Grid star
criptomonede

GLASSNODE: BITCOIN, IN CRESTERE CU 38% DE LA INCEPUTUL LUNII IANUARIE – Compania de analiza blockchain mentioneaza ca este "cea mai buna performanta a activului cripto din octombrie 2021”

Prima luna a anului 2023 se incheie cu o performanta notabila pentru Bitcoin (BTC), care a adaugat 38% la valoarea sa in dolari de la inceputul lui ianuarie, cand se tranzactiona cu aproximativ 16.800 dolari. Este "cea mai buna performanta a activului din octombrie 2021, cand BTC a crescut cu 41%”, potrivit companiei de analiza blockchain Glassnode.

Gilda Popa

Glassnode a notat ca in ianuarie 2023 s-a observat o stabilizare a fluxurilor de schimb, dupa exodul investitorilor de pe platformele centralizate de exchange cripto declansat de panica ce a urmat prabusirii FTX din noiembrie 2022.

"Dupa un 2022 lung, dureros si obositor pentru piata cripto, noul an a inceput cu o inversare notabila a trendului descendent pe parcursul lunii ianuarie. Asa cum este adesea cazul, astfel de raliuri sunt, de obicei, alimentate de un anumit grad de lichidari de pozitii scurte pe pietele derivate, iar acest raliu nu este diferit. Pana in prezent, au existat peste 495 de milioane de dolari in contracte futures short lichidate in trei valuri”, se arata in analiza Glassnode.

Doar 11,7% din oferta circulanta de Bitcoin mentinuta pe platformele de tranzactionare

Glassnode a remarcat, de asemenea, ca tranzactiile cu Bitcoin in blockchain au crescut cu peste 50.000 pe zi in ultima saptamana.

"Nu vedem insa o crestere corespunzatoare a depozitelor valutare sau a numarului de retrageri”, se arata in documentul citat.

Tranzactiile legate de platforme de exchange cripto au reprezentat in ianuarie 35% din total, un procent care a scazut din mai 2021. Chiar daca fluxurile de schimb s-au normalizat de la prabusirea bursei cripto FTX din noiembrie 2022, cantitatea de BTC detinuta pe bursele cripto de catre investitori este inca in scadere, arata analiza Glassnode.

Soldul total al Bitcoin stocat in prezent pe platformele de tranzactionare este de aproximativ 2, 25 milioane BTC, se arata in raport. Aceasta reprezinta 11,7% din oferta circulanta si se afla la un minim multianual observat ultima data in februarie 2018.

Glassnode a adaugat ca suma totala in BTC care intra si iese de pe bursele cripto a fost, in medie, de aproximativ 625 de milioane de dolari pe zi, in ambele directii. Acest lucru arata ca fluxurile de schimb sunt acum echilibrate in mod egal in urma tulburarilor de la sfarsitul anului 2022, cand valoarea exiturilor depasea substantial valoarea achizitiilor de BTC.

"De asemenea, observam ca impulsul initial al iesirilor (n.r. de BTC) de pe platformele de exchange cripto ca urmare a (n.r. crizei declansate de colapsul) FTX, s-au calmat pana la un nivel neutru si acum intrarile si iesirile sunt echilibrate”, noteaza compania de analiza blockchain.

Balenele cripto au devenit mai active in ianuarie 2023

Cea mai mare parte a activitatii de pe bursele cripto in ianuarie a fost inregistrata in cazul balenelor (adrese cu mai mult de 1000 BTC), a mentionat raportul. In ianuarie, balenele au contribuit cu sume intre 185 si 215 milioane dolari la totalul intrarilor si iesirilor de pe platformele de exchange cripto.

Bitcoin se tranzactioneaza marti, 31 ianuarie cu aproximativ 23.000 dolari, potrivit datelor CoinMarketCap. Activul s-a apropiat de 24.000 de dolari pe 30 ianuarie, dar rezistenta sa dovedit a fi prea puternica la nivelul acelui prag.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani