Grid star
criptomonede

ESTIMAREA STANDARD CHARTERED: ETHER VA ATINGE 8000 DOLARI IN 2026 – Gigantul bancar „pariaza” pe cresterea interesului companiilor din alte industrii de a utiliza blockchainul Ethereum

Valoarea Ether (ETH), a doua cea mai valoroasa criptomoneda dupa capitalizarea de piata, ar putea atinge 8.000 dolari pana la sfarsitul lui 2026, potrivit unei estimari a gigantului bancar Standard Chartered. In prezent, ETH, tokenul nativ al platformei blockchain Ethereum, se tranzactioneaza pe principalele burse cripto la circa 1.550 dolari, la un pret de trei ori mai mic decat varful inregistrat in noiembrie 2021, de peste 4.500 dolari.

Gilda Popa

Pretul Ether are potentialul de a ajunge la 8.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2026, arata Geoff Kendrick, coordonatorul studiului Digital Assets Research” in cadrul bancii globale Standard Chartered.

Analistul arata ca isi bazeaza afirmatiile pe interesul in crestere al companiilor din alte sectoare de a utiliza contracte inteligente bazate pe blockchain pe reteaua Ethereum, precum si utilizarea acestei tehnologii in industria jocurilor video sau „tokenizarea” activelor traditionale, potrivit studiului citat de CoinDesk.

In prezent, reteaua Ethereum este utilizata in special pentru tokenuri nefungibile (NFT) si finantarea descentralizata (DeFi), a declarat Kendrick, insa intr-un viitor foarte apropiat, o evolutie catre jocuri si tokenizare ar trebui sa adauge o „cerere semnificativa”.

Vedem nivelul de 8.000 de dolari ca pe o treapta intermediara catre estimarea noastra pe termen lung de 26.000 - 35.000 de dolari. Aceasta evaluare presupune contexte care poate sa nu fi aparut inca, desi cazurile de utilizare in lumea reala, precum jocurile si tokenizarea, ar trebui sa sustina dezvoltarea lor”, a explicat Geoff Kendrick.

Ether ar putea atinge 35.000 dolari pe termen lung

Acesta a precizat, pentru Reuters ca estimarea potrivit careia Ether va atinge 35.000 dolari este „pe termen foarte lung, sa zicem pana in 2040”. Pe termen mai scurt, adauga Kendrick, halvingul bitcoin (BTC) din aprilie 2024 „ar trebui sa ajute la ridicarea tuturor panzelor (n.r. in piata cripto)” si estimeaza ca Ether va atinge 4.000 de dolari pana la sfarsitul lui 2024.

Important, acest lucru ar trebui sa ofere exemple de dovada de concept (POC) in care industriile din lumea reala vin in blockchain pentru a exploata beneficiile Ethereum fata de configuratiile existente. Ne asteptam la evolutii semnificative pe aceste fronturi pana in 2025-2026”, a precizat reprezentantul Standard Chartered.

Dovada Conceptului sau POC (Proof of Concept) este un proces care defineste daca o idee este fezabila sau nu. Acesta determina daca un concept este viabil, daca are potentialul de a creste si daca va functiona asa cum este estimat si poate reprezenta o ”dovada” pentru a atrage viitori investitori / parteneri. Ca un astfel de exercitiu sa fie realizat corect si cu succes, este necesar sa se clarifice criteriile de succes, modalitatile de implementare si ideile de dezvoltare.

In iulie, Standard Chartered a afirmat ca principala criptomoneda, Bitcoin, ar putea atinge 50.000 de dolari in acest an si 120.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2024. La momentul respectiv, Bitcoin era tranzactionat la aproximativ 27.275 de dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani