Grid star
eveniment

VACCINAREA ANTI-COVID, OBLIGATORIE? - Raspuns de ultima ora al premierului: “O spun si eu”

Vaccinarea anti- COVID-19 nu va fi obligatorie, sustine premierul Florin Citu, dupa ce in proiectul de buget al Ministerului Sanatatii a fost introdusa o referire la obligativitatea vaccinarii populatiei.

Potrivit lui Citu, asa ceva nu se pune in discutie: “L-am vazut si pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar si o spun si eu, campania de vaccinare impotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. Nu se pune asa ceva in discutie”.

"Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinarii"

Iata cum suna referirea din proiectul de buget al Ministerului Sanatatii in legatura cu obligativitatea vaccinarii populatiei:

Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinarii, care va cuprinde obligativitatea vaccinarii populatiei, dar si obligatia autoritatilor, in primul rand a Ministerului Sanatatii, de a desfasura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea si siguranta vaccinarii conform standardelor europene. In cadrul legii vaccinarii va fi stabilita si obligatia Ministerului Sanatatii de a elabora si aplica un plan multianual de vaccinari si implicit, un plan multianual de achizitii de vaccinuri”.

*Cititi aici referirea din proiectul de buget al Ministerului Sanatatii in legatura cu obligativitatea vaccinarii populatiei (pagina 4)

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani