Grid star
criptomonede

FANII UNTOLD POT PLATI BILETELE IN CRIPTOMONEDA EGLD – Tokenul creat de sibienii de la Elrond si-a dublat valoarea in ultima luna. Cu cat se tranzactioneaza azi

Organizatorii festivalului Untold au anuntat ca accepta plata biletelor in criptomoneda EGLD la editia 2021 (19-12 septembrie), in urma parteneriatului incheiat cu Elrond Network, companie romaneasca specializata in tehnologia blockchain.
Biletele, al caror pret incepe de la 159 euro (186 dolari), sunt echivalentul a 1,37 EGLD, in conditiile in care criptomoneda se tranzactioneaza cu circa 142 dolari joi, 19 august.

Reprezentantii companiei cripto, despre care presa de specialitate scrie ca este cel de-al doilea unicorn românesc, după compania UiPath, vor fi prezenti la Untold in zona lounge Elrond, unde vor oferi detalii celor interesati sa detina si sa tranzactioneze criptomonede stocate pe un portofel digital.

Festivalul international Untold se prezinta, pe pagina oficiala untold.com drept cel mai mare festival din acest an din Europa. In 2019, Untold a avut 372.000 de vizitatori. La editia din acest an sunt asteptati David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, The Script, Parov Stelar, Tyga, Sam Feldt.

Pretul EGLD s-a dublat in mai putin de o luna

Criptomoneda EGLD sta la baza retelei blockchain a Elrond Network si a aplicatiei Maiar, se arata in comunicatul citat de cointelegraph.com. Joi, 19 august 2021, EGLD se tranzactioneaza pe coinmarketcap.com cu circa 142 dolari, iar capitalizarea de piata a criptomonedei a atins peste 140 milioane de dolari.

De asemenea, compania Untold SRL anunta ca va pastra criptomoneda EGLD ca activ digitala in bilantul contabil al firmei, aceasta fiind o premiera nationala care marcheaza ascensiunea criptomonedelor la statut de instrument financiar in industria de divertisment. Astfel, colaborarea dintre Untold Network va fi gestionata tot in baza criptomonedei EGLD, conform comunicatului.

Pretul EGLD a crescut semnificativ in ultima luna, de la sub 70 dolari la sfarsitul lunii iulie la o valoare aproape dubla in momentul redactarii acestei stiri. Unele companii si institutii din Romania s-au declarat dispuse sa accepte simbolul ca forma de plata, inclusiv Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Elrond Network pregateste un “moment NFT” pe scena Untold

Elrond Network pregateste un “moment NFT” pe scena festivalului. NFT-urile (non-fungible token – element digital unic) rezultate vor fi ulterior lansate in Marketplace-ul NFT Maiar, de unde participantii la festival vor putea sa le cumpere.

Tehnologia blockchain are un imens potential pentru adunari mari de nativi digitali care pentru o scurta perioada de timp devin parte a unei economii hiperlocale”, a spus Beniamin Mincu, CEO, Elrond Network, potrivit unui comunicat postat pe elrond.com.

Dupa lansarea achizitiilor de bilete cu EGLD pentru Untold, directorul executiv al Elrond, Beniamin Mincu, a declarat ca proiectul va explora „o economie de festival care ruleaza pe jetoane semi-fungibile”, precum si pe artistii care arunca jetoane nefungibile, sau NFT-uri, fanilor de pe scena. Cu toate acestea, participantii Untold vor putea, de asemenea, sa accepte NFT-uri din festival „mai tarziu”.

,,Ne strangem din nou, in sfarsit, de data aceasta insa intr-o lume un pic diferita, unde evenimentele recente ne-au facut sa apreciem mai mult si experientele digitale. Suntem entuziasmati de colaborarea cu Elrond Network, prin care vom fuziona experientele live cu cele digitale intr-o serie unica de momente si prin care comunitatea noastra va putea interactiona cu tehnologia blockchain in cadrul festivalului” a spus Bogdan Radulescu, Head of Partnerships and New Business Untold.

Oficialii au anulat festivalul Untold in 2020, deoarece numarul de cazuri COVID-19 din Europa si din lume a crescut inainte de introducerea vaccinurilor. Potrivit Untold, peste 375.000 de persoane au participat la eveniment in 2019. D
esi evenimentul a raportat ca au existat participanti din peste 120 de tari in anii precedenti, acest lucru se poate modifica din cauza restrictiilor de calatorie si a accesului la vaccinuri. Festivalul a raportat ca ar avea permisiunea pentru un numar nelimitat de participanti, in ciuda pandemiei in curs (numarul cazurilor COVID-19 raportate zilnic in Romania a fost sub 1.000 de cazuri din iunie).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani