Grid star
criptomonede

SOROS IESE LA VEDERE PE PIATA CRIPTO – Pretul Bitcoin ramane insensibil la stirea ca Soros Fund Management da unda verde tranzactionarii de active digitale

Soros Fund Management, fondul de hedging al miliardarului George Soros, tranzactioneaza activ cu bitcoini, dupa ce Dawn Fitzpatrick, CIO-ul companiei (Chief Investment Officer), a dat unda verde tranzactiilor cu monede digitale, potrivit The Street. In pofida anuntului, pretul Bitcoin ramane „prizonier” in jurul valorii de 33.000 de dolari. Lumea Banilor a relatat inca din martie 2021 ca Soros incepe sa joace agresiv si „la vedere” pe piata cripto, dupa ce anterior a negat ca ar fi investit in Bitcoin sau in alte active criptografice.

Pretul Bitcoin a ramas relativ stabil in aceasta saptamana, in intervalul 33.000 – 36.000, in pofida stirilor care au dinamitat, in acest interval, piata cripto. Este vorba despre moartea in Costa Rica a multimiliardarului (autoproclamat) Mircea Popescu, care ar fi lasat in urma un milion de bitcoin a caros soarta este inca neclara, dar si de stirea ca biroul de familie al miliardarului George Soros a inceput sa tranzactioneze la vedere Bitcoin.

Reprezentantii Soros Fund Management refuza sa comenteze

Publicatia americana The Street citeaza surse „familiarizate cu problema” spunand ca Dawn Fitzpatrick, directorul de investitii (CIO) al Soros Fund Management, a dat unda verde tranzactionarii Bitcoin si, eventual, altor criptomonede in ultimele saptamani, scrie cityam.com. Firma a refuzat sa comenteze. Cu toate acestea, stirile din aceasta saptamana nu au reusit sa impacteze semnificativ pretul Bitcoin.

Scaderea recenta a preturilor Bitcoin a fost creditata de unii analisti ca fiind o urmare a incetiniri a investitiilor institutionale in spatiul. Insa ar putea sa revina, in curand, un nou bull market?, scriu jurnalistii de la Coindesk.com

Fitzpatrick le-ar acordat aprobarea brokerilor companiei sa tranzactioneze bitcoin in ultimele saptamani, potrivit unor surse familiare cu subiectul. CIO-ul Soros Fund Management declarase pentru Bloomberg in luna martie ca teama ca guvernele si bancile centrale devalorizeaza monedele fiat ii fac pe investitori sa se indrepte catre bitcoin.

George Soros: Este stilul nostru de a castiga bani

Incercam sa prindem noi tendinte devreme si in etapele ulterioare incercam sa prindem inversarea tendintelor. Prin urmare, avem tendinta de a ne stabiliza mai degraba decat de a destabiliza piata. Nu facem acest lucru ca serviciu public. Este stilul nostru de a castiga bani "- George Soros, #Bitcoin

Lumea Banilor a scris, in luna martie, ca multimiliardarul George Soros incepe sa joace agresiv si „la vedere” pe piata cripto, dupa ce, pana acum, a negat ca ar fi investit in Bitcoin sau in alte active criptografice.

Soros la Davos: Bitcoin nu este o moneda, ci o bula speculativa

Mai mult decat atat, investitorul a sustinut oficial, la Forumul Economic Mondial de la Davos din 2018, ca Bitcoin nu este o moneda, ci o bula speculativa. Directorul de investitii (CIO) al Soros Fund Management a declarat vineri, 26 martie, intr-un interviu acordat Bloomberg, ca fondul de administrare a activelor creat de Soros a inceput recent sa se intereseze de Bitcoin. La acel moment, fondul detinut de investitorul de „categorie grea” a facut oficial doua investitii majore in proiecte axate pe cripto numai in aceasta luna.

Prima investitie a facut parte dintr-o runda de finantare de 200 de milioane de dolari detinuta de NYDIG, in timp ce a doua a fost o investitie in firma de contabilitate criptografica, Lukka, care a strans 53 de milioane de dolari pe 25 martie.

Precizam ca Bloomberg a aratat, pentru prima data, in anul 2018 ca Soros Fund Managements se pregatea sa investeasca in monede virtuale. La acea vreme, CIO Dawn Fitzpatrick daduse unda verde coordonatorului pentru macroinvestitii, Adam Fisher, sa tranzactioneze monede virtuale. Ulterior, la inceputul anului 2019, Fisher a parasit firma, iar despre proiectul de a investi in Bitcoin nu s-a mai auzit nimic pentru ca acesta sa revina brusc in lumina reflactoarelor in martie 2021.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani