Grid star
criptomonede

BINANCE ISI RETRAGE CEREREA DE LICENTIERE PENTRU OPERATIUNI CRIPTO IN GERMANIA - Anuntul celei mai mare burse cripto la nivel global

Binance, cea mai mare bursa cripto la nivel global, si-a retras cererea de licenta pentru custodie si operatiuni cu criptomonede in Germania. Compania a confirmat, intr-o declaratie obtinuta de CoinTelegraph miercuri, 26 iulie, ca renunta la licenta, la aproape o luna ce publicatia germana Forward Finance a obtinut rapoartele din care rezulta ca Autoritatea Federala de Supraveghere Financiara din Germania (BaFin) i-a respins solicitarea.

Gilda Popa

Astfel, planurile Binance de a se extinde in Europa intampina un nou blocaj dupa ce Olanda si Belgia i-au cerut in iunie 2023 sa isi sisteze operatiunile, in timp ce se confrunta cu acuzatii de spalare de bani in Franta.

Pe 29 iunie, presa germana a relalat ca BaFin– autoritatea de reglementare financiara a tarii – a respins cererea de licenta depusa de Binance. Stirea a fost difuzata pentru prima data de Forward Finance, care a citat surse apropiate subiectului. La acel moment, CoinTelegraph a contactat Binance pentru a confirma vestea, insa un purtator de cuvant al companiei a declarat ca „nu poate impartasi detaliile conversatiilor cu autoritatile de reglementare”.

"Continuam sa lucram pentru a respecta cerintele BaFin. Dupa cum era de asteptat, acesta este un proces detaliat si continuu. Suntem increzatori ca avem echipa si masurile potrivite pentru a continua discutiile cu autoritatile de reglementare din Germania”, a declarat purtatorul de cuvant al Binance pe 29 iunie, imediat dupa publicarea stirii ca BaFin a respins cererea de licenta.

Astfel, la momentul respectiv, nu era clar daca autoritatea de reglementare a respins oficial cererea Binance sau daca a informat verbal compania. Insa o luna mai tarziu, mai precis miercuri, 26 iulie, Binance a confirmat pentru Cointelegraph ca si-a retras cererea.

Binance vrea sa aplice din nou pentru licenta in Germania

Cu toate acestea, se pare ca bursa cripto nu a renuntat cu totul la operatiunile in Germania, un reprezentant al bursei cripto precizand ca intentioneaza sa solicite din nou o licenta in Germania, dar cu modificari ale aplicatiei care sa reflecte schimbarile din mediul de reglementare.

"Binance confirma ca si-a retras in mod proactiv aplicatia BaFin. Situatia, atat pe piata globala, cat si pe reglementare, s-a schimbat semnificativ. Binance inca intentioneaza sa solicite o licenta adecvata in Germania, dar este esential ca depunerea noastra sa reflecte cu acuratete aceste modificari”, a adaugat reprezentantul Binance pentru CoinTelegraph.

La randul sau, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a declarat ca se va concentra pe ajustari care sa reflecte reglementarile Uniunii Europene privind pietele de cripto-active (MiCA), pentru a-si oferi in continuare serviciile in tarile europene. Cu toate acestea, planurile sale de expansiune europeana au suferit un regres pe fondul problemelor sale de reglementare din Statele Unite.

Asa cum a relatat Lumea Banilor, bursa cripto se confrunta si cu mai multe investigatii in SUA din partea autoritatilor de reglementare financiare. Platforma de exchange cripto este, de asemenea, investigata de procurorii francezi, sub acuzatii de spalare a banilor si publicitate ilegala pentru servicii de custodie cripto, de la inceputul anului 2022.

Inainte de problemele de licentiere din Germania, bursa cripto a iesit si de pe piata olandeza, dupa ce nu a reusit sa obtina o licenta de furnizor de servicii de active virtuale de la autoritatile de reglementare din tara. Binance a anuntat ca, din 17 iulie, rezidentii olandezi vor putea efectua doar operatiuni de retragere a activelor de pe platforma, deoarece tranzactionarea ulterioara nu va mai fi posibila. Utilizatorii din Tarile de Jos au fost sfatuiti sa retraga fondurile din conturile de pe Binance. De asemenea, bursa cripto este la un pas de a-si inceta serviciile in Regatul Unit si Cipru.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani