Grid star
criptomonede

SEMNAL DE ALARMA CU PRIVIRE LA TEPELE CRIPTO – Seful Binance avertizeaza ca hackerii pot folosi Inteligenta Artificiala pentru a clona verificarea video la inregistrarea pe platformele cripto (Video)

Changpeng Zhao (CZ) CEO si fondator al Binance, a aratat ca in prezent, actorii rau intentionati se pot folosi de tehnologiile bazate pe Inteligenta Artificiala (AI) pentru a clona instrumentele de verificare a identitatii la bursele cripto. Astfel, instrumentele AI au ajuns la performanta de a genera inregistrari video cu avatare „copiate” dupa persoane reale, care sa arate, sa gesticuleze si sa aiba un timbru vocal atat de asemănător cu persoana „clonată”, incat un utilizator obisnuit nu ar putea face diferenta. CZ a dat ca exemplu un astfel de clip video pe pagina sa de Twitter si a sfatuit internautii sa fie atenti la astfel de tepe cripto.

Gilda Popa

Cu tehnologia AI care evolueaza rapid, procesul de creare a dovezilor de identitate false devine din ce in ce mai usor ca niciodata. Riscurile pe care utilizatea noilor tehnologii le aduc in sectorul cripto este un subiect care i-a determinat pe managerii din companiile importante din industrie sa atraga atentia utilizatorilor.

Astfel, seful Binance, Changpeng Zhaom a aratat pe Twitter cum poate fi "clonata” procedura de verificare a identitatii pe bursele cripto reglementata de catre actorii rau intentionati.

"Este destul de infricosator din perspectiva verificarii video. Nu trimiteti criptomonede unor persoane (n.r. care par cunoscute) chiar daca iti trimit un videoclip”, a scris Zhao, referindu-se la o inregistrare video cu un avatar care copiaza perfect o persoana cunoscuta, atat ca imagine, cat si ca discurs si tonalitate a vocii.

CEO-ul Binance a repostat un videoclip generat de inteligenta artificiala, care il prezinta pe co-fondatorul si CEO-ul HeyGen, Joshua Xu. Videoclipul a inclus in mod specific avatarul lui Xu generat de inteligenta artificiala, care arata exact ca adevaratul CEO HeyGen si reproduce expresiile sale faciale, precum si modelele de voce si vorbire.

"Ambele clipuri video au fost 100% generate de AI, prezentand propriul meu avatar si clona vocala”, a mentionat Xu. El a adaugat ca HeyGen a progresat cu unele imbunatatiri masive la calitatea video si tehnologia vocala a avatarului sau stil de viata pentru a imita accentul sau unic si modelele de vorbire. Odata disponibil pentru public, instrumentul AI ar permite oricui sa creeze un avatar digital real in doar „doua minute”, a precizat CEO-ul HeyGen .

"Acesta va fi implementat in curand in productie si toata lumea il poate incerca”, a adaugat Xu.

Verificarea identitatii pe bursele cripto

La fel ca multe alte platforme de exchange cripto, procesele interne Know Your Customer (KYC) ale Binance cer ca investitorii cripto sa trimita dovezi video pentru procesarea anumitor tranzactii.

Insa expunerea publicului la instrumente de generare AI precum HeyGen ar putea duce la probleme serioase de verificare a identitatii pentru bursele cripto precum Binance. La fel ca multe alte platforme de exchange cripto, Binance utilizeaza masuri Know-Your-Customer (KYC) care implica cerinta de a trimite un videoclip cu utilizatorul si anumite documente pentru a avea acces la servicii sau chiar pentru a retrage fonduri de pe platforma.

Pentru a asigura un gateway stabil si conform pentru monede fiduciare, utilizatorii care cumpara cripto cu carduri de credit si debit trebuie sa finalizeze verificarea identitatii. Utilizatorii care au finalizat deja verificarea identitatii pentru contul Binance vor putea continua sa cumpere cripto fara a fi necesare informatii suplimentare. Utilizatorilor care trebuie sa furnizeze informatii suplimentare li se va solicita acest lucru data viitoare cand vor incerca sa efectueze o achizitie cripto cu un card de credit sau de debit.

Fiecare nivel de verificare a identitatii finalizat va acorda limite de tranzactii mai mari. Toate limitele tranzactiilor sunt stabilite la valoarea in euro, indiferent de moneda fiduciara utilizata si astfel vor varia usor in alte monede fiduciare, in functie de cursul de schimb”, se arata pe pagina Binance.

Astfel, pentru o limita a tranzactiei de 5000 de euro pe zi, acest nivel de verificare presupune o copie a unui act de identitate valabil cu fotografie si captarea unui selfie pentru a dovedi identitatea. Pentru verificarea fetei, aveti nevoie de un smartphone cu aplicatia Binance instalata sau un PC/Mac cu o camera web.

Pentru a majora limita tranzactiei la 50.000 de euro zi, va trebui sa finalizati Verificarea identitatii si Verificarea adresei (dovada adresei), iar pentru sume mai mari de atat Binance pune la dispozitie serviciul de asistenta pentru clienti.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani