Grid star
criptomonede

FOMO, PSIHOZA CARE IMPINGE INVESTITORII SA POMPEZE SUME URIASE IN CRIPTO – Care sunt criptomonedele-vedete ale lunii august, a caror valoare a crescut si cu 300% in cateva zile

FOMO (Fear of Missing Out sau „teama de a rata ceva important”) ramane un sentiment dominant in lumea criptomonedelor. Acesta alimenteaza constant performantele unor tokenuri (altcoins) mai putin cunoscute, care cresc exponential pe fondul nelinistii permanente a jucatorilor de a „rata” investitia in criptomonede de succces. Revista Fortune a listat cele mai „efervescente” altcoins in luna august.

Pretul la care se tranzactioneaza Cardano s-a dublat in aceasta luna, devenind cel de-al treilea mare activ digital. Binance Coin este, de asemenea, intr-un trend accelerat de crestere. Un token numit Avalanche si-a triplat valoarea in august. Intre timp, preturile pentru NFT-uri (Non Fungible Tokens) precum fotografiile digitale cu ochi cu laser (unul dintre trade-mark-urile cripto-entuziastilor) si reprezentarile digitale ale unor eroi de desen animat au crescut chiar si cu 400% in cateva zile, potrivit fortune.com.

Analist: Vedem cifre uriase antrenate in tranzactiile din piata cripto

In randul analistilor si al investitorilor, nu exista un consens cu privire la ceea ce determina aceasta uriasa frenezie a pietei cripto.

Unii afirma ca speculatorii se muta de la criptomonedele devenite mainstream, cum ar fi Bitcoin si Ether, catre tokenuri marginale mai noi si mai interesante, asa cum se intampla adesea dupa un raliu al pietei. Altii vad o lume inundata de numerar si de rate de profit ultra-mici pe pietele traditionale, care in cele din urma ii determina pe investitori catre active tot mai excentrice. Cateva tokenuri sunt sustinute de naratiuni puternice, cum ar fi progresele tehnologice din retelele Cardano si Solana.

"Nu exista nicio indoiala ca exista o multime de entuziasm in cripto”, a spus Yoni Assia, fondator si director executiv al platformei de exchange cripto eToro.
„Cu siguranta il puteti vedea in numerele uriase implicate in tranzactiile din industria cripto, indiferent daca este vorba despre volumul total al tranzactiei sau despre cresterea companiilor cripto”, a spus el.

Assia il numeste un „moment de efervescenta generationala” si mentioneaza o confluenta de evenimente, inclusiv rate ale dobanzii la nivel mondial, precum si eforturi masive de stimulare fiscala.

Circa 10% dintre americanii care au primit stimulente fiscale au investit in criptomonede

O parte din banii virati de guverne in conturile populatiei cu titlu de ajutor COVID s-au indreptat catre criptomonede si active conexe, cum ar fi ecchipamentele de minerit digital. Aproximativ 15% dintre americani care au primit primele doua cecuri de stimulente fiscale au investit partial sau total acesti bani si aproximativ jumatate din acest grup a investit in mod specific in criptomonede, potrivit unui sondaj realizat de The Harris Poll pentru Yahoo Finance.

Criptoentuziastii trambiteaza ca ne asteapta un val naucitor de hiperinflatie

In acelasi timp, inflatia s-a acutizat odata cu redeschiderea economiilor, sufland vant in panze criptoentuziastilor care au anuntat ca urmeaza o hiperinflatie. Puneti toate acestea impreuna si vedeti ca valul „conduce multi oameni sa caute diverse tipuri de investitii”, a spus Assia.

In ultima vreme, vedeti ca oamenii sunt ingrijorati de inflatie, oamenii sunt ingrijorati de oferta de bani - din aceasta cauza, istoric, oamenii cumpara actiuni ca o acoperire impotriva inflatiei. Acum la moda sunt activele cripto”, a spus Jason Urban, co-sef al Galaxy Digital Trading.

Un sondaj recent realizat de eToro a constatat ca aproximativ un sfert din cei 6.000 de investitori au cerut portofele cripto proprii, un numar care creste la aproape 50% pentru valul mai tanar. Compania a constatat, de asemenea, ca investitorul mediu a decis sa isi mareasca alocarea financiara in cripto in urmatoarele luni si ca interesul pentru alternativele la Bitcoin si Ether, sau altcoins, este „semnificativ”.

Intre timp, numarul de descarcari pentru aplicatiile de tranzactionare criptografice sunt in crestere - Coinbase Global Inc. a ocupat locul 11 printre aplicatiile de finantare descarcate din magazinul iPhone al Apple, potrivit App Annie, un furnizor de date si analize pe companiile de telefonie mobila. Platformele de exchange cripto Kraken, Voyager si Crypto.com au inregistrat, deasemenea cresteri uriase in ce priveste numarul de utilizatori si volumul de tranzactionare.

Investitiile in active digitale au crescut in ultima luna cu peste 57%, pana la aproximativ 55 miliarde dolari

Cu toti acesti bani care plutesc in cripto, nu ar trebui sa fim surprinsi ca exista oameni care platesc sume exorbitante de bani pentru pietre digitale sau pentru animale de companie in format digital si in general pentru o suma nesfarsita de alte active digitale (NFT-uri) care pot fi usor create”, a spus Michael O'Rourke, sef de piata strateg la JonesTrading.

Spatiul este dominat de generatiile mai tinere, a spus el, si tot ce stiu este ca finantele traditionale nu mai sunt la moda. Acest lucru se adauga la neincrederea intr-un guvern blocat, care pompeaza la nesfarsit bani in economie, si luand in calcul toate aceste informatii nu este o surpriza ca multi au migrat catre spatiul cripto, a spus el.

Din iulie, activele gestionate pentru produsele de investitii in active digitale au crescut cu peste 57%, pana la aproximativ 55 miliarde dolari. Volumul mediu zilnic de tranzactionare agregat a crescut cu peste 46%, pana la 544 milioane dolari, cea mai mare crestere de la o luna la alta din luna mai, potrivit trackerului de date CryptoCompare.

Cardano, Avalanche si Dogecoin au beneficiat de atentia investitorilor. Intre timp, un index care urmareste unele dintre cele mai mari protocoale si aplicatii financiare descentralizate - Indicele Bloomberg Galaxy DeFi - a crescut cu aproximativ 50% de la inceputul lunii iulie.

In general, a existat recent un trend destul de pozitiv al pietei cripto: NFT-urile au contribuit la revigorarea acesteia dupa prabusirea din luna mai”, a declarat Sam Bankman-Fried, director executiv al schimbului de cripte FTX.

Si apoi sunt blockchain-urile care cauta sa concureze cu Ethereum. Avi Felman, co-manager de portofoliu la BlockTower Capital, a spus recent ca upgrade-ul de retea al Ethereum din august este finalizat, iar speculatorii isi indreapta atentia spre blockchain-urile rivale si token-urile lor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani