Grid star
eveniment

VICEPRESEDINTELE SUA ATERIZEAZA VINERI IN ROMANIA – Soferii, sfatuiti sa evite deplasarea timp de 5 ore pe DN 1

Politistii recomanda soferilor ca vineri, 11 martie 2022, in intervalul orar 12:00 – 17:00, sa evite deplasarea pe Drumul National 1, avand in vedere vizita vicepresedintelui SUA in Romania, Kamala Harris (foto stanga, langa presedintele Joe Biden).

Autoritatile anunta ca au in vedere ca masurile de securitate instituite sa interfereze cat mai putin cu activitatile cotidiene ale populatiei.

Iata anuntul facut de politisti:

“In contextul evenimentelor prilejuite de vizita vicepresedintelui american Kamala Harris la Bucuresti, in data de vineri 11 martie, s-au  dispus o serie de masuri, insotite de recomandari menite sa vina in sprijinul cetatenilor pe toata durata acestui eveniment. 

Autoritatile implicate au in vedere ca masurile de securitate instituite sa interfereze cat mai putin cu activitatile cotidiene ale populatiei.

Astfel, pentru participantii la trafic vor fi dispuse masuri de fluidizare a circulatiei si, in acest context, Brigada Rutiera Bucuresti solicita conducatorilor auto sa respecte semnalele si indicatiile politistilor.

Conducatorilor auto le este recomandat, ca vineri, 11 martie, in intervalul orar 12:00 – 17:00, sa evite deplasarea pe Drumul National 1, pentru a preintampina formarea eventualelor ambuteiaje.

Apelam la sprijinul cetatenilor si le multumim acestora pentru intelegerea acordata cu privire la acest eveniment de o importanta deosebita pentru Romania”.

Consultari politice in contextul razboiului din Ucraina

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, o va primi vineri, 11 martie 2022, la Palatul Cotroceni, pentru consultari politice pe vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, care se va afla in vizita oficiala in Romania.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, prezenta Vicepresedintelui Kamala Harris in Romania reconfirma soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral si angajamentul ferm al Statelor Unite de a sustine securitatea Romaniei si a aliatilor NATO de pe Flancul Estic, reflectand, totodata, aprecierea Administratiei americane pentru abordarea responsabila si implicata a tarii noastre in contextul amenintarilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegala a Federatiei Ruse, precum si in gestionarea fluxurilor de refugiati de la granite si acordarea de asistenta umanitara.

“Intrevederea Presedintelui Romaniei cu Vicepresedintele Statelor Unite ale Americii se inscrie in cadrul eforturilor aliate si transatlantice de coordonare stransa in vederea gestionarii situatiei de securitate, in special la Marea Neagra, cu impact asupra securitatii euroatlantice, si vine in continuarea consultarilor la cel mai inalt nivel intre liderii aliati (din 11, 18 si 28 februarie), la care a participat Presedintele Romaniei si care au avut loc la initiativa Presedintelui Statelor Unite, Joseph R. Biden.

Sanctiuni pentru Rusia

In acest context, Presedintele Klaus Iohannis si Vicepresedintele Kamala Harris vor discuta despre masurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare si aparare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva cresterii in continuare a prezentei militare americane si aliate in Romania, ca masura suplimentara de asigurare a securitatii tarii noastre si a intregii regiuni. De asemenea, va fi abordata coordonarea, in continuare, a comunitatii transatlantice privind adoptarea de noi sanctiuni privind Rusia. Vizita Vicepresedintelui Kamala Harris are loc si in contextul implinirii in acest an a douazeci si cinci de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral – moment aniversar relevant pentru a stimula aprofundarea in continuare a Parteneriatului Strategic, pe toate dimensiunile sale.

De asemenea, intrevederea dintre Presedintele Klaus Iohannis si Vicepresedintele Kamala Harris va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea atasamentului comun pentru consolidarea relatiei transatlantice si promovarea valorilor si rezilientei democratice”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani