Grid star
criptomonede

INVESTITORII INSTITUTIONALI, INTERESATI SA-SI CREASCA PORTOFOLIILE CRIPTO – Studiu Binance: Peste o jumatate dintre utilizatorii VIP spun ca vor aloca un buget mai mare investitiilor cripto

Binance Research si Binance VIP & Institutional anunta concluziile sondajului Institutional Crypto Outlook, care arata ca mai mult de o jumatate dintre investitorii cripto de top chestionati au intentia de a-si mari portofoliul de active virtuale in urmatoarele 12 luni. De asemenea, 63,5% dintre utilizatorii VIP si institutionali ai Binance au o perspectiva pozitiva in ce priveste piata cripto pentru urmatoarele 12 luni, iar , 88% vad in investitiile cripto o oportunitate pentru urmatorul deceniu.

Gilda Popa

Asa cum a relatat zilele trecute Lumea Banilor, pretul Bitcoin a depasit, pe 21 iunie, pragul psihologic de 30.000 de dolari, in urma interesului mai multor giganti din finantele traditionale, intre care fondul de investitii Black Rock, de a lansa noi produse bazate pe active digitale. Cea mai puternica criptomoneda la nivel global a reusit sa incheie luna iunie si sa deschida luna iulie peste acest prag, considerat „critic” de catre analisti, semn ca increderea investitorilor este in crestere.

De asemenea, un alt indicator foarte important pentru piata cripto, si anume Indexul „Fear&Greed”, care masoara apetitul investitorilor de a adauga noi active cripto in portofoliu, a atins duminica, 2 iulie 2023, 61 de puncte, aratand o tranzitie catre un sentiment pozitiv al pietei. Bitcoin se tranzactioneaza duminica la peste 30.500 dolari, mentinand un nivel relativ constant in ultimele doua saptamani.

Investitorii institutionali, interesati de clarificarea reglementarilor

Sondajul arata ca si ca utilizatorii institutionali cred ca mai multe scenarii de utilizare pe scara larga a activelor cripto (26,9%) si imbunatatirea claritatii reglementarilor (25,3%) ar accelera adoptarea activelor digitale, si aceasta mai degraba decat o crestere masiva a preturilor acestora (3,4%). Analistii care interpreteaza datele sondajului spun ca acest lucru poate indica faptul ca participarea institutionala are un orizont de timp mai lung si, prin urmare, este mai putin reactiva fata de ciclurile de crestere – scadere (n.r. bull market, respectiv bear market) ale pietei pe termen scurt.

Sondajul global asupra a 208 utilizatori Binance VIP si institutionali s-a desfasurat in perioada 31 martie – 15 mai 2023, a explorat datele demografice ale respondentilor, precum si atitudinile, preferintele, adoptarea si motivatiile acestora fata de investitiile in criptomonede.

In mod obisnuit, institutiile au un orizont pe termen lung atunci cand intra pe o noua piata, iar sondajul nostru indica acelasi lucru si pentru activele cripto, avand in vedere perspectiva pozitiva a respondentilor si modul in care acestia isi exprima mai multa incredere in cazurile de utilizare ca factori de adoptare fata de preturi. Aceste constatari se potrivesc cu rata sanatoasa de crestere a conturilor institutionale pe Binance, care a avansat cu 89% de la apogeul pietei bull, in T4 2021. Vom cerceta raportul alaturi de utilizatorii nostri, pentru a aplica informatiile in ofertele noastre de produse”, a declarat Catherine Chen, Head of Binance VIP and Institutional

Concluzii cheie ale sondajului Binance

 • Alocarea institutionala:

  in pofida evenimentelor de pe piata din ultimul an, care a trecut printr-o severa „iarna cripto”, majoritatea (47,1%) investitorilor mentine alocarea bugetului de investitii cripto, iar peste o treime (35,6%) creste alocarea, in aceeasi perioada. Doar o minoritate (17,3%) si-a redus alocarea cripto.

 • Schimbari asteptate in alocarea institutionala:

  majoritatea respondentilor se asteapta fie sa creasca (50,0%), fie sa-si mentina (45,7%) alocarea in urmatoarele 12 luni. Doar 4,3% dintre investitori au indicat ca s-ar astepta sa isi reduca expunerea la cripto.

 • Perceptie mai buna asupra Bitcoin:

  in timp ce perceptiile despre Bitcoin si cripto au ramas in mare parte neschimbate in ultimul an (44,7% si, respectiv, 47,8%), o proportie mai mare de respondenti au devenit mai deschisi fata de Bitcoin, in comparatie cu sectorul cripto general (47,3% fata de 33,2%). In mod similar, in timp ce 22,1% dintre investitori au devenit mai reticenti in privinta criptomonedelor, in general, doar 4,8% au sustinut acel sentiment de retinere fata de Bitcoin, in special.

 • Infrastructura si inovare:

  53,9% dintre investitori au indicat ca infrastructura este cel mai important sector pentru ei sau pentru fondul lor. Aceasta a fost urmata de tehnologiile Layer 1 si Layer 2 (48,1% si, respectiv, 43,8%). Cand au fost intrebati despre anumite domenii, putin peste jumatate (51,0%) au spus ca inovarea in ce priveste tehnologia portofelului cripto (de exemplu, auto-custodia, imbunatatirile UX/UI) este importanta.

 • Motivatia investitiilor:

  42,8% dintre investitori au indicat ca potentialul de rentabilitate mare a investitiilor a constituit cel mai convingator argument pentru intrarea in criptomonede. Acesta a fost urmat de 37,5% dintre investitori care cred in obtinerea unei expuneri pe termen lung la o tehnologie emergenta, ca motivatie principala.

 • Locurile de tranzactionare:

  Bursele cripto centralizate raman cea mai populara platforma pentru tranzactionare institutionala (90,5%) si activitati de custodie (58,2%). Lichiditatea (28,0%), securitatea (26,0%) si reputatia (22,5%) au fost primele trei criterii in determinarea modului in care este selectata o platforma de tranzactionare de catre investitori.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani