Grid star
criptomonede

DEUTSCHE BANK INITIAZA O STRATEGIE OFENSIVA DE INVESTITII IN SECTORUL CRIPTO – Grupul bancar, in negocieri cu mai multe companii cripto pentru o serie de achizitii

Divizia de gestionare a activelor Deutsche Bank AG - DWS Group - este in discutii pentru a investi in doua companii cripto, potrivit unor persoane apropiate tranzactiei, citate de Bloomberg. Interesul gigantului bancar pentru sectorul activelor digitale este in crestere in contextul in care DWS, care a raportat pierderi de aproape 20 miliarde euro in 2022 si o scadere de 107 miliarde euro a activelor gestionate, cauta noi investitii pentru a redresa situatia financiara.

Gilda Popa

DWS Group, condus de directorul executiv Stefan Hoops, negociaza preluarea unui pachet minoritar la Deutsche Digital Assets (DDA), cu sediul la Frankfurt - o companie care furnizeaza investitorilor expunere la criptomonede, au mentionat sursele citate, sub protectia anonimatului. O alta tinta potentiala este Tradias, compania detinuta de Bankhaus Scheich, au mai precizat sursele. Reprezentantii DWS sunt, de asemenea, in discutii cu privire la modalitati de colaborare cu Galaxy Digital, firma condusa de Mike Novogratz.

Tradias, care are si compania germana de brokeraj Trade Republic printre clientii sai, a fost solicitata de procurorii de la Frankfurt la sfarsitul anului 2021 pentru a vinde criptomonede confiscate, minimizand volatilitatea activelor digitale. Ca si in cazul DDA, discutiile privind investitia in Tradias se concentreaza pe cumpararea unui pachet minoritar.

Reprezentantii DWS, Tradias si Galaxy au refuzat sa comenteze aceste informatii, precizeaza Bloomberg. De asemenea, DDA nu a raspuns solicitarilor jurnalistilor de a confirma negocierile.

Hoops, care incearca sa restabileasca reputatia DWS dupa ce acuzatiile de greenwashing au dus la anchete ale autoritatilor americane si germane, ar intra astfel intr-un sector afectat de o serie de scandaluri recente, inclusiv prabusirea bursei cripto FTX, comenteaza Bloomberg. Hoops a fost un sustinator vocal al noilor tehnologii si a conturat in decembrie anul trecut o strategie privind utilizarea blockchain-ului si a monedelor digitale.

Seful DWS Group: Actuala situatie din piata cripto ar putea oferi "oportunitati interesante”

DWS Group ar intentiona sa transmita, prin aceste achizitii, un semnal de incredere investitorilor dupa anchetele autoritatilor cu privire la acuzatiile de greenwashing - o strategie de marketing inselatoare pe care companiile o folosesc pentru a se prezenta publicului ca fiind prietenoase cu mediul. Astfel de companii cheltuiesc mai mult timp si resurse pentru marketing decat pentru minimizarea impactului lor asupra mediului.

DWS nu este singura firma din finantele traditionale care analizeaza extinderea in spatiul activelor digitale. Giganti bancari si fonduri de investitii, intre care Bank of New York Mellon Corp., BlackRock Inc. Si JP Morgan fac o serie de achizitii si investitii in tehnologia blockchain si in domeniul cripto, pariind ca industria va oferi oportunitati profitabile pe masura ce se maturizeaza.

Restabilirea bilantului si a increderii investitorilor este una dintre principalele sarcini pentru DWS, care a raportat pierderi de aproape 20 miliarde euro pentru 2022 si o scadere de 107 miliarde euro a activelor gestionate, pe masura ce pietele s-au prabusit anul trecut la nivel global.

Hoops a declarat, cu ocazia unui raport privind activitatea companiei de saptamana trecuta, ca DWS "a inceput sa evalueze partenerii strategici si sa inceapa diligenta privind potentialele tinte” in domenii in care doreste sa dezvolte noi capabilitati, cum ar fi activele digitale. El a mentionat ca recenta scadere a preturilor activelor digitale ar putea oferi "oportunitati interesante” pentru DWS.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani