Grid star
criptomonede

"CARTONAS GALBEN” DE LA AUTORITATILE SUA PENTRU MONEDA STABILA A BINANCE - Departamentul de Servicii Financiare din New York a ordonat companiei Paxos Trust sa inceteze sa emita BUSD

Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYDFS) a anuntat luni, intr-un comunicat, ca a ordonat companiei Paxos Trust sa inceteze sa emita criptomoneda stabila (stablecoin) Binance USD, invocand "probleme nerezolvate” in supravegherea de catre Paxos a relatiei sale cu Binance, relateaza CNBC.

Gilda Popa

Autoritatile de reglementare din New York investigheaza Paxos Trust, firma din New York responsabila pentru Binance USD (BUSD) si Paxos Dollar (USDP), cu scopul de a consolida protectia consumatorilor pe piata criptomonedei.

Motivul exact al investigatiei este necunoscut comenteaza CNBC, iar reprezentantii NYDFS au refuzat sa comenteze despre investigatiile in desfasurare. Compania americana Paxos, care opereaza din 2012, specializata in servicii de digitizare, tranzactionare si custodie a activelor pentru pietele financiare globale, a confirmat pe pagina sa de Twitter informatia.

Seful Binance: Evitati utilizarea BUSD ca pereche principala pentru tranzactionare

La randul sau, Changpeng Zhao (CZ), seful Binance, cea mai mare platforma de tranzactionare la nivel global, a confirmat pe Twitter informatia, adaugand ca Binance va face ajustari pentru a se asigura ca utilizatorii sunt protejati de orice "prejudiciu nejustificat”.

"Binance va continua sa sustina BUSD in viitorul apropiat. Estimam ca utilizatorii vor migra catre alte criptomonede stabile in timp. Si vom face ajustari ale produsului in consecinta - de exemplu, evitati utilizarea BUSD ca pereche principala pentru tranzactionare etc.

Avand in vedere incertitudinea in ce priveste reglementarile (n.r. ce vizeaza sectorul cripto) - in curs de desfasurare pe anumite piete - vom analiza alte proiecte din acele jurisdictii pentru a ne asigura ca utilizatorii nostri sunt protejati de orice prejudiciu nejustificat”, a scris CZ pe Twitter.

Sub licenta BitLicense emisa de NYDFS, Paxos a devenit una dintre companiile cu cea mai rapida crestere din industria stablecoin. Paxos a emis BUSD din septembrie 2019, cand firma a incheiat o parteneriat cu Binance.

Acum este una dintre cele mai mari monede stabile existente, cu o capitalizare de piata de peste 16 miliarde dolari, ceea ce o face a treia cea mai mare moneda stabila din spatiul cripto.

Paxos a creat, de asemenea, Paxos Dollar (USDP), care a fost lansat in 2018 si are o capitalizare de piata de aproximativ 875 milioane dolari, ceea ce o face a sasea cea mai mare moneda stabila, conform CoinMarketCap. De altfel, Paxos este si fondatorul PAX Gold (PAXG), un token Ethereum garantat cu aur.

Ingrijorarile autoritatilor din SUA, amplificate de colapsul Terra (LUNA)

Autoritatile americane si-au exprimat ingrijorarea ca Paxos nu va indeplini toate cerintele stabilite in cadrul de reglementare al statului, dupa ce NYDFS a lansat propriul sau raport in ce priveste ecosistemul criptomonedelor stabile la inceputul acestui an. Aceste ingrijorari sunt rezultatul prabusirii ecosistemului Terra, care a creat un puternic seism in piata cripto in mai 2022.

In prezent, nu este foarte clar motivul pentru care a fost demarata ancheta NYDFS ce vizeaza Paxos Trust, care a creat confuzie intre clienti si analisti. Au existat speculatii ca ar putea exista probleme intre Binance si autoritatea de reglementare, comenteaza jurnalistii americani.

La randul sau, Paxos a clarificat ca este reglementata de NYDFS si auditata de o firma de contabilitate de top patru si ca toate token-urile existente vor ramane total garantate si rambursabile cel putin pana in februarie 2024.

Ca urmare a deciziei NYDFS, Paxos va inceta sa mai emita noi tokenuri BUSD incepand cu 21 februarie, iar toate tokenurile existente vor fi garantate cel putin pana in 2024.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani