Grid star
criptomonede

COINBASE LANSEAZA UN PORTOFEL WEB3 PENTRU COMPANII – Bursa cripto va asigura protocoale speciale de securitate, adaptate nevoilor institutionale

Coinbase, una dintre cele mai populare burse de cripto, a anuntat lansarea oficiala a portofelului sau Web3, conceput pentru a facilita interactiunile tranzactionale pentru companii si institutii financiare majore cu Web3, DeFi si NFT. Noul pachet de servicii permite tranzactionarea a peste 33.000 de tokenuri in sase blockchain-uri majore si pune accent pe securitate cibernetica, potrivit detaliilor furnizate de compania cripto.

Gilda Popa

Astfel, potrivit comunicatului Coinbase, portofelul cripto se va baza pe tehnologia MPC pentru a le permite clientilor sa stocheze criptomonedele din blockchain-urile acceptate, sa acceseze fonduri, sa interactioneze cu dApps si contracte inteligente si sa foloseasca lichiditatea descentralizata pentru a tranzactiona o gama larga de active.

De asemenea, clientii pot accesa portofelul direct din contul lor Prime existent. Portofelul poate detine tokenuri NFT, DeFi, DAO si cripto de la noua retele diferite si are o functie de schimb pentru tranzactionarea a peste 33.000 de tokenuri in sase blockchain-uri majore.

O functie adaptata special pentru companii este aceea care permite acces direct la DeFi, permitand clientilor sa cumpere, sa vanda, sa emita si sa gestioneze colectiile NFT si sa opereze conturi de socializare Web3.

Cum poate fi integrat noul portofel Web3 in fluxul de lucru al companiilor

Compania cripto detaliaza si alte functii gandite ad-hoc pentru clientii institutionali, dar si modalitatea in care acesta poate fi integrat in fluxurile de lucru existente ale intreprinderilor.

"Deoarece portofelul nostru Web3 este incorporat in Coinbase Prime, foloseste aceeasi permisiune flexibila pentru membrii echipei pentru o securitate sporita. Acest lucru ofera clientilor posibilitatea de a determina nivelul adecvat de acces pentru fiecare membru al echipei, atribuind un rol de utilizator cu un set limitat de permisiuni personalizabile. Prime Web3 Wallet utilizeaza, de asemenea, aceeasi ierarhie stabilita pentru fiecare utilizator si portofoliu, oferind personalizare suplimentara in functie de modul in care este organizata o institutie.

Rapoartele Coinbase Prime si Web3 Wallet sunt unificate pentru a tine cont de toata activitatea web3 si pentru a oferi o pista clara de audit pentru clientii nostri. Clientii pot accesa pur si simplu intregul istoric al activitatii direct in Coinbase Prime, inclusiv descrieri detaliate ale tranzactiilor pentru a facilita orice nevoie de raportare si audit”, precizeaza Coinbase in comunicat.

Potrivit Coinbase, portofelul permite clientilor sa defineasca procesarea eficienta a tranzactiilor si sa gestioneze politicile Web3 in functie de cerintele de securitate ale organizatiei lor.

Kevin Johnson, vicepresedinte pentru vanzari si tranzactii institutionale la Coinbase, a remarcat necesitatea unei astfel de solutii:

"Din ce in ce mai mult, vedem corporatii care doresc sa aiba o prezenta in spatiul Web3 intr-un fel, fie ca gestioneaza sau tranzactioneaza colectii NFT sau, in unele cazuri, chiar voteaza in DAO (n.r. - organizatii autonome descentralizate). Dar au nevoie de o modalitate sigura de a face asta”, precizeaza Johnson.

Ca atare, acest portofel are un protocol de securitate sporit – mai precis 2FA combinat cu o YubiKey fizica, care este un strat suplimentar de protectie offline pentru a oferi clientilor sisteme mai bine securizate. Portofelul este, de asemenea, prevazut cu controale intuitive ale riscurilor, inclusiv alerte de aprobare a operatiunilor, alerte cu informatii despre conformitate si securitate si functii de previzualizare a tranzactiilor pentru avertismente privind tranzactiile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani