Grid star
criptomonede

BINANCE ANUNTA LANSAREA UNUI FOND DE REDRESARE PENTRU COMPANIILE CRIPTO – Seful celei mai mari burse cripto la nivel global, optimist cu privire la redresarea pietei

Directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao (CZ) (foto), a declarat ca intentioneaza sa lanseze un fond de redresare ca sa ajute proiectele cripto ce se confrunta cu o criza de lichiditati in urma prabusirii rivalului FTX. El a precizat ca exista un interes crescut in industrie pentru un astfel de fond, relateaza Reuters. De altfel, compania de analiza blockchain Chainalysis a notat, intr-un raport publicat joi, 17 noiembrie, ca piata pare sa se stabilizeze dupa socul initial al prabusirii gigantului FTX.

Gilda Popa

Changpeng Zhao a mentionat si ca Binance are rezerve mari de lichiditati, dar nu a spus cu cat va contribui compania la fond. De asemenea, acesta nu a precizat ce alte platforme de criptomonede sau jucatori din industrie ar fi dispusi sa ofera lichidate, conform Reuters.

"Sunt jucatori care au o situatie financiara solida si ar trebui sa ne unim. Suntem foarte interesati de acest lucru”, a precizat seful Binance.

Afirmatiile lui CZ vin in contextul in care piata cripto este in continuare destabilizata de prabusirea bursei cripto rivale FTX, care a intrat in faliment vineri, dupa ce utilizatorii s-au grabit sa retraga 6 miliarde de dolari in criptomonede in doar 72 de ore. Bitcoin se tranzactioneaza in prezent sub pragul de 17.000 dolari, in timp ce Ethereum pare "blocat” la 1200 dolari, insa, dupa socul provocat in piata de falimentul FTX, piata pare a se fi stabilizat, cu fluctuatii minore in ultimele 7 zile.

Chainalysis: Piata cripto ramane stabila, in pofida colapsului FTX

Compania de analiza blockchain Chainalysis arata, la randul sau, ca fundamentele pietei cripto sunt inca solide, in ciuda prabusirii celei de-a doua cea mai mare platforma de exchange cripto din lume.

Pe 17 noiembrie, Chainalysis a postat o actualizare a datelor privind nivelul de tranzactionare din piata si cifrele "nu reflecta chiar un dezastru”.

Compania a mai precizat ca alti jucatori institutionali din piata se pot confrunta cu probleme de insolventa in urma caderii FTX de saptamana trecuta, insa acesta nu este sfarsitul industriei.

"Multe elemente fundamentale ale pietei raman stabile (...) Situatia FTX provine din mai degraba (n.r. dintr-o speta de) frauda financiara decat dintr-un esec al tehnologiei blockchain”, arata analistii Chainalysis.

Chainalysis a analizat exiturile investitorilor care si-au vandut detinerile cripto – situatie care a declansat o reactie in lant saptamana trecuta. Acest lucru a dus la scaderea totala a capitalizarii pietei de la circa un miliard de dolari la circa 830 de miliarde de dolari. In doar cateva zile, circa 270 miliarde dolari s-au evaporat din piata cripto.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani