Grid star
eveniment

VOUCHERELE SOCIALE - Cand intra efectiv banii pe card. Posta anunta ce se intampla cu distribuirea. Valoarea unui tichet este de 250 lei

Posta Romana a inceput distributia voucherelor sociale in valoare de 250 lei. Incarcarea se va face dupa ce se incheie procesul de distribuire, iar ajutoarele aferente transei I vor ajunge la beneficiari incepand cu data de 20 iunie 2022.

Angajatii operatorului national de servicii postale distribuie populatiei cu venituri reduse un prim lot de peste 35.000 de carduri electronice in judetele Ilfov, Braila, Buzau, Olt si Galati. Urmatorul lot de aproape 300.000 de carduri va fi livrat de angajatii postali saptamana viitoare, la nivelul intregii tari. Dintre acestea, aproximativ 55.000 de carduri vor ajunge la beneficiarii din Bucuresti.
Distribuirea va fi realizata de catre Posta Romana la domiciliile beneficiarilor, intr-un termen de maximum cinci zile lucratoare de la primirea acestora din partea emitentilor autorizati, intreaga perioada de valabilitate a conventiei fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

Etapele

Voucherele sociale in valoare de 250 de lei, acordate prin programul "Sprijin pentru Romania”, vor fi livrate in patru transe, o data la doua luni, pana la finalul anului. Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:
-emiterea cardurilor de catre unitatile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor si inserarea CIP-ului);
-implicuire si distribuirea;
-incarcarea valorica a cardurilor.
„Astfel, incarcarea voucherelor se va face dupa ce se incheie procesul de distribuire, asa ca, ajutoarele aferente transei I vor ajunge la beneficiari incepand cu data de 20 iunie 2022”, anunta Posta Romana.

Categoriile care beneficiaza de tichete sociale:

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale si beneficiarii de drepturi prevazute de legi cu caracter special, platite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
b) persoanele incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
c) familiile cu cel putin 2 copii in intretinere ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
d) familiile monoparentale ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
e) familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social in conditiile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare.
f) persoanelor fara adapost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde emise nu permit efectuarea de operatiuni de retragere de numerar sau de preschimbare in numerar. Tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde pot fi utilizate doar pe teritoriul Romaniei, in termenul de valabilitate si numai pentru achizitionarea de produse alimentare si de mese calde pentru care au fost emise, conform instructiunilor entitatii achizitoare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani