Grid star
criptomonede

AVERTISMENTUL ANALISTILOR: BITCOIN NU A ATINS PRAGUL DE JOS – Graficele indica riscul deprecierii sub 10.000 dolari

Bitcoin se tranzactioneaza in prezent la 16.500 dolari, valoare in jurul careia pare sa se fi stabilizat dupa socul propagat in piata in urma falimentului FTX. In pofida sentimentului general ca cea mai puternica criptomoneda dupa capitalizarea de piata a atins pragul de jos, unii analisti avertizeaza ca activul cripto ar putea scadea si mai mult, pana la 9.500 dolari, asa cum ar rezulta din graficele perioadelor anterioare de "bear market” (n.r. piata pe trend descendent).

Bitcoin a "franat” din prabusirea sa sub pragul de 16.000 dolari de acum cateva zile, insa pragul de jos al pretului nu este inca atins, avertizeaza analistii. Desi criptomoneda a scazut cu aproape 80% fata de valoarea maxima de circa 70.000 dolari atinsa in noiembrie 2021, unii analisti cred ca trendul descendent ar putea continua.

Analistii CryptoQuant au informat ca multi investitori in Bitcoin au vandut in pierdere recent, deoarece pretul activului este departe de cele mai inalte niveluri de acum un an. Cu toate acestea, procentul de investitori care isi vand acum activele digitale ar putea sa creasca in viitor, arata datele companiei de analiza blockchain, ceea ce inseamna ca Bitcoin nu a atins inca fundul prapastiei.

Investitorii vand Bitcoin in pierdere

Analiza CryptoQuant a sugerat ca multi investitori isi vand acum detinerile in bitcoin in pierdere. Si popularul analist cripto DonAlt a avertizat, la randul sau, ca Bitcoin s-ar putea sa nu fie inca in afara riscului unui nou crash. Comparand ciclul descendent actual al pietei cu cele doua anterioare, strategul a spus ca BTC ar putea scadea pana la 9.500 de dolari daca imita ciclul descendent din 2014-2015 sau de 11.000 de dolari daca evenimentele din 2017-2018 vor avea loc din nou.

"Majoritatea oamenilor care vand in pierdere acum sunt participanti relativ recenti la piata cripto. Punctul de jos real vine atunci cand mai mult de jumatate dintre investitori din intregul ciclu, inclusiv acesta, vand activele digitale in pierdere”, potrivit analizei CryptoQuant

Binance lanseaza un fond de salvare de 2 miliarde dolari pentru companiile cripto

Ca atare, acest lucru ar putea oferi o explicatie pertinenta despre faptul ca Bitcoin nu a atins inca minimul in urma scaderii masive a preturilor experimentate in ultimul an.

Cu toate acestea, criptomoneda isi pastreaza echilibrul in jurul valorii de 16.500 dolari in urma "pachetelor de salvare” pompate in piata de companiile cripto.

Bursa de criptomonede Binance a alocat vineri, 25 noiembrie, inca un miliard de dolari pentru fondul sau de recuperare cripto, marind dimensiunea fondului la peste 2 miliarde de dolari, potrivit CoinDesk. Aptos Labs, Jump Crypto si alte companii cripto importante s-au alaturat initiativei schimbului si vor contribui cu 50 de milioane de dolari la acesta. Cresterea vine la o zi dupa ce CEO-ul Binance CZ a anuntat lansarea fondului, asa cum a relatat la acel moment Lumea Banilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani