Grid star
criptomonede

PESTE 70% DINTRE AUSTRALIENI AU PROFIT DIN CRIPTO, IN POFIDA CRIZEI – Sondaj: Circa 4 milioane de cetateni de pe continent au deja portofolii cripto. Un milion vor investi in urmatorul an

Peste un milion de cetateni australieni sunt interesati sa isi faca un portofoliu cripto in urmatoarele 12 luni, in pofida actualei crize din piata, arata un sondaj comandat de platforma de exchange cripto Swyftx si publicat duminica, 25 septembrie 2022. In pofida conditiilor de piata volatile din ultimul an, 72% dintre australienii care detin criptomonede au raportat un profit mediu anual de 11.013 dolari. Potrivit sondajului, lipsa unei reglementari unitare si clare in domeniu este cel mai mare factor de descurajare pentru a investi in cripto pentru cei care nu au facut-o inca.

Gilda Popa

In prezent, in Australia, sunt circa patru milioane de cetateni care au deja portofolii cripto, arata sondajul realizat de firma de cercetare YouGov, care a chestionat 2.609 australieni cu varsta de peste 18 ani la inceputul lunii iulie 2022. Nu mai putin de 548 dintre respondenti (21%) au deja investitii in criptomonede.

Interesul pentru activele digitale este in crestere, in pofida actualei "ierni cripto”, care a debutat la inceputul anului 2022 si s-a agravat pe fondul confruntarilor armate ruso-ucrainene, a inflatiei post-pandemice si a incertitudinilor macroeconomice, potrivit concluziilor sondajului.

Piata cripto a pierdut in ultimele 6 luni aproximativ 2 trilioane (2.000 miliarde) de dolari in urma deprecierii pretului criptomonedelor, iar valoarea principalelor active digitale precum Bitcoin si Ethereum a scazut cu peste 70% in raport cu maximele istorice atinse in noiembrie 2021.

"Urmatoarele 12 luni vor fi cruciale in termenii atingerii unor noi niveluri de adoptie cripto in randul australienilor. In pofida ingrijorarilor investitorilor cu privire la volatilitatea pietei, o noua crestere a nivelului de adoptie ar putea fi accelerata in urma implementarii unor standarde de reglementare care protejeaza consumatorii si pietele”, noteaza documentul citat.

Potrivit raportului, aceasta cifra va creste cu inca un milion de noi proprietari de criptomonede in 2023, in timp ce cel putin un sfert dintre australieni intentioneaza sa cumpere active digitale in urmatoarele 12 luni.

Profit mediu de peste 11.000 dolari pentru investitiile cripto

In pofida conditiilor de piata volatile din ultimul an, 72% dintre australienii care detin criptomonede au raportat un profit mediu anual de 11.013 dolari pentru investitiile lor cripto. Procentajul de australieni care au raportat ca au o pierdere a ramas acelasi ca in anul precedent, de 5%.

In acelasi timp, 43% dintre australieni sunt ingrijorati ca piata nu este bine reglementata si, ca urmare, nu au incredere sa investeasca. Aceasta temere este urmata de faptul ca respondentii nu stiu suficient despre cum functioneaza domeniul cripto (39%), precum si de volatilitatea pietei (34%).

Cu toate acestea, 17% dintre australieni spun ca existenta unei reglementari mai clare le-ar creste increderea de a investi.

Vidul legislativ, principala ingrijorare a investitorilor interesati de criptomonede

Intr-un comentariu pentru Cointelegraph, Ryan Parsons, CEO-ul Swyftx, a spus ca raportul arata ca exista o cerere clara in randul australienilor de a cumpara si utiliza cripto, dar a adaugat ca un „factor material” pentru ezitarea acestora este reglementarea.

"Cerinta pentru reguli definite este in crestere si va continua sa creasca daca adoptarea activelor digitale creste in ritmul actual. Dupa cum arata acest raport, exista o cerere clara in randul australienilor de a cumpara si de a utiliza criptomonede. Este imperativ sa raspundem acestei cereri in mod responsabil”, a spus el.

Aceasta constatare este intarita de comentariile recente ale fostului sef din cadrul Credit Suisse, CK Zheng, care crede ca urmatoarea "cursa” cripto si revenirea pietei vor fi rezultatul "claritatii reglementarilor” din Statele Unite.

"Pe baza traiectoriilor actuale de crestere in utilizarea activelor digitale, ne asteptam ca jumatate dintre adultii sub 50 de ani din Australia sa detina sau sa fi detinut criptomonede in urmatorii unu sau doi ani”, a declarat si seful parteneriatelor strategice al Swyftx, Tommy Honan.

Cu toate acestea, Honan a spus ca exista si o multime de variabile care fac ca o prognoza exacta sa fie "foarte dificila”, adaugand ca rata adoptiei ar putea incetini in urmatoarele 12 luni inainte de a se recupera din nou pe masura ce conditiile de piata se imbunatatesc.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani