Grid star
eveniment

BANI DE LA MULTINATIONALE – Solutia lui Victor Ponta, consilier al premierului Ciolacu, pentru iesirea din criza: "Impozitare cu 1% pentru cifra de afaceri pentru companiile mari”

Fostul premier Victor Ponta (foto), numit consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a gasit solutia pentru a acoperi gaura bugetara. Potrivit acestuia, pentru situatia de criza prin care trece Romania, solutia este impozitarea cu 1% pentru cifra de afaceri pentru companiile mari.

Ponta a vorbit la digi 24 despre reteta pe care a folosit-o pe vremea cand era premier pentru a mari incasarile la buget: "reduci TVA, sa reduci impozitul pe dividende, sa reduci contributiile sociale, dar in acelasi timp sa intaresti ANAF-ul ca sa combati evaziunea fiscala, asta e reteta de succes”. Ex-premierul a precizat ca atunci cand a redus TVA, s-au incasat mai multi bani.

Sprijin pentru cei care platesc

Victor Ponta este de parere ca trebuie luate masuri, in special in zona publica, pentru a scapa de cheltuieli nejustificate, pile, relatii, institutii care se suprapun, birocratie. In ceea ce priveste zona privata, trebuie sprijiniti cei care platesc taxe, impozite.

Iata declaratiile facute de Victor Ponta:

"Eu am considerat, cand am fost in locul domnului Ciolacu, ca sa reduci TVA, sa reduci impozitul pe dividende, sa reduci contributiile sociale, dar in acelasi timp sa intaresti ANAF-ul, chiar si cu ofiteri SRI, ca sa combati evaziunea fiscala, asta e reteta de succes. Daca omori economia privata, nu mai ai de unde sa obtii dupa aceea bani ca sa ai bani pentru cheltuieli militare, pentru sanatate, pentru educatie.

Eu sper ca domnul Ciolacu si Guvernul – dar aici nu e atributia mea – sper sa inteleaga ca au o situatie foarte grea, cumplita. Sa ajungi la 150 de miliarde datorii in cativa ani e groaznic. Trebuie sa iei niste masuri, in special in zona publica, sa scapi de mult prea multe cheltuieli nejustificate, pile, relatii, institutii care se suprapun, birocratie. Si in zona privata, sa-i sprijini pe cei care platesc taxe, impozite, si sa nu-i omori cu taxe.

Tunurile pe evazionisti

Cand am redus TVA, am incasat mai multi bani. Pot sa dovedesc cu documente. Sigur, vor fi intotdeauna contabili – si o spun cu respect, mama mea e contabil – dar vor fi contabili care vin la oamenii politici si le spun: uite, marim cu atat, iei atatia bani. Nu e asa, economia e un organism mult mai viu, in care daca ii asupresti pe cei care chiar muncesc, obtii mult mai putin, chiar daca pe hartie maresti taxe.

Eu sper ca in Romania sa ramanem in continuare cu un sistem fiscal stimulativ, sa-i ‘omoram’ pe evazionisti, pe cei care nu platesc taxe. Cred foarte tare ca pentru aceasta situatie de criza, solutia de impozitare cu 1% pentru cifra de afaceri pentru companiile mari e o solutie mult mai buna decat sa omori microintreprinderile. Asta e parerea mea”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani