Grid star
eveniment

VACANTA ROMANILOR IN SPANIA SI GRECIA – S-au schimbat regulile. Iata ce trebuie sa faca turistii

Noi reguli pentru turistii care vor sa-si petreaca vacanta in Grecia si Spania.
Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile spaniole au revizuit conditiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei pentru persoanele care sosesc din Romania. Noile masuri se aplica incepand de luni, 21 iunie 2021.
Astfel, Romania nu se mai afla in categoria statelor cu risc de infectare, iar cetatenii care sosesc din Romania in Spania pe cale aeriana nu mai trebuie sa prezinte la intrarea in Spania urmatoarele documente, stabilite anterior: certificat care atesta vaccinarea completa impotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19.
Lista actualizata se poate consulta accesand pagina de internet
https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm.  

Obligatia de a completa formularul

Totodata, MAE precizeaza ca ramane valabila obligatia ca toate persoanele care calatoresc spre Spania, pe cale aeriana sau maritima, sa completeze, anterior efectuarii calatoriei, un formular privind starea de sanatate, prin intermediul aplicatiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es 
In situatia in care pasagerul este minor sau o persoana dependenta, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate. Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR de sanatate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la controlul de sanatate efectuat in aeroportul/portul de destinatie. Daca formularul va fi semnat din aplicatie, acesta va aparea in sectiunea „Calatoria mea”, iar utilizatorul va receptiona si un e-mail care poate fi imprimat:
"Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Madrid +34/917.344.004, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii  Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu situatii deosebite, cu caracter de urgenta (ex.: decese, accidente cu victime, situatii de pericol, calamitati sau cu caracter extraordinar) au la dispozitie telefonul de urgenta al Sectiei Consulare: +34/669.362.202.  
Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet  http://www.mae.ro/node/51930  si http://madrid.mae.ro, informarea temeinica anterior efectuarii deplasarilor in strainatate, precum si respectarea cu strictete a masurilor aplicabile in contextul pandemiei de Covid 19”.

Reguli noi si pentru Grecia

Cei care vor sa-si petreaca vacanta in Grecia trebuie sa stie ca testele rapide sunt recunoscute, insa doar in anumite conditii, anunta antena 3.

-Testele rapide sunt recunoscute, dar trebuie traduse in engleza si facute de un laborator autorizat;
-Copiii cu varsta sub 12 ani nu au obligatia sa prezinte test molecurar PCR / antigen la intrarea pe teritoriul elen

Noile reguli sunt valabile pana la data de 26 iunie, cu posibilitate de prelungire, in functie de situatia epidemiologica din teritoriul elen. 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani