Grid star
eveniment

VOUCHERELE SOCIALE: TRANSA 2 - Iata cand vor fi alimentate cardurile

Anunt privind voucherele sociale de la ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE). In 8 septembrie, toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 transe in valoare de cate 250 de lei pentru achizitia de alimente si mese calde.

Ce-a de-a doua transa cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari in plus fata de cei 2.480.613, in urma actualizarii permanente a listelor de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
Potrivit MIPE, noii beneficiari vor primi cardurile pana pe 3 septembrie. In 8 septembrie, toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 transe in valoare de cate 250 de lei pentru achizitia de alimente si mese calde.
 
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, impreuna cu institutiile partenere – emitentii cardurilor si Compania Nationala Posta Romana – anunta ca a incheiat emiterea si distribuirea cardurilor aferente primei etape a Programului ”Sprijin pentru Romania”, pe care sunt incarcate ajutoarele sociale in patru transe a cate 250 de lei.

 
Potrivit MIPE, in cursul acestei saptamani, reprezentantii Postei Romane se asigura ca nu sunt beneficiari eligibili care sa nu fi primit cardul, inclusiv cei care initial nu au fost gasiti la domiciliu sau care nu au raspuns avizarii.
 
"Dupa o prima etapa dificila in care am reusit sa emitem si distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja in pregatiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza in prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranta procedura este mult mai simplificata, pentru ca alimentarea se face cursiv pentru toti cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima transa se adauga alti aproximativ 150.000 de romani care vor avea parte de ajutor pentru alimente si mese calde”, a declarat ministrul Investitiilor, Marcel Bolos.

Etapa a doua

Cea de-a doua emisiune de carduri va include persoanele omise din listele initiale si pe cele devenite eligibile incepand cu 1 iulie 2022, numarul estimat de noi beneficiari fiind de 150.000.
 
Listele cu beneficiarii vor fi actualizate de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale pana la sfarsitul acestei saptamani, incluzand noii beneficiari si vor fi verificate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
 
Emiterea noilor carduri este planificata sa se finalizeze in data de 22 august, iar livrarea prin Posta Romana catre beneficiari urmeaza sa aiba loc pana la 3 septembrie. Sprijinul pentru alimente si mese calde aferent transei II va ajunge catre toti beneficiarii pana la 8 septembrie, da asigurari ministerul Investitiilor.

Distribuirea

 "Reamintim ca mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:
- productia cardurilor de catre unitatile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor si inserarea CIP-ului):
-implicuirea si distribuirea la nivel national de catre Posta Romana:
-incarcarea valorica a cardurilor pe masura ce acestea intra in posesia beneficiarilor
.

Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari adresate de catre beneficiari

Voucherele in valoare de 250 de lei se incarca o data la doua luni, pana la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data incarcarii lor. Astfel, daca transa IV este incarcata in decembrie 2022, ea poate fi utilizata pana in decembrie 2023.
 
Atunci cand sunt distribuite, cardurile sunt insotite de scrisori care contin instructiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile si un numar de telefon pentru cazurile in sunt probleme.
 
Cardurile pot fi folosite doar de catre beneficiari. In cazuri exceptionale, in care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate incredinta tichetele unei persoane apropiate, dar doar impreuna cu actul de identitate.
 
Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibila pe card si pentru alte informatii beneficiarii sunt rugati sa apeleze Serviciul Clienti al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt urmatoarele:

 
Edenred: 021 301 33 03
Sodexo: 021 204 46 64
UP Romania: 0374 66 22 73
 
Lista actualizata a magazinelor unde pot fi utilizate voucherele:
Listele cu operatorii economici unde pot fi utilizare voucherele sunt disponibile aici  https://bit.ly/3SlteJ8.
Ele sunt verificate saptamanal, iar daca exista modificari, sunt publicate pe site-ul MIPE.

 
Aici gasiti raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari pe tema utilizarii voucherelor -– https://bit.ly/3zMCxe2.

Cine primeste voucherele sociale

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale si beneficiarii de drepturi prevazute de legi cu caracter special, platite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
b) Persoanele incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
c) Familiile cu cel putin 2 copii in intretinere, ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
d) Familiile monoparentale ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social in conditiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;
f) Persoanele fara adapost, asa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare", precizeaza MIPE.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani