Grid star
criptomonede

REVOLUT A SISTAT ACHIZITIILE CRIPTO PRIN INTERMEDIUL PLATFORMEI SALE IN SUA – Motivul pentru care clientii americani nu vor mai putea accesa serviciile cripto ale bancii digitale din octombrie

Gigantul fintech Revolut a anuntat ca va sista, din 3 octombrie 2023, toate serviciile cripto pe platforma sa din Statele Unite, din cauza incertitudinilor de reglementare. Clientii americani au fost notificati prin e-mail ca nu mai pot achizitiona criptomonede pe platforma Revolut incepand cu 2 septembrie, dar pot continua sa le vanda inca 30 de zile, inainte ca accesul la orice tip de tranzactii cu active digitale sa fie complet dezactivat.

Gilda Popa

Banca digitala cu sediul in Marea Britanie a anuntat inca din luna august ca a luat „decizia dificila” de a opri operatiunile cripto, impreuna cu partenerul sau bancar din Statele Unite, din cauza „mediului de reglementare in evolutie” si a "incertitudinilor din jurul pietei cripto”.

Ca urmare a evolutiei mediului de reglementare si a incertitudinilor din jurul pietei cripto din SUA, am luat decizia dificila, impreuna cu partenerul nostru bancar local, de a suspenda accesul la criptomonede prin Revolut in SUA. Aceasta decizie nu a fost luata cu usurinta si intelegem dezamagirea pe care o poate provoca”, a declarat, la acel moment, un purtatorul de cuvant al bancii digitale pentru Decypt.

Utilizatorii Revolut din afara SUA vor putea accesa in continuare servicii cripto

De asemenea, reprezentantii Revolut au precizat ca suspendarea serviciilor cripto pentru clientii americani nu afecteaza in niciun fel utilizatorii Revolut din afara SUA si vizeaza mai putin de 1% dintre clientii cripto ai Revolut la nivel global.

"Clientii Revolut in toate celelalte piete pot continua sa se bucure de utilizarea serviciilor noastre cripto”, a precizat reprezentantul bancii digitale.

Revolut, cu sediul la Londra, care are aproximativ 25 de milioane de clienti in intreaga lume, ofera o gama larga de servicii cripto, inclusiv de tranzactionare si miza (staking) in mai multe jurisdictii – in principal europene.

In februarie, banca digitala a lansat un program de staking, oferind clientilor din Marea Britanie si din aproximativ 30 de tari europene sansa de a castiga recompense pentru criptomonede.

Miza sau staking-ul in retelele blockchain de top Proof-of-stake (dintre care cea mai cunoscuta este Ethereum) este procesul care implica cumpararea și blocarea unei anumite cantitati de criptomonede, tokenuri care vor functiona ca un nod de validare activ in retea, modalitate prin care participantii la acest proces obtin castiguri financiare.

Contextul de reglementare din SUA

Din ce in ce mai multe companii cripto isi restrang activitatea din SUA din cauza mediului incert de reglementare. Asa cum a relatat Lumea Banilor Aici si Aici, Comisia pentru Burse si Valori Mobiliare din SUA (SEC) a luat masuri represive care vizeaza sectorul cripto, atacand in justitie mai multe burse cripto, precum Coinbase si Binance. De asemenea, SEC a solicitat, in instanta, sa constate incalcarea legilor federale in cazul tranzactiilor care implica mai multe active digitale, calificate de catre SEC ca fiind valori mobiliare neinregistrate. Intre acestea se numara tokenurile

SOL de la Solana, ADA, dezvoltat pe reteaua Cardano si MATIC de la Polygon

Dupa ce aceste tokenuri au fost clasificate drept valori mobiliare neinregistrate de catre SEC, mai multe platforme, inclusiv Robinhood si Revolut, au declarat ca vor sista serviciile cripto pe platformele din SUA.

"Revolut urmareste in mod activ mijloace alternative de a oferi acces la produsele cripto si speram sa oferim din nou cripto-produse in SUA in viitor”, a mai declarat purtatorul de cuvant al bancii pentru Decrypt.

SEC sustine in prezent ca majoritatea criptomonedelor sunt valori mobiliare si, prin urmare, sunt supuse regulilor de protectie a investitorilor. Aceasta abordare a escaladat la inceputul lunii iunie, cand SEC a dat in judecata platformele de exchange cripto Coinbase si Binance pentru ca nu au inregistrat mai multe criptomonede. Ambele companii resping acuzatiile. De altfel, mai multe companii cripto contesta abordarea de reglementare a SEC si au facut lobby pe langa Congresul american in ultimele luni pentru a elabora legi care sa clarifice faptul ca activele digitale sunt mai asemanatoare cu marfurile decat cu valorile mobiliare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani