Grid star
criptomonede

SOROS FACE PARIURI DE SUTE DE MILIOANE DOLARI PE COMPANII CRIPTO DE TOP – Dezvaluirile privind achizitiile recente ale multimiliardarului au propulsat pretul Bitcoin si Ethereum

Soros Fund Management, vehiculul de investitii al veteranului fondurilor speculative George Soros, pare sa fi adaugat expunere la mai multe companii cripto la sfarsitul anului trecut, relateaza CoinDesk, citand un raport depus la Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC), dezvaluit publicului marti, 14 februarie. Potrivit documentului, multimiliardarul a achizitionat pozitii de sute de milioane dolari in companii de top din industria cripto.

Gilda Popa

Este vorba despre achizitiile unor pachete semnificative de actiuni ale Marathon Digital, MicroStrategy si Silvergate Bank, conform inregistrarilor din formularul 13F al SEC, efectuate in 31 decembrie 2022.

Astfel, Soros Fund Management a achizitionat obligatiuni convertibile in valoare de 39,6 milioane ale companiei de minerit cripto Marathon Digital Holdings (MARA). Obligatiunile convertibile sunt tipuri de datorii pe termen lung emise de o companie care sunt convertibile in actiuni dupa o anumita perioada de timp.

Inregistrarile din dosarul SEC arata, de asemenea, achizitia optiunilor de cumparare si a optiunilor de vanzare pe 50.000 de actiuni ale gigantului tehnologic MicroStrategy (MSTR). Pe langa acele pariuri/hedge-uri pe actiuni comune, fondul mentine aproape 200 de milioane de dolari in actiuni privilegiate MicroStrategy.

Pariul este probabil o strategie de acoperire a actiunilor MicroStrategy prin jocul de optiuni, a declarat un trader cripto de top pentru CoinDesk.

Soros, pariu pe banca cripto Silvergate, grav lovita de scandalul FTX

Fondul lui Soros a dezvaluit, de asemenea, ca detine o pozitie scurta pe banca axata pe criptomonede Silvergate Bank (SI), respectiv optiuni de vanzare in valoare de 100.000 de actiuni.

Asa cum a relatat Lumea Banilor la inceputul acestui an, Silvergate a fost supusa unei presiuni puternice in 2022, in contextul in care preturile activelor digitale au scazut, iar mai multi jucatori importanti au ajuns in faliment. Pretul actiunilor bancii s-a prabusit deja cu aproape 90% anul trecut. Insa raportul provizoriu privind rezultatele pe trimestrul IV publicat in ianuarie 2023 a declansat panica pe bursa din New York, fortand o noua scadere abrupta de 40% in doar cateva minute.

MicroStrategy este o companie de business intelligence, software mobil si servicii bazate pe cloud, dar mai mult decat orice altceva, este un pariu pe Bitcoin. In cel mai recent raport privind veniturile, MicroStrategy a spus ca si-a crescut detinerile la 132.500 de bitcoini.

Marathon Digital se concentreaza pe exploatarea activelor digitale. Compania detine ferme uriase de minerit si un centru de date pentru activele digitale.

Pretul actiunilor MicroStrategy a crescut cu peste 10% marti dupa-amiaza, la 274 dolari, in timp ce pretul actiunilor Marathon Digital a crescut cu aproape 15% la 6,72 dolari, potrivit Business Insider, care citeaza platforma de informatii de pe pietele financiare Benzinga Pro.

Piata cripto, impulsionata de achizitiile lui Soros

De altfel, Soros Fund Management, fondul de hedging al miliardarului George Soros, a anuntat inca din iulie 2021 ca tranzactioneaza activ cu bitcoini, dupa ce Dawn Fitzpatrick, CIO-ul companiei (Chief Investment Officer), a dat unda verde tranzactiilor cu monede digitale. Lumea Banilor a relatat inca din martie 2021 ca Soros incepe sa joace agresiv si „la vedere” pe piata cripto, dupa ce anterior a negat ca ar fi investit in Bitcoin sau in alte active criptografice.

In urma achizitiilor initiate de Soros Fund Management, piata cripto pare sa primeasca un usor impuls. Bitcoin a crescut miercuri, 15 februarie, cu circa 2% in raport cu ultimele 24 de ore, la putin peste 22.000 dolari, iar Ethereum a crescut cu peste 3% in aceeasi perioada, osciland miercuri in jurul valorii de 1.550 dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani