Grid star
banci

VERDICT PE IMM INVEST – Banca Transilvania: “Consideram ca acest program va avea un impact pozitiv asupra evolutiei investitiilor”

Lumea Banilor prezinta raportul de analiza din 24 iunie 2020 al Bancii Transilvania, al carui CEO este Omer Tetik (foto).

Potrivit raportului, pe piata monetara ratele de dobanda au evoluat divergent: overnight in scadere la 1.24%/1.53%. ROBOR la trei luni a urcat cu un punct baza la 2.20%, iar ROBOR la sase luni s-a consolidat la 2.25%.
In raportul intocmit de Andrei Rădulescu, director Analiza Macroeconomica, se arata ca la nivelul pietei titlurilor de stat, ratele de dobanda au cvasi-stagnat: pe scadenta 10 ani la 3.905%.
La licitatia suplimentara, ministerul de Finante a atras 75 milioane RON prin titluri scadente in ianuarie 2028 la un cost mediu anual de 3.87%. EUR/RON a urcat cu 0.03% la 4.8428, iar USD/RON s-a depreciat cu 0.57%, la 4.2916, la BNR.
Piata de actiuni a crescut (indicele BET cu 0.3%), rulajul scazand la 3.3 milioane EUR
.

Raportul face referire si la informatiile din presa financiara care arata ca pana in prezent au fost acordate peste 7.000 de credite in volum total de 6.2 miliarde RON in cadrul programului IMM Invest:
"Consideram ca acest program va avea un impact pozitiv asupra evolutiei investitiilor productive pe termen scurt si va contribui la intrarea economiei interne intr-un nou ciclu. In sedinta de tranzactionare de marti, piata financiara a incorporat climatul macrofinanciar international".

* Cititi aici integral raportul Bancii Transilvania

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani