Grid star
criptomonede

CHINA INTRODUCE PRIMUL SISTEM BLOCKCHAIN DE VERIFICARE A IDENTITATII INFLUENCERILOR – Serviciul RealDID vizeaza intreaga populatie a tarii si permite identificarea numelor reale ale utilizatorilor platformelor de socializare

China va folosi tehnologia blockchain pentru a urmari numele real al utilizatorilor platformelor online si ai retelelor de socializare. Aplicatia vizeaza cei 1,4 miliarde de cetateni din tara, potrivit unui anunt al Retelei de servicii bazate pe Blockchain (BSN), initiativa oficiala a Beijingului. BSN a anuntat, intr-un comunicat, ca acesta este primul sistem descentralizat de verificare a identitatii implementat la nivel national din lume, noteaza Coindesk.

Gilda Popa

Anuntul vine dupa o modificare a regulilor guvernamentale care solicita influencerilor din retelele sociale sa-si afiseze numele reale. Serviciul de verificare a identitatii reale pe retelele de socializare, numit RealDID, este coordonat de Ministerul Securitatii Publice din China si implementat cu ajutorul BSN.

Cele mai mari sase platforme de socializare din China, inclusiv WeChat, Sina Weibo, Douyin, Kuaishou, Bilibili si Xiaohongshu, obliga creatorii de continut cu peste 500.000 sau 1 milion de urmaritori sa-si afiseze public numele reale sau pe cele ale sustinatorilor lor financiari, a informat presa chineza de stat in octombrie. Narativa Beijingului subliniaza ca noile reguli vin pentru a spori credibilitatea si a permite supravegherea publica.

Astfel, RealDID, care ar putea starni ingrijorari in randul avocatilor confidentialitatii datelor, va permite utilizatorilor sa se inregistreze si sa se conecteze la site-uri web utilizand adrese DID si chei private, cu asigurari ca datele comerciale si tranzactiile raman deconectate de la informatiile personale.

Influencerii, obligati sa afiseze public numele real

Weibo va cere in curand conturilor creatorilor de continut cu peste 1 milion de urmaritori in domenii profesionale, cum ar fi afaceri curente, armata, finante, drept si asistenta medicala sa ofere informatii cu numele real. Aceasta va fi extinsa treptat la conturile de creatori de continut cu peste 500.000 de urmaritori in domenii conexe, afisarea numelui real in front-end avand loc numai cu acordul utilizatorului. Utilizatorii obisnuiti si conturile axate in principal pe partajarea continutului personal din viata de zi cu zi nu vor fi afectate de afisarea front-end a numelui real, potrivit unui comunicat emis de Weibo.

Creatorii de continut cu multi urmarilori, datorita influentei lor sociale semnificative, detin o putere mult mai mare asupra opiniei publice atunci cand discuta subiecte sociale fierbinti decat utilizatorii obisnuiti. Implementarea in prim plan a inregistrarii numelui real are drept scop tocmai sa-i indemne pe acesti creatori sa-si asume un nivel de responsabilitate proportional cu discursul lor influent, se arata in comunicat.

Douyin a spus ca va afisa doar numele reale ale persoanelor si companiilor si nu va dezvalui in mod activ alte informatii despre cont”, a transmis China Daily.

Controverse in SUA privind utilizarea blockchain-urilor fabricate de China

BSN China este condusa de Centrul National de Informare al Chinei, in colaborare cu marile companii chineze de tehnologie China Mobile si China UnionPay. Operatiunile sale internationale sunt gestionate independent de BSN Global, despre care se spune ca este o entitate separata, cu firewall.

CoinDesk a relatat recent ca politicienii americani lucreaza la un proiect de lege bipartizan care ar interzice oficialilor guvernului federal sa foloseasca blockchain-urile fabricate de China. De asemenea, proiectul ar obliga oficialii SUA tranzactioneze cu firme americane precum iFinex, compania – mama a Tether, cu scopul de a preveni potentialele riscuri de securitate nationala si de a proteja datele private de accesul adversarilor straini.

Recent, SUA au scos Institutul chinez de stiinte criminalistice, care se afla sub jurisdictia Ministerului Securitatii Publice, dintr-o lista de sanctiuni comerciale pentru a promova cooperarea impotriva narcoticelor, in pofida ingrijorarilor cu privire la practicile Chinei privind drepturile omului, avand ca scop combaterea traficului de fentanil si a substantelor conexe in SUA.

Intr-o circulara recenta, Comisia Nationala pentru Controlul Narcoticelor din China a declarat ca orice persoana implicata in producerea de substante chimice utilizate pentru a produce opioid risca sa intre in „jurisdictia cu brat lung” a fortelor de ordine straine

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani