Exchange-Traded Fund) Bitcoin spot, asa cum a relatat Lumea Banilor luna trecuta. Aceasta mutare a celui mai puternic administrator de active din lume a dat semnalul institutiilor financiare mainstream ca activele cripto sunt o alternativa sustenabila la finantele clasice, propulsand Bitcoin peste pragul de 30.000 de dolari, atins pe 21 iunie 2023 si mentinut pana in prezent.

BlackRock se confrunta cu obiectii din partea SEC

Cu toate acestea, propunerea BlackRock s-a lovit de un obstacol din partea Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC). SEC a informat recent CBOE si Nasdaq, entitatile responsabile pentru depunerea cererilor de ETF Bitcoin in numele BlackRock si Fidelity, ca propunerile lor nu au fost ,,suficient de clare si cuprinzatoare”, a aratat Larry Fink.

In ciuda acestor obstacole initiale, seful BlackRock ramane optimist si deschis la colaborarea cu reglementatorii pentru a asigura conformitatea.

,,Lucram foarte strans cu reglementatorii nostri si vrem sa auzim de la autoritati (n.r. din SUA)– care sunt problemele lor si putem rezolva aceste situatii”, a declarat el.

Fink crede ca tokenizarea activelor si a valorilor mobiliare, pe care Bitcoin le reprezinta, ar putea revolutiona finantele.

,,Credem ca daca putem crea mai multa tokenizare a activelor si valorilor mobiliare, si asta este ceea ce reprezinta Bitcoin, am putea revolutiona din nou finantele. Vedem asta ca o oportunitate de a face un pas inainte in ceea ce priveste furnizarea investitorilor fractiuni de actiuni, fractiuni de acest fel, democratizand costul investitiilor. ,Cred ca rolul criptomonedelor este de a digitaliza aurul in multe feluri”, a adaugat Fink.

Entuziasmul actual al lui Fink pentru crypto este o schimbare semnificativa in raport cu scepticismul sau anterior, care a fost alimentat de preocuparile legate de utilizarea activelor cripto pentru activitati ilicite. Cu toate acestea, perspectiva sa a evoluat si acum vede potentialul criptomonedelor de a juca un rol similar cu aurul digital.

Natura volatila a criptomonedelor este bine documentata, a mai adaugat Fink referindu-se la documentatia care sustine intern decizia BlackRock de a lansa acest fond ETF Bitcoin spot, Bitcoin avand o crestere de aproape 90% in 2023 dupa o scadere de 64% anul trecut, urmata de o crestere de 60% in 2021. In pofida acestor oscilatii salbatice, Fink ramane optimist cu privire la viitorul monedelor digitale.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani